Informatietechnologie (IT) is het vakgebied dat gaat over hoe je met computers informatie kunt beheersen; dat wil zeggen verzamelen, bewerken, analyseren, integreren en presenteren. Het omvat de ontwikkeling en het onderhoud van de daartoe benodigde hardware, software en netwerken. IT is al lang geen exclusieve taak meer van gespecialiseerde (IT-)afdelingen; het is inmiddels doorgedrongen tot in alle geledingen van de bedrijfsvoering. Geen enkel bedrijfsonderdeel ontkomt tegenwoordig nog aan IT. Dit maakt dat de governance rondom en de beheersing van IT van levensbelang is voor de continuïteit van organisaties.
Doelgroep
Je bent werkzaam als (IT-, operational of financial) auditor, controller, risk officer en/of compliance officer en van jou wordt verwacht een oordeel te kunnen vormen of te kunnen adviseren over IT binnen jouw organisatie. Of je bent werkzaam binnen de IT en krijgt steeds vaker te maken met vraagstukken op het gebied van audit en compliance.
Werkvorm
De postbacherloropleiding IT-auditing is praktijkgericht. Je voert tijdens de opleiding een IT-audit in de eigen praktijk uit en wordt hierbij door een ervaren docent gecoacht. Middels innovatieve e-learnings doe je voorafgaand aan bijeenkomsten de benodigde basiskennis op. Dit doe je op een moment dat en een locatie die jou het beste uitkomt. Doordat je jezelf op deze manier op de bijeenkomsten voorbereid kunnen we tijdens deze bijeenkomsten meer diepgang bereiken en echt oefenen met het in de praktijk brengen van de opgedane kennis. Dit doen we met behulp van onder meer casuïstiek en rollenspellen. Daarnaast deel je tijdens de bijeenkomsten jouw ervaringen met de overige deelnemers die werkzaam zijn binnen diverse branches en organisaties. Door het interactieve karakter van de opleiding ontstaat een sterk lerend effect.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Studiebelasting
De postbacheloropleiding IT-auditing bestaat uit 14 bijeenkomsten. De opleiding bestaat uit een theoriedeel met 6 bijeenkomsten en een praktijkdeel met 8 bijeenkomsten.
Deelnemers voeren tijdens de opleiding een IT-audit in de eigen praktijk uit en worden hierbij door een ervaren docent gecoacht. De tijdsbesteding hiervan bedraagt gemiddeld zo’n 80 uur. Daarnaast wordt verwacht dat deelnemers ongeveer 30 uur aan zelfstudie besteden.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Studiekosten
De kosten voor de post hbo IT auditing zijn als volgt:
Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten.
Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.
Diploma
Na het afronden van de opleiding IT-auditing ontvang je het postbachelordiploma IT-auditing. Ben je PE-plichtig? Dan ontvang je voor het succesvol afronden van deze opleiding 110 PE-punten.
Resultaat
Na het afronden van de postbacherloropleiding IT-auditing ben je in staat (aanvullende) zekerheid te geven over de beheersing van IT binnen jouw organisatie. Door de opgedane adviesvaardigheden lever je een stevige bijdrage aan het lerend vermogen van de organisatie. Je verstaat het auditvak, weet wat er speelt in de praktijk en bent volwaardig gesprekspartner van onder meer de Chief Information Officer, de Chief Information Security Officer, het bestuur en de directie.
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.