Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Masterclass HRM 1.0 – Strategische personeelsplanning

 • niveau Postbachelor
 • duur 1 dag
 • studiebelasting 6 uren
 • studiekosten 445,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 18-11-2024 Nijkerk
Masterclass HRM voor RVI en RM 1.0 – De instromende medewerker
Iets voor jou?
 • Deze Masterclass is geschikt voor professionals die zich in de dagelijkse praktijk bezig houden met verzuim- en risicomanagementvraagstukken. 
 • Je wilt met jouw HR kennis ondernemers nog verder helpen om het verzuim en het risicobeleid te optimaliseren.
 • Als intermediair wil je ondernemers graag helpen met het realiseren van zijn of haar ambities. 

Waarom de Masterclass HRM 1.0 - Strategische personeelsplanning?

Gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt en de tekorten die in alle sectoren voorkomen is strategische personeelsplanning: de optimale inzet van je personeel, een absolute must geworden. Als verzuim- en/of risicomanagement professional ben je het eerste aanspreekpunt voor MKB ondernemingen. De hectiek waarin een MKB ondernemer op dit moment moet opereren vraagt om een professional die hem op gezette tijden even rustig laat reflecteren over zijn eigen handelen. Soms kom je niet alleen met oplossingen, maar ook met kritische vragen waarbij al je inspanningen erop gericht zijn om een nog beter verzuimbeleid te ontwikkelen, de risico’s van arbeid te verlagen en de MKB ondernemer futureproof te maken voor de toekomst.

Wat leer je tijdens de Masterclass HRM 1.0 – Strategische personeelsplanning?

Als verzuim- en risicomanagement professional is kennis hebben van HR een pre. Met kennis op het vakgebied van HRM ben je beter in staat ondernemers met een meer holistische aanpak te begeleiden in uitdagingen die ze hebben op het gebied van HRM. Door kennis op te doen over Strategische personeelsplanning ben jij in staat ondernemers te laten anticiperen op toekomstige personeelsbehoeften. Je zorgt ervoor dat een onderneming op het juiste moment over de juiste mensen met de benodigde competenties beschikt om zijn of haar ambities te realiseren. Het resultaat is een veerkrachtige onderneming, klaar voor toekomstige uitdagingen. 

Wat zijn de mogelijkheden na deze masterclass?

Deze dag kan worden opgevolgd door de Masterclass HRM 2.0 – Talentmanagement. Op de krappe arbeidsmarkt is het behoud van het huidige personeel cruciaal. Als verzuim- en risicomanagement professional leer je dat het doel van talentmanagement is om ervoor te zorgen dat een onderneming altijd beschikt over de vaardigheden en expertise die nodig is om te concurreren en te slagen in een steeds veranderende omgeving. Het totaaladvies wordt hiermee nog waardevoller.

Lees meer
Praktsiche informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze masterclass is geschikt voor jou als je verdieping van jouw kennis wilt verwerven op het gebied van HRM en als je wilt leren hoe je een professioneel adviesrapport kunt opzetten en uitvoeren. Deze masterclass Strategische personeelsplanning is een mooie toevoeging aan je RVI/VVI of GRMC diploma.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Tijdens de bijeenkomst wordt college afgewisseld met het groepsgewijs werken aan opdrachten. Het resultaat van deze opdrachten zijn nuttige tools die na de bijeenkomst in de eigen praktijk kunnen worden gebruikt.

  Na deelname aan de bijeenkomst ontvang je een bewijs van deelname. Ben je geregistreerd in ons Register Verzuim- en Inkomensmanagement en/of het Register Risicomanagement, dan vermelden wij je deelname in dit register. Deelname aan de Masterclass levert je 6 PE punten op.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze opleiding bestaat uit 1 bijeenkomst van 9.00 - 18.00 uur of van 12.00 - 21.00 uur.
  De voorbereiding vergt ongeveer 2 uur per lesdag.

   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de bijeenkomst zijn als volgt:

  • Opleidingskosten € 445,-
  • Leermiddelen: € 50,-
  • Arrangementskosten: € 35,-

  Sta je in één van onze registers? Dan ontvang je 10% korting op de opleidingskosten .
  Je ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering
  Deelnemers van deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina

  Diploma

  Diploma

  Na de bijeenkomst ontvang je een bewijs van deelname en worden je PE uren bijgeschreven in het register.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop heb je inzicht in:  

  • Hoe je vaststelt welke competenties en hoeveel personeel de organisatie in de toekomst nodig heeft, op basis van de strategische doelstellingen;
  • Hoe je de huidige competenties en capaciteiten van het personeel inventariseert;
  • Hoe je de verschillen tussen de huidige situatie en toekomstige behoeften identificeert;
  • Hoe je vervolgens als verzuim- en/of risicomanagement professional over bovenstaande inzichten jouw kennis overbrengt en een passend advies uitbrengt en ze hierin klaarstoomt voor de toekomst.

  Vervolgopleiding

  Vervolgopleiding

  Deze dag kan worden opgevolgd door de Masterclasses HRM 2.0, 3.0 en 4.0. Wanneer je alle 4 de dagen hebt doorlopen en dag 4 hebt afgesloten met een voldoende rapport, dan ontvang je het postbachelor diploma Leergang HRM voor de Verzuim- en Risicomanagement Consultant (Basis).

  Programma

  Tijdens deze PE-dag komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  Strategische personeelsplanning:

  • Het in kaart brengen van de huidige en toekomstige (personeels)behoeften van je klant;
  • Situatie tussen huidige en toekomstige behoeften identificeren;
  • Duurzame inzetbaarheid;
  • Hoe je als verzuim- en/of risicomanagement professional jouw kennis overbrengt. Dit is de 1e stap t.b.v. een passend advies (4.0).


   

  Masterclass HRM voor RVI en RM 1.0
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven