Skip to main content

Masterclass Organisatie­psychologie

5
1 review
 • niveau Masterclass
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 3.600,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 21-08-2024 Breda
  • 21-08-2024 Utrecht
  • 29-01-2025 Breda
  • 29-01-2025 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Masterclass organisatiepsychologie
Iets voor jou?
 • Je wilt een HR-strategie kunnen ontwikkelen die waarde creëert én die medewerkers helpt om tot bloei te komen.
 • Je wilt je organisatie wendbaar maken en voorbereiden op de uitdagingen van morgen door een slimme inzet van HR-interventies.
 • Je hebt minimaal een hbo-bachelordiploma en je wilt je praktijkervaring verrijken met wetenschappelijke inzichten.

Een organisatie is geen statische vorm enkel bestaande uit een organogram en een bundeling van processen. Een organisatie is een levend organisme waarin mensen met elkaar werken om resultaten te bereiken. Onderlinge interactie en gedrag zijn mede bepalend voor het succes van de interventies die plaatsvinden om een organisatie succesvol te laten zijn. Of dat nu gaat over een verandering voortkomend vanuit strategie of het optimaal tot bloei laten komen van het potentieel van de medewerkers. 

Organisatiepsychologie is toegepaste psychologie en gaat over het gedrag van mensen in organisaties begrijpen en beïnvloeden. Met de bedoeling een werkomgeving te creëren (voorwaarden te creëren) die goed is voor werknemers en voor de organisatie. Doorbreek je eigen patronen door anders te leren waarnemen van gedrag vanuit een verdiepte wetenschappelijke kennis om zo in de dagelijkse praktijk interventies effectiever te maken en meer te bereiken.  

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Ben jij een HR-adviseur, -manager, business controller, adviseur of leidinggevende die meer inzicht in individuele en collectieve gedragsbeïnvloeding wil krijgen? Om zo binnen de dynamische complexiteit van de organisatie effectief verandering te bereiken en meer beweging te creëren? Dan is deze Masterclass Organisatiepsychologie geschikt voor jou. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  De masterclasses van Avans+ zijn praktijkgericht. Je werkt per masterclass individueel en in leerteams aan een opdracht binnen jouw eigen context. Per masterclass zit je in een groep waarin leerteams worden gevormd van 3 à 4 deelnemers. Gezamenlijk verdiepen jullie je theoretisch en praktijkgericht in een vakgebied. De samenstelling van een leerteam bepaal je zelf. Je leert door interactie met professionals uit diverse sectoren, zoals de zorg, de (commerciële) dienstverlening en de techniek. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt.

  Per masterclass hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten. Op ons online learning platform vindt kennisoverdracht en samenwerking plaats. Je krijgt individueel en gezamenlijk feedback en bereikt samen met onze experts de gewenste verdieping. Je rondt de masterclass af met een beroepsprestatie binnen jouw organisatie. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze masterclass duurt 10 weken en heeft 4 bijeenkomsten tussen 14.00 en 21.00 uur. De studiebelasting van de Masterclass Organisatiepsychologie is gemiddeld 15 uur per week, gedurende 10 weken.

  Naast de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig literatuur en werk je aan je organisatievraagstuk in je eigen organisatie. Ook werk je samen met je leerteam aan opdrachten, deel je ervaringen en voorzie je elkaar van feedback. Het online leerplatform ondersteunt je hierbij. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zo veel mogelijk kunt integreren met je beroepspraktijk. Je wordt getoetst op de prestaties die je levert binnen jouw organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Masterclass Organisatiepsychologie zijn als volgt:

  •    Opleidingskosten: € 3.600,-.
  •    Arrangementskosten: € 230,-.
  •    Literatuur circa € 100,-  Deze schaft u zelf aan.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Neem dan contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze masterclass ontvang je het certificaat Organisatiepsychologie.

  Met dit certificaat heb je een masterclass uit de masteropleiding behaald. Het is mogelijk om later nog een masterclass of de hele masteropleiding te volgen. Je beroepsprestatie blijft maximaal 5 jaar geldig. 

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze masterclass zet je organisatiepsychologische kennis en kunde in je dagelijkse werkzaamheden. Je gebruikt een nieuwe manier van waarnemen op een bewuste wijze, om gedrag van (groepen) mensen te begrijpen en beïnvloeden. Daarnaast zet je  organisatiepsychologische kennis en kunde in bij het analyseren, evalueren en verbeteren van bestaande - en ontwerpen van toekomstige - veranderingstrajecten en interventies waarbij de ‘human factor’ een cruciale rol speelt. Dit alles om  gedragsverandering(en) te ontwikkelen en stimuleren die gewenste beweging in de organisatie bewerkstelligt. In dit hele proces toon je bewustzijn van eigen gedrag en ontwikkel je het vermogen om in je eigen gedrag mee te bewegen met wat een situatie vraagt.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  In deze masterclass staat jouw beroepspraktijk centraal. Je kiest een verandering, waarbij je de (geplande) interventies die nog niet het tot het beoogde doel hebben geleid, gaat onderzoeken vanuit de organisatiepsychologie. 

  Thema’s die hierbij aan de orde komen zijn: 

  •    Gedrag en cultuur in organisaties
  •    Waarnemen van gedragspatronen
  •    Leiderschap in verandering
  •    Teamdynamiek
  •    Beïnvloeding van gedrag

  Programma Masterclass Organisatiepsychologie
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  5
  1 review
  Download brochure Inscrijven