Een duurzame oplossing om het zorgtekort te verkleinen? 

Ziekenhuizen en zorginstellingen komen nauwelijks aan personeel en de vrees is dat dit de komende jaren alleen maar erger wordt. Dit personeelstekort geldt ook voor andere Europese landen. Arbeidsbemiddelaars en wervingsbureaus willen daarom buiten de EU op zoek naar personeel. Op dit moment gelden strenge regels voor het inzetten van verpleegkundigen buiten de EU.    

Yomema en Avans+ spelen hierop in door een opleidingstraject aan te bieden aan Indonesische verpleegkundigen. Zij zijn hier als student en volgen de 4-jarige opleiding Bachelor of Nursing Internationaal, inclusief stages bij een zorginstantie. Daarnaast mogen zij ook 16 uur per week een bijbaan hebben.  

Onze gemeenschappelijke drijfveer met deze oplossing is om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit en continuïteit van de zorg in zowel Nederland als het thuisland. Tijdens het studietraject draagt de student in Nederland bij aan het zorgtekort. Als de student terugkeert naar Indonesië, draagt hij bij aan een kwaliteitsimpuls van de gezondsheidszorg.  

Programma

Logo YomemaOp donderdag 3 november organiseren wij, Yomema en Avans+, een bijeenkomst waarbij betrokken partijen de eerste ervaringen, successen en uitdagingen delen. Wat zijn de overwegingen geweest om hiermee te starten? Hoe komt een zorgorganisatie tot zijn keuze? Wat zijn de belangrijkste inzichten van de zorgorganisaties? Hoe beleven de Indonesische studenten de Nederlandse zorg? Daarnaast gaan we in gesprek met vakgenoten en eindigen met een gezamenlijke lunch. 

10:00 – Welkomstwoord 
10:05 – Introductie door dagvoorzitter Donatello Piras
10:15 – Capacity building program door Mrs. Drg. Arianti Anaya, MKM Director-General
10:30 – Inleiding showcase 
10:40 – Ben Polak, Manager Loopbaancentrum P&O bij Zuyderland 
10:50 – Dialoog
11:00 – Lex Smetsers, bestuurder van Zorggroep Drenthe
11:10 – Dialoog 
11:20 – Paneldiscussie met experts 
11:50 – Afsluiting 
12:00 – Lunch

Locatie: Avans+, Claudius Prinsenlaan 140, Breda.

Aanmelden

Wil jij onderdeel uitmaken van deze ochtend? Meld je dan aan middels onderstaand formulier. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.