Mijn persoonlijke verhaal

Datum review 06 juli 2016

Momenteel ben ik werkzaam als asset manager op het gebied van windenergie bij Ventolines B.V.. Ik houd me bezig met de ontwikkeling en het beheren van windprojecten binnen Nederland. Het managen van grootschalige projecten zoals bijvoorbeeld het nearshore windpark Westermeerwind, dat bestaat uit 48 windturbines van elk 3MW, is erg complex en kent veel bedrijfsrisico’s. Om goed met deze complexe materie en bedrijfsrisico’s om te kunnen gaan is het belangrijk om een gedegen kennisniveau op het gebied van assetmanagement te hebben.

De opleiding Assetmanagement van Avans+ sluit exact aan op mijn kennisbehoefte. Voorts draagt de opleiding bij aan het nadenken over een gerichte aanpak van assetmanagement binnen mijn organisatie. Tevens is de opleiding zo opgebouwd dat alle aspecten van assetmanagement in verschillende modules worden behandeld. Naast het technisch management worden ook financieel management, bedrijfskundige aspecten, wetgeving, risicomanagement en lifecycle management behandeld.

Een leuk aspect van deze opleiding is dat je met asset managers uit verschillende branches de opleiding volgt waardoor je ook kennis uit die betreffende branches opdoet. Er worden ervaringen uitgewisseld en de discussies in de groep over de verschillende aspecten van assetmanagement zijn interessant en leerzaam. Dit is zeker een meerwaarde van het volgen van deze opleiding.

Lees meer