Heb jij je Bachelor fysiotherapie? Haal nu versneld je master.

Wil jij jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Meer specialistische kennis hebben om zo specifieke doelgroepen de juiste zorg te kunnen geven? Dan heb je vast al eens nagedacht over een masteropleiding fysiotherapie. Met een master kun je op basis van klinisch redeneren onderbouwde keuzes maken voor en met jouw patiënt. Het ruime aanbod deeltijd fysiotherapie opleidingen van Avans+ biedt jou vast en zeker de vervolgopleiding fysiotherapie met de duur die bij jou past; 1,5 jaar, 2 jaar of 3 jaar.

We bieden de volgende masters aan:

Waarom een master fysiotherapie?

De eisen vanuit de zorgverzekeraars en beroepsverenigingen worden steeds strenger. In veel gevallen is het noodzakelijk om een Master of Science Fysiotherapie titel te hebben of moet dat in de nabije toekomst. Het zal echter niet jouw hoofdreden zijn voor het starten van een master fysiotherapie. Je bent namelijk bezig jezelf verder te ontwikkelen, zowel als persoon als op het vakgebied van jouw keuze. Zo kan je én de titel Master of Science (MSc) Fysiotherapie verdienen én ben je na het voltooien van je opleiding ook specialist op jouw vakgebied. Deze combinatie maakt dat je in de praktijk kan blijven werken, maar ook dat er de mogelijkheid is tot een carrière in het onderzoeksveld. 
Door binnen de Master Fysiotherapie aan de slag te gaan met eigen cliënten en het afstuderen ook zelf vorm te geven is, zul je de meerwaarde direct merken in de praktijk. Gecombineerd met de groei op persoonlijk vlak maakt dit dat een master fysiotherapie bij Avans+ je veel zal opleveren. Wil je de meerwaarde van onze masters fysiotherapie ook bij jouw leidinggevende of praktijkeigenaar kenbaar maken? Bekijk dan onze factsheet met een duidelijk overzicht van de voordelen van jouw master voor jouw leidinggevende.

Hoe denken jouw vakgenoten over onze fysiotherapie opleidingen?

Onze deelnemers van de masters fysiotherapie vinden veel toegevoegde waarde in het leren van diverse gesprekstechnieken. Uitspraken als “Het mooie is dat het werkt!, “Je krijgt meer respect en moeilijke gesprekken durf ik beter aan te gaan” of “Ik ben op het gebied van communicatie breder onderlegd en kan nu ook andere collega's ondersteunen in het bespreken van bepaalde situaties” zijn hier mooie voorbeelden van. Termen als verdiepend en uitdagend worden daarnaast ook veel genoemd wanneer er gesproken wordt over onze deeltijd fysiotherapie opleidingen. Bekijk hier onze referenties van de fysiotherapie studie van Avans+.

  Waarom kiezen voor Avans+?

  Onze opleidingen zijn altijd praktijkgericht en bieden je bovendien de theorie-praktijk verhouding die je nodig hebt om je vak zo goed mogelijk uit te kunnen oefenen. Je bent op zoek naar handvatten om de juiste keuzes te kunnen maken voor jouw cliënten om zo complexe behandelingen op de juiste manier te kunnen uitvoeren. Dit doe je volgens de meest actuele en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van fysiotherapie.

  • Onze opleidingen hebben een mix van online en contactonderwijs, blended learning, wat efficiënt leren mogelijk maakt;
  • Een unieke NVAO geaccrediteerde master met 60 EC wat een studiebelasting van 11-13 uur betekend per week;
  • Daarnaast biedt Avans+ de mogelijkheid om tweemaal per jaar te starten, in zowel februari als september;
  • Je kunt studeren in Leiden, Zwolle, Utrecht en Breda.

  Vrijblijvend advies

  Wil je samen sparren over wat voor jou de juiste volgende stap zou zijn? Of heb je andere specifieke vragen over dit traject? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek met ons aan, bezoek een (online) voorlichtingsbijeenkomst of neem contact met ons op. We helpen je graag verder!