Mijn persoonlijke verhaal

Datum review 31 juli 2020

Toen ik in 2012 afstudeerde als fysiotherapeut, wist ik het al zeker: ik wou met kinderen gaan werken. Daar kwamen wat reisplannen tussendoor, maar uiteindelijk was ik terug in Nederland en ging ik op zoek naar een opleiding kinderfysiotherapie. Ik ben niet iemand die zich graag voor langere tijd vastlegt, dus de driejarige master Kinderfysiotherapie van Avans+ was voor mij ideaal.

“De schoolbanken lagen al een tijdje achter mij, dus in het begin was het best heftig om weer te gaan studeren. En we begonnen ook nog eens met de module Wetenschap – een pittig onderwerp. Gelukkig heb ik veel gehad aan mijn studiegroep. Het werkte zó fijn om samen te studeren en elkaar te helpen. Zelf ben ik niet erg gedisciplineerd en dan helpt het als je betrokken mensen om je heen hebt die je motiveren om deadlines te halen. Ik heb er echt een paar vriendinnen bij gekregen.”

Flexibeler

“Toen ik eenmaal gewend was aan werken in de online leeromgeving, beviel het prima. Het voordeel van blended learning is dat je veel flexibeler bent. Je hebt minder bijeenkomsten en kunt meer zelf bepalen waar en wanneer je leert. Doordat de opleiding net vernieuwd was, merkte ik wel dat iedereen zoekende was. Aanvankelijk begreep ik de manier van lesgeven ook niet goed. Ik was gewend om alle stof van de docenten te horen en had ook graag meer van hen willen leren. Bijvoorbeeld in praktijklessen, waarin je onder begeleiding baby’s en kinderen behandelt, zodat je kunt checken of je gedachtegang juist is. Ik vond mijn kennis toen nog niet toereikend. Pas later zag ik in dat de nieuwe manier van lesgeven juist veel voordelen heeft. Voor mijn gevoel heb ik die niet allemaal kunnen benutten.”

 

Lees meer