Skip to main content

Persoonlijke Financiële Planning (FFP)

Persoonlijke Financiële Planning (FFP)
iets voor u?
 • U denkt en werkt op hbo-niveau.
 • U vindt complexe financiële vraagstukken een uitdaging.
 • U bent goed in communiceren en adviseren.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 9 maanden
 • studiebelasting 8 uur per week
 • studiekosten 3.295,-
 • startdata
  • 29-10-2020 Nijkerk
  • 30-10-2019 Utrecht
  • 31-03-2020 Breda
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
FFP avansplus breda

Persoonlijke Financiële Planning (FFP)

pe-urenAls financieel planner geeft u particuliere klanten, ondernemers en/of directeur-grootaandeelhouders (dga’s) inzicht in hun inkomens- en vermogensstructuur. Ook geeft u advies over hun persoonlijke financiële planning. De opleiding Persoonlijke Financiële Planning (FFP) leidt u op tot gecertificeerd lid van de Federatie Financieel Planners. Met de titel FFP achter uw naam levert u aantoonbare kwaliteit. De certificering FFP is een uitgelezen mogelijkheid om op basis van uurtarief te (gaan) adviseren.

bavam logo

FFP-examen

De opleiding Persoonlijke Financiële Planning (FFP) is uiteraard afgestemd op de leerdoelen van de FFP. Onze aanpak en intensieve trainingsdagen zorgen voor een beduidend hogere slagingskans voor het FFP-examen. Heeft u de opleiding Persoonlijke Financiële Planning (FFP) al gevolgd, maar bent u nog niet geslaagd voor het FFP-examen? Dan hoeft u alleen de examentraining te volgen.

lees meer
praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent financieel adviseur en denkt en werkt op minimaal hbo-niveau. U heeft affiniteit met ondernemers/dga’s en beschikt over uitstekende communicatieve technieken en adviesvaardigheden. Complexe financiële vraagstukken vindt u een uitdaging.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Thuis bestudeert u de theorie die u tijdens de colleges verwerkt in praktijkopdrachten. U deelt kennis en ervaringen met mededeelnemers. Ervaren docenten begeleiden u in het leerproces. U ontvangt per college de casusuitwerkingen en een kopie van de gepresenteerde sheets. Ook syllabi, boeken en FFP-oefenexamenvragen staan tot uw beschikking.

  U sluit de 6 modules af met een toets. Het gemiddelde cijfer van die toetsen weegt mee in uw eindcijfer voor het Avans+-examen. Dit examen is een uitstekende manier om uw kennis te toetsen en een goede voorbereiding op het FFP-examen. Als u een onvoldoende haalt voor een tussentijdse toets of het Avans+-examen, krijgt u één kosteloze herkansing.

  Als voorbereiding op het FFP-examen kunt u deelnemen aan de assessmenttraining, adviesvaardigheidstraining en de flextoetstraining.

  Proefles
  Wilt u eerst ervaren of de opleiding Persoonlijke Financiële Planning (FFP) iets voor u is? Volg gratis en zonder verdere verplichtingen een dagdeel van deze opleiding. Neem voor meer informatie contact op met Instituut Scire op telefoonnummer 076 - 525 83 05 of per e-mail: info@instituutscire.nl.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Persoonlijke Financiële Planning (FFP) duurt 9 maanden en bestaat uit 15 bijeenkomsten (29 dagdelen) in de middag- en avonduren. Dit is inclusief examen. Daarnaast bent u aan zelfstudie ongeveer 8 uur per week kwijt.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Persoonlijke Financiële Planning (FFP) zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.295,-.
  • Leermiddelen: € 200,-.
  • Arrangementskosten: € 100,-.

  De opleiding Persoonlijke Financiële Planning (FFP) wordt afgesloten met een Avans Hogeschool examen (dus niet Avans+). De kosten van dit examen zijn € 400,- (vrij van btw).

  U ontvangt na aanvang van de leergang een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Als u de opleiding Persoonlijke Financiële Planning (FFP) succesvol heeft afgerond, ontvangt u het postbachelordiploma Persoonlijke Financiële Planning (FFP) van Avans Hogeschool (dus niet Avans+). U bent gediplomeerd Financieel Planner en kunt zich laten registreren in het Register Financieel Planner. Daarnaast ontvangt u PE-uren voor het Register Belastingadviseurs en het NBA-register.

  Als u ook voor het examen van de Federatie Financieel Planners (FFP) slaagt, wordt u gecertificeerd lid van de Federatie Financieel Planners en mag u de FFP-titel voeren.

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze opleiding kunt u een inkomens– en vermogensstructurering voor uw klant uitvoeren. U kunt hem goed adviseren en schakelt op tijd de juiste financieel specialist in. U kent de verschillende aandachtsgebieden van financiële planning als geen ander. Of het nu gaat om een particuliere klant, een zelfstandig ondernemer of een dga.

  Na het behalen van het diploma, bent u gediplomeerd Persoonlijk Financieel Planner (FFP) en hiermee bent u gerechtigd zich in te schrijven in het FP-register. U kunt gebruikmaken van de titel gediplomeerd Financieel Planner, met gebruikmaking van de bijbehorende banners en logo.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met opleidingsmanager Tessa Doove via tdoove@avansplus.nl of via 076-525 88 61.

  Programma
  Programma Persoonlijke Financiële Planning (FFP)

  Het programma is opgedeeld in drie onderwerpen, gevolgd door het examen.

  + Generiek en familie
  + Arbeid en wonen
  Voor dit onderdeel kunt u vrijstelling krijgen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de opleidingsmanager.
  + Ondernemer
  + Examen

  programma Persoonlijke Financiële Planning (FFP)
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven