• 21 januari 2015

Avans+ weet al jaren bedrijven uit de installatietechnische branche aan zich te binden. We zijn meer dan enkel een aanbieder van opleidingen. (Installatie)technische bedrijven als BAM, Unica, Strukton en Cofely, zowel groot als klein, vertrouwen ons hun medewerkers keer op keer toe en zijn ervan overtuigd dat wij er aan bijdragen dat deze professionals steeds beter worden in de uitoefening van hun vak. Dat maken we ook keer op keer waar. Met onze expertise, kennis en ons netwerk binnen de technische branche zijn we de beste opleider voor de branche. 
Net zoals de markt is Avans+ ook continue in ontwikkeling en kijken wij kritisch naar ons huidige aanbod van opleidingen en breiden we daar waar de branche om vraagt uit.

Het is een feit: de eerste integrale postbacheloropleiding op het gebied van Maintenance management binnen de installatietechniek in Nederland staat op de kaart.

De afgelopen maanden heeft Avans+ deze opleiding, in samenspraak met de branche én voor de branche, ontwikkeld. Duurzame samenwerkingsverbanden realiseren en denken vanuit klantwaarde zijn belangrijke pijlers van dit innovatieve ontwikkeltraject.

Andere verwachtingen

De ontwikkelingen in de installatietechnische gaan snel. Waar voorheen de focus enkel op onderhouden van gebouwgebonden installaties lag, krijgen maintenance partijen steeds vaker te maken met het dragen van meer verantwoordelijkheden én risico’s doordat er prestatiecontracten worden afgesloten. Deze contracten vragen meer en meer de opdrachtgever te ontzorgen voor de lange termijn op het gebied van bedrijfszekerheid, betrouwbaarheid, veiligheid-, milieuaspecten en duurzaamheid. Hiervoor is een (meer) adviserende, proactieve houding vanuit de maintenance partij nodig.

Totaaloplossing

Om als gedegen sparringpartner én volwaardig adviseur te kunnen fungeren voor de opdrachtgever is behalve inhoudelijke (onderhoud technische) kennis, kennis van bedrijfskundige aspecten, project- en contractmanagement minstens zo belangrijk. Ook de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden verdient de aandacht want een succesvolle samenwerking tussen de maintenance partij en de opdrachtgever moet duurzaam zijn. 

De opleiding Maintenance management installatietechniek zorgt ervoor dat de deelnemer op een meer succesvolle manier invulling kan geven aan zijn functie in de huidige veranderende context van het vak.

Praktische informatie

Deze opleiding is interessant voor de professional die werkzaam is de installatietechniek en in brede zin betrokken is bij onderhoudsmanagement van (complexe) gebouwgebonden installaties of contracten. 

Contact

Voor inhoudelijke vragen over de opleiding Maintenance management installatietechniek, een vrijblijvend adviesgesprek of mogelijkheden voor een incompany traject, kunt u contact opnemen met Marianne van Meel op telefoonnummer 0900 - 110 10 10 (lokaal tarief) of per e-mail mvanmeel@avansplus.nl.