Lees hoe Mark van Rooij de opleiding Bedrijfskunde heeft ervaren:

“Als productiemanager ben ik verantwoordelijk voor een afdeling die is ingericht als een matrixorganisatie. Buiten de functionele verantwoordelijkheid voor productiemedewerkers en hun leidinggevenden, heb ik veel direct contact met specialisten die de autonoom opererende afdeling ondersteunen en/of hierin (operationeel) deelnemen. Denk hierbij aan HRM, inkoop, engineering en kwaliteit. Zodoende ben ik dagelijks werkzaam in het brede spectrum van bedrijfskunde.

Bij de keuze voor een opleiding had ik als doel om mijn praktische ervaring te versterken/onderbouwen met specifieke theoretische kennis (ik heb immers geen bedrijfskundige opleiding als achtergrond). Deze opleiding van Avans+ sluit hier perfect op aan, enerzijds vanwege de diversiteit van het programma en anderzijds vanwege de toevoeging van het management gedeelte, dat als rode draad door de opleiding heen loopt. 

Betere vertaling

Ik opereer voornamelijk op tactisch niveau, maar ik heb ook zeker met het operationele en strategische level te maken. Dankzij de module Organisatiekunde heb ik mijn inzichten met betrekking tot het totaalplaatje verder kunnen ontwikkelen. Deze verruiming van inzicht in de strategische samenhang heeft me erg geholpen om de doelstellingen vanuit de top van de organisatie beter om te zetten naar gedegen jaarplannen/doelstellingen, voor en samen met de afdeling.

Ook al tijdens de opleiding profijt 

Het grote voordeel van deze opleiding zit voornamelijk in mijn persoonlijke ontwikkeling gedurende het ontwikkeltraject en het effect daarvan al tijdens, maar uiteraard vooral na afronding van de opleiding. Door een betere balans tussen mijn natuurlijke, pragmatische instelling en het geleerde (kennis) is de kwaliteit met gespecialiseerde gesprekspartners en mijn functionele team absoluut vergroot. Hierdoor ben ik in staat betere beslissingen te nemen en/of te adviseren. Het traject is zeer goed bevallen. Ik heb zeker gevonden wat ik zocht in een opleiding en daarom ben ik inmiddels weer gestart met het vervolgtraject, namelijk Bedrijfskunde verdieping. Het smaakt gewoon naar meer!"