• 28 september 2016

Tijdens de diploma uitreiking 23 september 2016, waar 126 deelnemers van verschillende Magistrum opleidingen van Avans+ hun diploma in ontvangst mochten nemen, heeft de keynote spreker Edmond Ofner alle geslaagden, hun collegae en familie geïnspireerd met wijze leiderschapslessen die hij toegepast tijdens expedities die hij leidt, maar die ook van toepassing zijn voor het leidinggeven aan teams binnen scholen. De aanwezige (toekomstige) schoolleiders van middenmanagement, basisbekwaam- en vakbekwaam niveau, hebben hier hun voordeel mee kunnen doen.

Teamwork, elkaar aanspreken, gewenst gedrag stimuleren, elkaar aandacht geven, er voor elkaar zijn, samen doelen realiseren, de boog gespannen houden, positief gedachtenmanagement, kleine successen vieren, en trots zijn op wat je de ander hebt kunnen geven en van de ander hebt mogen ontvangen, lijken simpele woorden. Maar zijn oh zo belangrijk om als goede schoolleider topteams te formeren en te leiden, met als doel onze Nederlandse kinderen een goede start te geven binnen het onderwijs op de basisscholen. Bij Avans+, partner van Magistrum, zijn we daarom beretrots op deze geslaagden!

En trots is precies wat iedere schoolleider heeft gevoeld nadat, na het inspirerende betoog van Edmund Ofner, het Magistrumdiploma in ontvangst mocht worden genomen. Dat gebeurde op een persoonlijk wijze in kleine kring onder persoonlijke begeleiding van de kerndocent van zijn of haar opleiding.

En trots is precies het gevoel dat we bij Avans+ hebben, als we deze Magistrum gediplomeerden afleveren!

Team Avans+ / Magistrum