Skip to main content

Assetmanagement

Assetmanagement
iets voor u?
 • Uw werkzaamheden richten zich op het beheer en onderhoud van fysieke objecten.
 • U wilt weten wat assetmanagement inhoudt, wat het voor u kan betekenen en welke ontwikkelpunten er voor uw organisatie liggen.
 • Voor klanten en collega’s wilt u een goede gesprekspartner zijn over assetmanagement.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 1 jaar
 • studiebelasting 10 uur per week
 • studiekosten 6.850,-
 • startdata
  • 01-10-2019 Breda
  • 01-10-2019 Utrecht
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
assetmanagement-avansplus-breda

Assetmanagement

Organisaties staan voor een nieuwe uitdaging. Met een minimaal risico realiseren wat technisch noodzakelijk en financieel haalbaar is, met als doel optimaal presteren. Tijdens deze asset management cursus maakt u kennis met de belangrijkste begrippen binnen assetmanagement. Aan de hand van een eenvoudig assetmanagmentsysteem  behandelen we de principes van goed assetmanagment conform de ISO 55000-serie en de werking en de inrichting van zo’n systeem. Via een QuickScan projecteert u de verkregen inzichten op uw eigen organisatie en verkrijgt u een helder beeld van de kwaliteit en effectiviteit van uw eigen assetmanagementsystemen.
Indien u deze cursus succesvol afrondt, geeft deze vrijstelling voor de eerste module van de opleidingen Asset Management of Asset Management voor de Openbare Ruimte.

praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Uw werkzaamheden richten zich op het beheer en onderhoud van fysieke objecten. Wellicht heeft uw organisatie plannen voor de invoering van assetmanagement? In elk geval heeft u vragen over wat assetmanagement inhoudt en wat het voor u kan betekenen in uw dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast wilt u voldoende weten van assetmanagement om een gesprekspartner te zijn voor uw manager, collega’s, klanten en andere belanghebbenden in uw werkomgeving. Onze cursus asset management geeft u een uitgebreide introductie in assetmanagement.
  Of u wilt zich verder bekwamen in assetmanagement, maar vindt de stap te groot om meteen al in te schrijven voor de volledige éénjarige opleiding assetmanagement. In dat geval krijgt u kennis van de basisbeginselen van asset management, waardoor u vrijstelling krijgt van de eerste module van de éénjarige opleiding.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Tijdens deze asset management cursus behandelen vakdocenten van Avans+ op interactieve wijze verschillende thema’s binnen dit vakgebied. U bereidt de lesbijeenkomsten voor, zodat er tijdens die bijeenkomsten tijd is voor verdieping en onderlinge uitwisseling van kennis en ervaringen. Door het uitvoeren van een QuickScan binnen uw eigen organisatie past u de opgedane kennis en inzichten meteen toe en creëert u meerwaarde voor uw organisatie. Middels peer-review en tussentijdse presentaties met feedback wordt de kwaliteit verhoogd.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Basiscursus Assetmanagement duurt vijf dagen gedurende drie maanden. De vijf bijeenkomsten vinden 1 keer per 2 weken plaats in de ochtend- en middaguren. Naast de bijeenkomsten dient u rekening te houden met circa 4 uur zelfstudie per week.
  De Basiscursue Assetmanagement kan ook ingepast worden als incompanytraject. In overleg zijn dan andere afspraken mogelijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Assetmanagement opleiding zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.075,-
  • Leermiddelen: circa € 50,-
  • Arrangementskosten: € 200,-

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Indien u niet over de juiste vooropleiding beschikt, kan het zijn dat u een toelatingsassessment dient af te leggen. Deze toets brengt aanvullende kosten met zich mee.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol doorlopen van de cursus, ontvangt u het certificaat Basiscursus Assetmanagement. Met dit certificaat krijgt u vrijstelling van de eerste module van onze opleidingen Asset Management of Asset Management voor de Openbare Ruimte.

  Resultaat

  Resultaat

  Na actieve deelname aan de Basiscursus Assetmanagement heeft u een algemeen overzicht van wat assetmanagement inhoudt en hoe een Assetmanagementsysteem functioneert en organisatorisch ingebed kan worden. De essentie van de ISO 55000-systematiek, de rollen en het proces zijn duidelijk. De plaats van en rol van risicobeheersing, data- en informatiemanagement en levensduur denken zijn duidelijk. Via een QuickScan heeft u een helder beeld van de werking en aandachtspunten van het assetmanagement binnen uw eigen organisatie.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 02

  Programma

  De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Allereerst wordt ingegaan op het wat, hoe en waarom van assetmanagement. E.e.a. wordt toegelicht aan de hand van de ISO 55000-serie.
  • De werking van assetmanagement en wat er allemaal bij komt kijken wordt toegelicht aan de hand van een eenvoudig assetmanagementmodel.
  • In een bedrijfskundige benadering wordt aandacht gegeven aan de organisatorische inbedding van assetmanagement en uw eigen rol daarbij.
  • De, voor assetmanagement belangrijkste, financiële basisbegrippen worden behandeld.
  • U leert hoe je een QuickScan op het gebied van assetmanagement opzet en uitvoert en gaat die toepassen op een voor u relevant deel van de assets binnen uw organisatie. Het resultaat wordt beoordeeld door onze docenten en geldt tevens als eindtoets ter verkrijging van een certificaat.

  programma Assetmanagement
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  • Een leuk aspect van deze opleiding is dat je met assetmanagers uit verschillende branches de opleiding volgt waardoor je ook kennis uit die betreffende branches opdoet.

   testimonial-techniek-tonnykroes
   Tonny Kroes
   Assetmanager
  • De opleiding heeft een aantoonbaar goed niveau. Ik merk dat veel van wat ik leer meteen kan toepassen in mijn eigen praktijk. Dat is voor mij een duidelijke meerwaarde.

   testimonial-techniek-hansmelkert
   Hans Melkert
   Assetmanager
  • De opleiding is breed opgezet; alle aspecten van het assetmanagement komen aan bod. Niet alleen asset-specifieke onderwerpen, maar ook meer algemene vakken als bedrijfskunde en financieel management.

   testimonial-techniek-elsbethblomjus
   Elsbeth Blomjus
   Asset Engineer Leidingen
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven