Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Fase 2 van Master of Pipeline Technology

4
1 review
 • niveau Master
 • duur 1,5 jaar
 • studiebelasting 10 uur per week
 • studiekosten 14.990,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 27-09-2024 Bosschenhoofd
Download brochure
Download brochure
Fase 2 van Master of Pipeline Technology
Iets voor jou?
 • Je leert technische en maatschappelijke disciplines op elkaar af te stemmen.
 • De achtergronden en beweegredenen van diverse specialisten worden duidelijk voor jou.
 • Leer hoe je deze kennis toepast op strategisch niveau binnen jouw organisatie.

Een goed opgeleide pipeline engineer is nu en in de toekomst onmisbaar. De pijpleidingingenieur onderhoudt, ontwikkelt en breidt indien mogelijk het huidige leidingenstelsel uit. Daarvoor dien je als pijpleidingingenieur in staat te zijn zowel technische als maatschappelijke disciplines op elkaar af te stemmen. Ook kun je als succesvolle pijpleidingingenieur de sociale en organisatorische aspecten van de pijpleidingbranche goed in kaart brengen.

Proefles volgen

Heb je de ambitie om je verder te ontwikkelen in Pipeline Technology (MPT)? Wil je een les meevolgen? Lees meer en geef je op. 

Fase 2 voor én door de pipeline branche

De Master of Pipeline Technology leert je de achtergronden en beweegredenen van de diverse specialisten uit het vakgebied te begrijpen. Deze opleiding voor pijpleidingingenieur is een initiatief van de Nederlands-Vlaamse branche en wordt als pipeline engineering master aangeboden onder auspiciën van Pipeliner.

Tijdens deze tweede fase van de Master of Pipeline Technology krijg je inzicht in de nieuwste mogelijkheden van de totale pijpleidingketen. Na afloop van fase 2 ken je de samenhang tussen de diverse disciplines en pas je verworven kennis en inzichten toe op strategisch niveau. Als professioneel leider en pipeline engineer geef je richting aan de verdere ontwikkeling van jouw organisatie én van de branche.

Logo Stichting Pipeliner

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt fase 1 (Technisch Pijpleidingingenieur) al met succes doorlopen. Nadat je in dat lesprogramma de technische aspecten van het pijpleidingtransport hebt leren kennen en overziet, wil jij je nu verder ontwikkelen door ook de sociale, organisatorische en maatschappelijke aspecten van de pijpleidingbranche te beschouwen.

  Na volledige afronding van fase 2 ontvang je de graad MSc. (n.v.t. voor degenen die niet over een bachelorgraad beschikken).

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uniek aan de opleiding Master of Pipeline Technology (MPT) is de multidisciplinaire insteek. Je ontwikkelt affiniteit met alle disciplines die samen de pijpleidingketen vormen. Dit gebeurt doordat je in kleine groepjes werkt bestaande uit deelnemers met allemaal een andere rol in het totale pijpleidingenproces.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze tweede fase van de opleiding neemt 1,5 jaar in beslag. Het eerste jaar kent maandelijks een tweedaagse lesbijeenkomst met (optionele) hotelovernachting. Het laatste halve jaar bestaat voornamelijk uit de uitwerking en afronding van jouw masterthesis en kent slechts enkele kortere bijeenkomsten.

  De studielast bedraagt 36 EC’s (= 1008 studiebelastingsuren). Je dient te rekenen op minimaal 10 uur zelfstudie per week.

  Bekijk het volledige lesschema.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de tweede en tevens laatste fase van de Master of Pipeline Technology zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 14.990,-.
  • Leermiddelen: circa € 250,-.
  • Arrangementskosten: € 2.970,- (inclusief 9 hotelovernachtingen).

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal of per jaar met een toeslag van 5% boven op de opleidingskosten.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Voor de Nederlandse deelnemers zijn er subsidies, zoals 'Subsidie Praktijkleren'. Avans+ is erkend dienstverlener van de KMO-portefeuille, voor de Vlaamse deelnemers. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.

  Diploma

  Diploma

  Na succesvolle afronding van de tweede fase ontvangt het getuigschrift Master of Science of Pipeline Technology van Avans+. Deze professionele master is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO); CROHO 70096. De bijbehorende graad en titel die je mag voeren is Master of Science of Pipeline Technology. Je bent gerechtigd ‘MSc.’ achter jouw naam te voeren.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de Master of Pipeline Technology heb je als managing engineer inzicht in de nieuwste mogelijkheden van de totale pijpleidingketen. Je kent de samenhang tussen de diverse disciplines en je past verworven kennis en inzichten toe op strategisch niveau. Als professioneel leider en pipeline engineer geef je richting aan de verdere ontwikkeling van jouw organisatie én van de branche.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4
  1 review
  Download brochure Inscrijven