Mijn persoonlijke verhaal

Datum review 06 juli 2016

Door de toenemende vergrijzing en het Lenteakkoord zullen de woonzorgcentra per 01.01.2013 geen mensen meer met een ZZP 1-2-3 opnemen. Ouderen met relatief complexe zorg zullen deze zorg steeds meer in de thuissituatie ontvangen. Daarom is het van groot belang om je hier als eerstelijns fysiotherapeut in te scholen. Dit kan met de opleiding tot Master geriatriefysiotherapeut bij Avans+. Mijn aandacht ging altijd al uit naar vernieuwing en evidentie binnen het vakgebied in de geriatrie. Vandaar mijn keuze voor deze masteropleiding.

Tijdens deze opleiding dien je de opdrachten en presentaties van je collega studenten te beoordelen en daarnaast kritische vragen te stellen. Deze manier van werken pas ik nu ook toe op mijn dagelijkse werkzaamheden om zo de kwaliteit op de werkvloer te bewaken en waar mogelijk te verbeteren. Samen met collega deelnemers neem je ook de behandelingen en behandel methoden van elkaar onder de loep in de vorm van intervisie. Hierbij is het van belang om open te staan voor feedback en je handelen te kunnen onderbouwen vanuit de literatuur.

Tijdens de opleiding doe je zeer veel kennis op (verdieping/vernieuwing). Deze pas ik dagelijks toe in de praktijk, bijvoorbeeld het onderbouwd praktisch handelen. De opleiding stelt hoge eisen aan de uit te voeren opdrachten binnen de masterclasses. Er gaat veel tijd in zitten, je doet deze opleiding er niet zomaar even bij. Je drijfveer moet absoluut ook persoonlijke groei zijn want het is hard werken. Maar na een positieve afronding van de opleiding, ben je dan ook extra trots. Ook De Zorgboog is blij met het uiteindelijke resultaat; een gediplomeerde master in de geriatriefysiotherapie.

Woorden als innoverend, professioneel en uitdagend typeren voor mij deze opleiding van Avans+.

Lees meer