Assetmanagement is het optimaal en systematisch beheren van fysieke bedrijfsmiddelen ofwel assets. Ook voor het beheren van assets in de openbare ruimte komt professioneel assetmanagement steeds meer in beeld. Maatschappelijke ontwikkelingen en de komst van nieuwe normen stellen eisen aan de organisatie, haar processen en de mensen, die verantwoordelijk zijn voor het beheer van assets.
Ook het volgen van slechts één of een beperkt aantal modules uit de opleiding is mogelijk.
Heb je de ambitie om je verder te ontwikkelen in assetmanagement voor de openbare ruimte? Wil je een les meevolgen? Lees meer en geef je op.
Doelgroep
De opleiding Assetmanagement richt zich op professionals met een bachelorniveau en een aantal jaren werkervaring. Het ontbreekt jou niet aan capaciteit en ambitie om je nieuwe aspecten en ontwikkelingen in assetmanagement eigen te maken.
De opleiding Assetmanagement voor de openbare ruimte richt zich bewust op de objecten van overheden en overheidsinstanties welke zich hoofdzakelijk in de openbare ruimte bevinden. Doordat de deelnemers in eenzelfde context werkzaam zijn is er voldoende ruimte om van elkaar te leren over aanpak in de praktijk om zo onderlinge kennis- en ervaringsdeling te stimuleren.
Heb je interesse in specifieke modules en niet in de gehele opleiding? Of wil je een langere periode voor de opleiding uittrekken? Dat is zeker mogelijk in overleg met de opleidingsmanager.
Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? In samenspraak met de opleidingsmanager wordt bekeken of je een toelatingsassessment dient te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.
Werkvorm
Binnen de bijeenkomsten ontmoet je andere professionals in een gelijksoortige rol en verantwoordelijkheid als jezelf, wat een unieke meerwaarde genereert. Jij bereidt je voor op de bijeenkomsten door basiskennis zelfstandig tot je te nemen en het thema alvast te verkennen.
Tijdens de bijeenkomst worden thema’s verder uitgediept en ga je er onderling en met de docent over in discussie. In de diverse modulen komen de hoofdpunten van een assetmanagementsysteem successievelijk aan bod.
Toetsing vindt plaats door het opstellen van verbeterplannen voor jouw eigen organisatie. Onder methodologische begeleiding onderzoek je de situatie binnen de eigen organisatie en vergelijkt die met het geleerde in de lessen. Alle aspecten van een assetmanagementsysteem komen daarbij aan bod. Na afloop van de opleiding kun je zo gericht aan de gang met de verdere uitbouw en professionalisering van jouw eigen assetmanagementsysteem.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Tijdsinvestering
De opleiding Assetmanagement voor de openbare ruimte duurt 1 jaar. De bijeenkomsten zijn 1 keer per twee weken tussen 9:30u en 17:00u. Naast de bijeenkomsten dien je rekening te houden met circa 10 uur per week zelfstudie.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Studiekosten
De kosten voor de opleiding Assetmanagement voor de openbare ruimte zijn als volgt:
Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.
Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal met een toeslag van 5% boven op de opleidingskosten.
Indien je de ‘Basiscursus Assetmanagement’ al met goed gevolg afgerond hebt en vervolgens inschrijft voor de hele opleiding zijn de kosten als volgt:
Kies je ervoor om na de 'Basiscursus Assetmanagement' nog één of enkele modules te volgen, dan zijn de kosten voor een afzonderlijke module van de opleiding:
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.
Diploma
Na het succesvol doorlopen van de volledige opleiding, ontvang je het postbachelordiploma ‘Assetmanagement openbare ruimte’. Heb je niet de hele opleiding afgerond, maar heb je gekozen voor een aantal modules die je succesvol afgerond hebt, dan ontvang je voor iedere module een certificaat.
Wil jij je verder ontwikkelen na het afronden van de opleiding Assetmanagement openbare ruimte? Bekijk de opleiding Hoger Bouwprojectmanagement voor een verdere verdieping.
Resultaat
Na het volgen van de opleiding, bezit je een breed scala aan handvatten en theoretische kaders, waardoor je jouw werkzaamheden beter vorm kunt geven. Via de eindproducten van de diverse modulen heb je reeds concrete en onderbouwde plannen voor de verbetering van het assetmanagementproces en –systeem van jouw eigen organisatie.
Ook kun je zelfstandig (strategische) assetmanagementplannen en verder beleid rond assetmanagement uitwerken, onderbouwen en verdedigen. Daarbij heb je ook oog voor bestuurlijke aspecten, de organisatorische inbedding, noodzakelijke veranderprocessen en maak je jouw eigen verantwoordelijkheid daarin waar.
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.