Skip to main content

Register casemanagement verzuim

 • niveau Postbachelor
 • duur 30 weken
 • studiebelasting 9 uur
 • studiekosten 5.995,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 04-09-2024 Breda
  • 04-09-2024 Den Bosch
  • 04-09-2024 Eindhoven
  • 04-09-2024 Rotterdam
  • 06-09-2024 Utrecht
  • 20-11-2024 Breda
  • 20-11-2024 Den Bosch
  • 20-11-2024 Eindhoven
  • 20-11-2024 Rotterdam
  • 22-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Opleiding - Register casemanagement verzuim
Iets voor jou?
 • Je hebt de regie over het verzuimproces binnen jouw organisatie of voor klanten.
 • Je wilt, vanuit inhoud en het proces, de expert zijn waarop jouw organisatie of klanten kunnen bouwen.
 • Als regisseur weet je als geen ander de diverse actoren in het proces te sturen.

Dit leer je tijdens de opleiding casemanager verzuim

Het verzuimproces is complex geworden, waarin wet- en regelgeving en vele actoren (bedrijfsarts, arbeidsdeskundige, UWV, leidinggevenden, medewerker etc.) betrokken zijn. Dit vraagt om een regisseur die (klant-)organisaties adviseert en begeleidt en daarnaast stuurt op het resultaat. Een resultaat waarbij de schadelast voor organisaties zo klein mogelijk is, maar waarbij ook duurzame re-integratie voorop staat. Wil jij beter de regie op verzuim? Dan is deze opleiding casemanager verzuim iets voor jou. 

Als casemanager verzuim kom je in aanraking met veel actoren. Iedere actor heeft daarin ook weer zijn eigen belangen. Inzicht in ieders rol en belang, maar ook basiskennis van de actor stel je in staat om de regisseursrol op je te nemen en het speelveld te laten samenwerken voor het gewenste resultaat. Al deze factoren komen terug in onze opleiding casemanager verzuim. 

Poortwachter – AVG – AP

Niet alleen de Wet verbetering poortwachter, die richting geeft aan het proces, is daarbij van belang maar denk ook aan de richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens of de nieuwe wetgeving op gebied van privacy en gegevensbescherming.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een bachelordiploma en bent werkzaam als beginnend (register) casemanager binnen jouw eigen organisatie of je doet dit als dienstverlener voor andere organisaties.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en/of werkveld en wil je toch deelnemen aan deze casemanagement opleiding? Neem dan contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Tijdens de casemanagement verzuim opleiding staat de praktijk centraal. Jouw eigen praktijk, die van mededeelnemers en de praktijkomgeving en –ervaring van de docenten. Binnen het crov opleidingsprogramma maken we gebruik van verschillende leervormen zoals bijeenkomsten, praktijkopdrachten en een digitale leeromgeving. Middels ‘social learning’ heb je de mogelijkheid te leren waar, wanneer en met wie je dat wilt.

  Gedurende de gehele casemanagement opleiding ga je aan de slag met opdrachten. Deze opdrachten zijn direct verbonden aan jouw eigen praktijk en hebben betrekking op zowel inhoudelijke casuïstiek als opdrachten die te maken hebben met gespreksvaardigheden en reflectie. Samen vormen deze opdrachten het portfolio’s, wat een belangrijk onderdeel is binnen de toetsing.

  De toetsing bestaat uit twee onderdelen, namelijk het portfolio en het criterium gericht interview. Tijdens dit interview word je enerzijds bevraagd over het portfolio en anderzijds over jouw visie en ethische verantwoordelijkheden in het vak. Om in aanmerking te komen voor de RCCM® titel dien je ook een beleidsadvies te maken.

  Digitale leeromgeving

  Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en). Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de module voor een optimaal leerrendement.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Casemanagement verzuim heeft een doorlooptijd van 30 weken.

  De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond en een dag-variant. De middag/avondopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten per module van 10 weken van 14:00u – 21:00u op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch. De dagopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten per module van 10 weken van 09:00u – 16:00u op vrijdag in Utrecht. De totale opleiding bestaat uit 12 fysieke bijeenkomsten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Casemanagement verzuim zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 5.995,-
  • Boeken: circa € 275,-. Deze schaf je zelf aan
  • Arrangementskosten: € 840,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je de crov opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het postbachelordiploma Register casemanagement verzuim.

  Na het succesvol afronden van deze opleiding kun je je inschrijven in het register Casemanager Regie op Verzuim (Crov®) en het Register Case en Care Management (RCCM®) van de beroepsvereniging RNVC.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding van de postbachelor opleiding Register casemanagement verzuim ben je in staat om:

  • Als regisseur inhoudelijk gesprekspartner te zijn voor alle actoren in het verzuimproces.
  • Zorg te dragen voor een verzuimproces dat voldoet aan de wet- en regelgeving zoals poortwachter en AVG (algemene verordening gegevensbescherming).
  • Op individueel en organisatie niveau te zorgen voor inzicht in kosten, risico’s en gevolgen van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Kortom de schadelast voor organisatie te reduceren.
  • Om jouw rol als regisseur te kunnen uitvoeren.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Module 1: Financieel verzuimmanagement 

  De financiële consequenties van verzuim voor een organisatie zijn vaak groter dan men denkt. Het is een geaccepteerde kostenpost geworden. Het verkrijgen van inzicht in deze kostenpost, breder dan alleen gebaseerd op het verzuimpercentage, geeft direct sturing op het terugdringen of beheersbaar houden van deze kosten. Basis hiervoor is kennis en inzicht op het gebied van relevante wet- en regelgeving, met name poortwachter en de financiële vertaling hiervan op individueel niveau en organisatieniveau. 

  Nog beter is het inzichtelijk maken van het effect van re-integratie activiteiten, het benutten van financieringsbronnen vanuit derden en een goed in de praktijk werkend verzuimbeleid. Dit werkt namelijk kostenbesparend!
   

  Module 2: Het speelveld en de rol van de regisseur casemanager verzuim 

  Deze module begint met een overzicht van het speelveld van de casemanager. Uitgangspunt daarbij is een complexe casus uit jouw praktijk welke eerder daadwerkelijk ter beoordeling voorgelegd is aan het UWV. Oordeelt UWV dat de juiste reintegratie inspanningen zijn geleverd en is daarmee het risico van een verlengde loondoorbetalingsverplichting (beter bekend als ‘loonsanctie’) voorkomen? Juist dan zie je welke actoren er in het proces, in zijn meest uitgebreide vormen, een rol spelen. Aan de hand hiervan gaan we de diepte in voor iedere rol. 
  Als regisseur zorg je ervoor dat deze partijen optimaal samenwerken aan eenzelfde doel. In deze module krijg je handvatten aangereikt om jouw rol vorm te geven en waarin je je gespreksvaardigheden optimaal inzet. 
   

  Module 3: Activering, reintegratie en  beleidsadvies

  Het zo spoedig mogelijk activeren van reintegratie is voor zowel werknemer als werkgever van belang. Daarbij gaat het om duurzame reintegratie. Om te komen tot een duurzame re-integratie is het voor een casemanager van belang dat je inzicht hebt in de rol en invloed van een organisatiecultuur en leiderschap op dit proces.
  Daarvoor heb je inzicht nodig op het gebied van bijvoorbeeld psychisch verzuim en een eventuele verzuimcultuur, maar ook kennis van verzuim(analyse)modellen, verzuimprotocollen en de wijze waarop duurzame reintegratie tot stand zou kunnen komen. Uiteindelijk wil je ervoor zorgen dat er op organisatieniveau een effectief beleid en duurzame inrichting van het case- en verzuimmanagement tot stand komt.

  Je kunt meer lezen over de inhoud van het programma in onze brochure. 
   

  programma
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Het geheim achter het succes van de opleidingen van Avans+ ligt volgens mij met name in de praktijkgerichtheid. De opleidingen zijn gericht op het bereiken van direct toepasbare kennis.

   Rutger Verbeet
   Docent Bedrijfskundig HRM
  • Ik ben blij met Avans+. Het is fijn dat ze gericht te werk gaan en dat ze vaak inhaken op bestaande casussen. Voor mij werkt dit beter dan iets uit een boek moet lezen.

   Daan Grehels
   Recruiter
  • De klantgerichte instelling van de medewerkers van Avans+ is bijzonder te noemen. De contacten zijn buitengewoon persoonlijk en men denkt echt met je mee!

   Norma Peters
   HR Manager
  Download brochure Inscrijven