Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Huisartsenzorg

Huisartsenzorg opleidingscluster
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
 • De opleiding heeft mij geleerd wat ik van mijn werk kan maken en hoe ik over mijn positie kan onderhandelen. Ik heb er geen moment spijt van gehad!

  Toska van Peski
  Praktijkverpleegkundige
 • Door het volgen van deze modules is mijn kennis met betrekking tot ouderenzorg, diabetes en CVRM enorm toegenomen.

  Mieke van Loon
  Praktijkondersteuner
 • Door inhoudelijk veel kennis te hebben opgedaan over de verschillende ziektebeelden, kan ik beter inschatten waar de patiënt op zijn plek zal zijn en wat de patiënt nodig heeft.

  Melissa Geers
  Praktijkondersteuner GGZ
Opleidingen met kwaliteit

De huisartsenpraktijk heeft te maken met steeds complexere vraagstukken en daardoor is de behoefte aan gespecialiseerde functies erg groot. Daarom biedt Avans+ een opleiding praktijkverpleegkundige of praktijkondersteuner huisartsenzorg aan. Het ruime aanbod bestaat uit zowel postbacheloropleidingen als losse modules die je opleiden tot deze functies.

Opleiding praktijkondersteuner en praktijkverpleegkundige huisartsenzorg

Met onze opleidingen kun je je specialiseren tot praktijkondersteuner of praktijkverpleegkundige in de huisartsenpraktijk. Daarnaast kun je je verdiepen in de eerstelijns geestelijke gezondheidszorg met een opleiding praktijkondersteuner huisartsenzorg ggz. Deze opleiding is ook beschikbaar voor sociaal psychiatrische verpleegkundigen. Bovenstaande opleidingen bestaan uit verschillende modules die je tevens los van elkaar kunt volgen, zoals de modules Astma/COPD en DM/CVRM. Tot slot bieden we nog een module die je  inzicht biedt in zorg voor ouderen en een module waarin je psychiatrische problemen leert herkennen.

Competentiegerichte insteek

De praktijkondersteuner opleiding is competentiegericht opgezet. Dat wil zeggen dat jouw kennis en ervaringen uit het werkveld, alsmede die van jouw mededeelnemers aan de opleiding, zoveel mogelijk worden verweven in de inhoud van het leertraject. Daarnaast begeleiden docenten uit de praktijk je tijdens de opleiding praktijkverpleegkundige. Zij zorgen voor interactieve lessen met veel persoonlijke begeleiding. Op deze manier streven we ernaar het hoogste rendement uit jouw praktijkondersteuner opleiding of praktijkverpleegkundige opleiding te behalen.

Oud-deelnemers over de praktijkondersteuner opleiding

Het concreet kunnen toepassen van de opgedane kennis, inzichten en vaardigheden in de eigen praktijk noemen oud-deelnemers als grote meerwaarde van onze opleiding praktijkondersteuner huisarts. Ze gebruiken woorden als ‘motiverend’, ‘persoonlijke ontwikkeling’ en ‘deskundige docenten’ om de opleidingen te typeren. Ontdek wat (oud-) deelnemers van de opleiding praktijkondersteuner vinden in hun referenties.

Neem gerust contact op over onze opleiding praktijkverpleegkundige

Er is veel vraag naar praktijkondersteuners in de huisartsenpraktijk dus een opleiding kan jou mooie kansen bieden. Wil je graag meer informatie over onze praktijkondersteuner opleiding of heb je behoefte aan een persoonlijk en vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Lees meer