Lees hoe Marjolijn Hoogendam de opleiding Kwaliteits- en verandermanagement heeft ervaren:

“In mijn functie van kwaliteitsmanager was ik al een tijdje bezig met twee projecten. Maar, zoals je in de praktijk zo vaak ziet bij dergelijke verandertrajecten, het
wilde niet echt vlotten. Toeval of niet, Avans+ bood voor mij precies op het juiste moment en op de juiste plaats, de juiste combinatie van theorie en persoonlijke ontwikkeling aan. Ik ben er meteen ingestapt.

Als onderdeel van de opleiding moest ik werken aan een opdracht vanuit mijn eigen praktijk. Nu, die keuze was snel gemaakt! Dit was dé kans om de projecten alsnog tot een succesvol einde te brengen. En inderdaad, gedurende de lessen en gesprekken met medestudenten en docenten werd de te bewandelen weg heel helder.

Vooral het principe van de ‘veranderagenda’ heeft in beide projecten de doorslag gegeven. Met één project zijn we gestopt omdat we erachter kwamen dat alleen goede bedoelingen geen veranderingen bewerkstelligen. In het nog lopende traject houdt de veranderagenda
ons scherp als we een tegenslag hebben. We zeggen dan: ‘Maar we willen wél echt. Kijk maar naar de veranderagenda!’ Met dergelijke ‘kwaliteitstrucjes’ onderstreep je de feitelijkheden. De acceptatiegraad wordt daardoor hoger.”