Skip to main content

Praktijkondersteuner Huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ) voor SPV

opleiding Praktijkondersteuner Huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ) voor SPV
iets voor u?
 • U heeft een afgeronde opleiding SPV en enkele jaren praktijkervaring.
 • U wilt een huisarts ondersteunen bij de eerstelijns GGZ.
 • U wilt de zorg voor cliënten met GGZ-problematiek verbeteren.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 4 maanden
 • studiebelasting 8 uur per week
 • studiekosten 1.995,-
 • startdata
  • 30-09-2019 Breda
  • 10-10-2019 Zwolle
  • 10-10-2019 Utrecht
  • 08-10-2019 Capelle aan den IJssel
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ) voor SPV avansplus breda

Praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ) voor SPV

De praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ) ondersteunt de huisarts in de eerstelijns geestelijke gezondheidszorg. Cliënten krijgen daardoor sneller de kwalitatieve zorg die ze nodig hebben. U helpt de huisarts bovendien om zijn regie in de eerstelijns GGZ te vergroten. Na deze POH opleiding zorgt u voor een verbetering van de integrale gezondheidszorg. U zorgt daarbij voor de nodige afstemming binnen de keten van zorg voor cliënten met psychische en psychiatrische problemen.

praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U heeft een afgeronde opleiding Sociaal Psychiatrische Verpleegkundige (SPV) en u heeft al enkele jaren praktijkervaring. Tijdens deze POH opleiding heeft u een werk- of stageplek voor minimaal 4 uur per week nodig. Het gaat om een stageplaats als praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ in een huisartsenpraktijk, zorgnetwerk of een gelijkwaardige zorgomgeving.

  Toelatingsassesment POH opleiding GGZ voor SPV

  Heeft u niet het juiste opleidingsniveau en wilt u toch deelnemen? Dan dient u een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De opleiding POH is waar mogelijk competentiegericht opgezet. We vinden het belangrijk dat uw eigen werkervaring en die van de andere deelnemers zo veel mogelijk in het programma geïntegreerd wordt. We ondersteunen u in het leerproces met docenten uit de praktijk, persoonlijke coaching, intervisie en interactieve en innovatieve leermiddelen.

  Toetsing opleiding POH GGZ voor SPV

  U sluit diverse onderwerpen af met een toets of opdracht, zodat u kunt aantonen dat u de gewenste competenties heeft ontwikkeld. U rondt de opleiding af met een eindopdracht waarbij u de verworven competenties in een gesimuleerde praktijksituatie demonstreert.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Tijdens onze POH opleiding volgt u alleen de lessen die voor u relevant zijn binnen het opleidingstraject van 9 maanden. Wanneer we voldoende aanmeldingen ontvangen, starten we met het compacte traject voor SPV’ers zodat u de opleiding al binnen 4 maanden kunt afronden.

  Deze opleiding POH telt 9 bijeenkomsten, inclusief toetsing. Daarnaast heeft u minimaal 3 intervisiebijeenkomsten met medestudenten. In de tussenliggende weken werkt u aan opdrachten. De gemiddelde studiebelasting is 8 uur per week, exclusief de bijeenkomsten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Praktijkondersteuner Huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ) voor SPV zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.995,-
  • Boeken: circa € 110,- Deze schaft u zelf aan.

  U ontvangt een factuur voor aanvang van deze POH opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Toelatingsassement POH opleiding

  Indien u niet over de juiste vooropleiding beschikt, kan het zijn dat u een toelatingsassessment dient af te leggen. Deze toets brengt aanvullende kosten met zich mee.

  Avans⁺ vindt het belangrijk dat POH-GGZ zich blijven ontwikkelen. Daarom bieden wij 1 daagse nascholingen aan. Deze nascholingen zijn voor alumni van de POH-GGZ van Avans⁺ gratis. Kijk hier welke nascholing u na de opleiding gratis kunt volgen. 
  De nascholingen zijn geaccrediteerd bij de Landelijke Vereniging POH GGZ. 

  Diploma

  Diploma

  Wanneer u deze opleiding POH succesvol heeft afgerond, ontvangt u het postbachelordiploma Praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ voor SPV (certificaat POH GGZ). Deze opleiding is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister van de beroepsorganisatie V&VN en het registerplein (voorheen BAMw).

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze POH opleiding herkent u de meest voorkomende stoornissen in de eerste lijn en kunt u zelf cliënten begeleiden. U kunt op de juiste manier het gesprek aangaan binnen een consult, een relatie met de cliënt opbouwen en individuele en groepsvoorlichting geven. Met uw actuele kennis over wetgeving, beleid en kwaliteitszorg levert u een bijdrage aan de inhoudelijke ontwikkeling van uw functie. U kunt bovendien beter netwerken en neemt de verantwoordelijkheid voor uw professioneel handelen. Kortom, u kunt succesvol en professioneel invulling geven aan uw functie als praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Programma
  Praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ) voor SPV

  Als POH-GGZ zorgt u voor een verbetering van de integrale geestelijke gezondheidszorg door afstemming binnen de keten. U leert uw kwaliteiten als SPV optimaal in te zetten in de huisartsenpraktijk. De opleiding start met een persoonlijk intakegesprek. Uw kennis en ervaring en het competentieprofiel van de POH-GGZ geven u inzicht in uw persoonlijke leerdoelen tijdens de opleiding.

  • Triage en kortdurende begeleiding en casemanagement
  • Gesprekstechnieken en intervisie
  • Netwerken, kwaliteitsbewaking en innovatie
  • Preventie

  programma Praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ) voor SPV
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven