Lees hoe Mandy van de Ree-Matthijs de opleiding Jonge kind specialist heeft ervaren:

"Ik ben 17 jaar werkzaam in het basisonderwijs, waarvan de laatste 4 jaar in de groepen 1-2-3. De wijze waarop kinderen leren en vaardigheden opdoen verloopt anders dan in de midden- en bovenbouwgroepen. Daarover wilde ik veel meer weten. Ik was benieuwd naar achtergronden: hoe leren deze kinderen dan precies? Waardoor kun je beter aansluiten op hun belevingswereld? Wat moet ik kunnen als leerkracht om deze kinderen goed te begeleiden? Door de jaren heen heb ik verschillende cursussen gevolgd op het gebied van het jonge kind, maar toch mis ik in de basis een gedegen, praktische opleiding zoals de vroegere kleuterjuf die wel heeft gehad.

Het beste uit het kind halen

Ik hoopte met deze opleiding heel veel handvatten aangereikt te krijgen om vervolgens goed eigentijds onderwijs te kunnen bieden en het beste uit kinderen te halen. Toen ik door mijn collega op deze opleiding werd gewezen was de keuze dan ook snel gemaakt. De onderwerpen die op het programma stonden, zijn ‘dagelijkse kost’ op de werkvloer. Dit sprak mij erg aan. Behalve de door mijn collega’s Mandy en Karin benoemde resultaten van de opleiding, was de relatief korte doorlooptijd ook doorslaggevend om voor Avans+ te kiezen. De mogelijkheid om lessen in de avonduren te volgen was voor mij echt een uitkomst. De praktijkopdrachten op de eigen werkplek waren erg effectief, hier kon ik in de praktijk direct mee aan de slag. Je ervaart de dag na de bijeenkomst al resultaat, dat werkt zeer motiverend!

Woorden als verrijkend, praktisch en goede begeleiding docenten typeren voor mij de opleiding Jonge kind specialist van Avans+."