Lees hoe Wilma Loven-Vermeer de opleiding Human Resource Management heeft ervaren:

"In het kader van het veranderingsproces Rabobank 2010 is het belangrijk om inzicht te hebben in de samenhang tussen de ontwikkeling van de organisatie en die van het individu. Waarom ontwikkelen organisaties en mensen zich en wat voor processen komen er dan op gang? En wat zijn de gevolgen voor de medewerkers en de teams? Dat waren de vragen waarop ik in de opleiding HRD antwoord kreeg.

Het gaat er om dat je mensen echt in beweging krijgt. Dat ze vanuit zichzelf inzien dat ze verantwoordelijk zijn voor hun eigen loopbaan. Organisatie en individu zijn in beweging als beiden de wederzijdse veranderingen accepteren en doorvoeren.

Praktijkgericht

Ik kon het geleerde meteen in de praktijk toepassen. Zo wordt een generiek medewerkersprofiel van Rabobank de Leijstroom gemaakt om medewerkers te laten weten met welke competenties zij aan de gewenste verandering kunnen voldoen.

In de opleiding heb ik geleerd hoe ik medewerkers structureel kan wijzen op en stimuleren om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen employability. Ook in diverse beleidstukken kon ik de opgedane kennis toepassen. Mijn ontwikkeling met deze opleiding heeft mijn functioneren en daarmee dat van onze HR afdeling zeker toegevoegde waarde opgeleverd."