Lees hoe Gilbert Pashouwers de opleiding Projectleider bouw en infra heeft ervaren:

“De afgelopen 15 jaar werkte ik als werkvoorbereider op kantoor. Ik wilde mezelf graag verder ontwikkelen tot projectleider. Daarvoor heb ik eerst mijn mbo-diploma op niveau 4 gehaald. Vervolgens zocht ik een opleiding die gericht is op de rol van projectleider en die niet te diep ingaat op de inhoud van de installatietechniek. Die vond ik bij Avans+. Inmiddels heb ik de opleiding Projectleider bouw en infra afgerond.”

Projectmatig en persoonlijk

“De opleiding bestaat uit twee delen: projectmatig en persoonlijk. In het projectmatige deel heb ik vooral veel opgestoken over de structuren en benaderingen van projecten. De nadruk ligt daarbij op de belangrijke processen en contracten. Het persoonlijke deel van de opleiding was voor mij een echte eye opener. Wat ik heb geleerd over persoonlijk leiderschap helpt me enorm om doelen te stellen en te behalen en om rust te vinden in mijn werk.”

Stappen zetten

“Dankzij deze opleiding Projectleider bouw en infra zit ik nu op een aantoonbaar hbo-denk- en werkniveau. Ik ben meer planmatig en gestructureerd gaan werken. Daardoor kan ik mijn tijd beter indelen en de taken beter verdelen binnen het projectteam. Ik ben nu op mijn werk bezig om stappen te zetten richting de functie van projectleider.”

Levert vooral energie op

“De opleiders van Avans+ heb ik ervaren als enthousiaste professionals die je écht iets willen leren. Ze zorgen voor interactieve lessen met een praktische insteek en zijn goed bereikbaar bij vragen. Doordat ze duidelijk aangeven wat belangrijk is, ga je efficiënt door de lesstof heen.

De groep was heel divers. Daardoor heb ik meer inzicht gekregen in de processen en de werk- en denkwijzen van andere partijen waar ik dagelijks mee werk. De Projectleider bouw en infra opleiding heeft een behoorlijke studiebelasting, maar het leverde mij vooral energie op. Bovendien maakt al die kennis je diploma alleen maar waardevoller. Ik zou deze opleiding zeker aan anderen aanraden.”