Lees hoe Thijs Kokken de opleiding HIT-E heeft ervaren:

“Als bouwkundig afgestudeerde, kreeg ik de kans om bij een elektrotechnisch installateur te gaan werken. Op dat moment had ik nog geen ervaring in de installatietechniek of de elektrotechniek. Om deze ervaring toch op te doen, was het zaak dat ik een opleiding ging volgen die mij de nodige kennis zo snel mogelijk bijbracht. De keuze tussen HBO Elektrotechniek of de HIT-E was voor mij snel duidelijk, omdat de focus van de HIT-E direct op de installatietechniek ligt.

Direct resultaat
Vanaf de eerste dag heb ik de kennis, die ik tijdens de opleiding op deed, direct kunnen toepassen in de praktijk. Doordat mijn kennis snel toenam kon ik na iedere lesbijeenkomst van meer betekenis zijn op mijn werk. Vooral de methoden die mij zijn aangeleerd, o.a. in een heel praktisch vak als Datacommunicatie, gebruik ik nog dagelijks in mijn ontwerpen. Maar ook de ruimte die er was voor vakken uit de werktuigbouwkunde, heeft gezorgd voor een goede basiskennis hierin. Deze kan ik dagelijks gebruiken, aangezien ons bedrijf ook veel werkzaam is in ventilatie en luchtbehandeling.

Samen sta je sterker
De opleiding heeft mij brede theoretische kennis gegeven van de elektrotechnische installatietechniek. Ons bedrijf bestond voorheen vooral uit technici uit het veld die door jarenlange ervaring zijn opgeklommen. Wat hun aan theoretische kennis ontbreekt kan ik door de opleiding invullen. Andersom geldt natuurlijk dat de jarenlange ervaring die ik mis, door hun perfect ingevuld kan worden. Hierdoor zijn we als bedrijf completer geworden.

Ik ben door de opleiding ook perfect in staat om een project vanaf het begin af aan mee op te pakken. In mijn bedrijf ben ik verantwoordelijk voor de verkoop, het ontwerp en een deel van de voorbereiding. Door mijn opgedane kennis kan ik dit nu invullen. Vervolgens kan ik het overdragen aan mijn collega’s die meer kennis hebben van (en ervaring hebben met) de uitvoering, zoals projectleiders en monteurs.

De contacten die ik met veel mededeelnemers nog altijd heb, zijn ook van meerwaarde. Naast het feit dat we 2 hele gezellige jaren hebben gehad, kan ik eventuele vragen naar hun opsturen en dan is er altijd wel iemand die hier een antwoord op heeft.

Woorden als leerzaam, gezellig en praktisch typeren voor mij de opleiding HIT-E."