Mijn persoonlijke verhaal

Datum review 03 oktober 2018

Ik vind de afwisseling in mijn werk als Internal Auditor het leukst. Bij Lidl voeren we audits uit in het filiaal, op het regiokantoor en op het hoofdkantoor. Je komt in aanraking met alle afdelingen van het bedrijf en spreekt met verschillende collega’s. Ook de uitvoering van de verschillende audits varieert van documentenanalyse tot het houden van interviews en van eenvoudige processen tot veel complexere processen. Doordat je met veel verschillende onderwerpen in aanraking komt, krijg je een breed kennisniveau. Daarnaast vind ik het leuk dat je als auditor kan bijdragen aan het zeker stellen van de doelen en ook het verbeteren van processen binnen je organisatie.

De opleiding Operational Auditing ben ik gaan volgen om meer theoretische achtergrond van audit te verkrijgen, mijn kennis van modellen te vergroten en om te leren hoe je een audit op een goede manier opzet en uitvoert. De combinatie tussen theorie en praktijk sprak mij erg aan en daarom heb ik voor de opleiding bij Avans+ gekozen.

Het eerste deel van de opleiding was veel theorie. Maar ondanks de hoeveelheid theorie wist de zeer deskundige en ervaren docente het toch erg levendig en praktisch te houden. Dit kwam doordat ze veel vertelde vanuit haar eigen ervaringen en er veel interactieve sessies waren.

Al na het eerste gedeelte van de opleiding voelde ik mij meer zeker in het audit vak doordat ik meer theoretische kennis heb. De meer theoretische kennis heeft ervoor gezorgd dat ik een snellere begripsvorming heb gekregen en hierdoor kan ik beter meepraten met de collega’s en daardoor ook meer bijdragen.

Het volgen van een opleiding naast je werk gaat prima. Doordat de lessen eens in de 2 weken worden gegeven, is er voldoende tijd om de lesstof te bestuderen. Nu ben ik gewend om naast mijn werk te studeren, dus gaat het mij misschien wat makkelijker af dan andere deelnemers.

Het delen van kennis en ervaring met de enthousiaste, zeer ervaren docenten en andere deelnemers vond ik het leukste aan de opleiding. De praktijkvoorbeelden die de docente vertelde bij de uitleg van de theorie maakten het direct toepasbaar.“

 

Lees meer