Lees hoe Heleen van der Linden de opleiding Wijkverpleegkunde heeft ervaren:

"Na jarenlange ervaring in een academisch ziekenhuis, heb ik me in 2010 gevestigd als zelfstandige. Na verschillende opdrachten, variërend van ziekenhuizen, verpleeghuizen en thuiszorg, heb ik gekozen om me verder toe te leggen op de thuiszorg en wijkverpleging. Hierin voelde ik me thuis, dicht bij de mensen, hun leven, hun normen en hun waarden. Als verpleegkundige had ik het gevoel echt tot mijn recht te komen in deze sector.

Maar het was toch een nieuw werkveld en ik kon wel wat verdieping gebruiken. Dankzij mijn HBO-V opleiding was ik officieel al wijkverpleegkundige. Deze opleiding heb ik echter jaren geleden afgerond dus ik wilde mijn kennis opfrissen en aanvullen met de meest actuele informatie en weer op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Avans+ bood destijds deze opleiding als enige partij aan, maar gelukkig vond ik het curriculum ook zeer passend bij mijn inhoudelijke vragen betreffende het werkveld. Ook was ik van mening dat ik me dan pas écht wijkverpleegkundige kon noemen.

‘Zorgen’ doe je nooit alleen
Tijdens de opleiding heb ik de grootste groei doorgemaakt op het gebied van persoonlijk leiderschap. Door de eerste module Visie op de wijkverpleging heb ik veel geleerd over de rol en positie van de wijkverpleegkundige in het zorglandschap. Als zzp’er heb ik geen organisatie achter mij staan met een functiebeschrijving en een leidinggevende. Ik moet echt mijn eigen functie ontwikkelen en mezelf positioneren. Als zzp’er ben je een eenling. Toch ‘zorg’ je nooit alleen. Ik heb geleerd hoe ik zelf samenwerkingspartners kan vinden en binden. Ik heb dankzij de opleiding mijn visie verder kunnen ontwikkelen, daar een missie aan verbonden en actie ondernomen. Het prachtige resultaat is het oprichten van Wijkzorg de Rivieren; een coöperatie van zelfstandige zorgondernemers (verpleegkundigen en verzorgenden).

Ons rendement is verdubbeld
Door de oprichting van Wijkzorg de Rivieren kan ik mijn eigen kosten drukken en meer rendement behalen. Een advertentie kost geld, artsenbezoek kost tijd. Door samen te werken kunnen we de kosten en tijdsinvestering onderling delen. Het rendement van onze inspanning is verdubbeld. We zijn met zijn drieën begonnen en hebben inmiddels 12 leden. Een leuk team waarmee we kwalitatief goede zorg kunnen leveren aan onze klanten. Een compleet pakket aan zorg vanuit 1 adres.

Hard werken
De opleiding is echt op postbachelorniveau. Er worden hoge eisen gesteld. Daardoor is de opleiding zeker uitdagend en heb je aan het einde van de rit een zeer professionele ontwikkeling doorgemaakt. Het vereist wel inzet en levert af en toe flink wat frustratie op, maar het voelt zó goed als je de eindstreep haalt!

Woorden als doelgericht, horizon verbredend en persoonlijke ontwikkeling typeren voor mij deze opleiding Wijkverpleegkundige."