Skip to main content

Bezoek woe 14 juni om 19.00u de voorlichtingsavond in Breda. Meld je hier aan!

Hoger bouwproject­management

4
1 review
Inschrijven
Opleiding hoger bouwprojectmanagement
Iets voor jou?
 • Je werkt minimaal op bachelorniveau en hebt al ervaring met projectmanagement in de bouw.
 • Het is jouw ambitie om complexe bouwprojecten vlekkeloos te kunnen organiseren en regisseren.
 • Je wilt gedegen kunnen fungeren als adviseur en vertegenwoordiger van jouw opdrachtgever.

Het realiseren van gebouwen en infrastructuur is een complex proces. Bij elk project zijn tal van partijen betrokken, de opdrachtgever en andere stakeholders, vaak in tijdelijke samenwerkingsverbanden. Het samenspel tussen deze partijen in een steeds complexer wordende omgeving is van cruciaal belang om projecten succesvol te realiseren. De projectmanager bouw is de regisseur van dit bouwproces. Hij is de verbindende factor tussen de lijn -en projectorganisatie en zorgt voor een vlekkeloze overgang van initiatief naar voorbereiding, uitvoering en exploitatie.

Opdrachtgevers worden steeds kritischer. Zij willen deskundige adviezen van het projectmanagement in de bouw over zaken als haalbaarheid en financiering maar ook verbetersuggesties ten aanzien van de investering.

Als projectmanager bouw ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit, voortgang, het resultaat en de budgetbewaking vanaf initiatiefase tot en met de oplevering en nazorg. Dit vraagt kennis en vaardigheden. Kennis van de harde projectmanagement aspecten (o.a. GROTIK en juridisch contractmanagement) en vaardigheden met betrekking tot de zachte kant van projectmanagement (leiderschap, draagvlak creëren, samenwerken, motiveren en inspireren). Wanneer je de combinatie van bovenstaande beheerst, ben je in staat om ieder complex bouwproject succesvol aan te sturen.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je werkt en denkt op bachelor niveau. Je hebt al relevante werkervaring waarvan minstens 1 jaar als projectleider met eindverantwoordelijkheid voor (delen van) een project. Je werkt bij een onderneming in de bouw- of vastgoedsector, een overheidsinstantie in de ruimtelijke fysieke projecten of een projectmanagementbureau.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Bij Avans+ werken we interactief. De wisselwerking tussen aangeboden kennis en toepassing hiervan staat centraal. Je gaat onder leiding van onze ervaren experts tijdens de bijeenkomsten aan de slag met vraagstukken en/of problematiek uit jouw eigen praktijk. We wisselen theorie en praktijk continu af. De praktijkcases, waaraan je individueel of in kleine teams werkt, zijn gerelateerd aan jouw eigen werkomgeving. Door deze sterke koppeling kun je hetgeen je vandaag leert, morgen direct toepassen.

  Tijdens de opleiding ga je aan de slag met o.a. het opstellen van een projectplan, integratieve groepscasus en/of managementgame. Onze experts begeleiden je tijdens dit het leerproces en een adviescommissie bewaakt de kwaliteit.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Hoger Bouwprojectmanagement duurt circa 1 jaar en de bijeenkomsten vinden tweewekelijks plaats in de middag- en avonduren (van 14.00 - 20.45 uur). Naast de bijeenkomsten dien je rekening te houden met circa 10 uur per week zelfstudie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Hoger bouwmanagement zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 9.425,-.
  • Boeken: circa € 265,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 995,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 6 maandelijkse termijnen van €1.590,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van de Hoger bouwprojectmanagement opleiding ontvang je postbachelordiploma van de Registeropleiding Hoger bouwprojectmanagement van de Stichting Post-hbo Nederland. Heb je een of meer modules met succes afgesloten, dan ontvang je per module een certificaat.

  Resultaat

  Resultaat

  Je kunt na het succesvol doorlopen van de opleiding Hoger bouwprojectmanagement een complex bouwproject managen vanaf het eerste initiatief tot en met de exploitatiefase. Na het volgen van de opleiding:

  • Kun je complexe bouwprojecten organiseren, plannen en beheersen in het kader van de GROTIK-aspecten.
  • Heb je inzicht in (complexe) samenwerkings(prestatie)contracten, wetgeving (vergunningen en verzekeringen) en kun je verantwoordelijkheden, bevoegdheden en risico’s benoemen.
  • Kun je onderbouwen en overtuigend adviseren richting de opdrachtgever, in- en externe (project) teamleden en/of onderaannemers.
  • Kun je draagvlak creëren, motiveren en inspireren om tot een optimaal eindresultaat te komen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Project-, bouwkostenmanagement en financiering

  De volgende onderwerpen komen in deze module aan bod:

  • GROTIK beheersaspecten
  • Investering- en exploitatiekostenmanagement
  • Vastgoed- en projectfinanciering
  • Projectfasering
  • Informatie-, risico- en omgevingsmanagement

  programma Hoger bouwprojectmanagement module 1
   

  Wet- en regelgeving en juridisch contractmanagement

  In deze module leer je over een belangrijk aspect binnen bouwprojecten:

  • Contractvormen en voorwaarden
  • Tendermanagement; offerte- en aanbestedingstraject
  • Contractbeheer; conflicten in de bouw
  • Wet- en regelgeving
  • Verzekeringen en vergunningen

  programma Hoger bouwprojectmanagement module 2
   

  Bouwinformatiemanagement, circulariteit en innovatie

  In deze module informeren wij je over de volgende onderwerpen:

  • BIM
  • Bouwinnovatie
  • Circulair bouwen/C2C

  Hoger bouwprojectmanagement_module 3
   

  Doorlopend thema

  Persoonlijk leiderschap loopt als een rode draad door de opleiding. Tijdens alle modules wordt gewerkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling met betrekking tot de volgende compententies:

  • Leidinggeven, coaching en multidisciplinair teamwork
  • Presentatie- en adviesvaardigheden
  • Communicatieve vaardigheden, onderhandelen en conflictmanagement

  Module Hoger Bouwprojectmanagement
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4
  1 review
  Download brochure Inscrijven