Skip to main content

Praktijkondersteuner Huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ) voor SPV

 • niveau Postbachelor
 • duur 4 maanden
 • studiebelasting 8 uur per week
 • studiekosten 2.550,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 07-10-2024 Breda
  • 07-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Opleiding - Praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ) voor SPV
Iets voor jou?
 • Je wilt binnen 4 maanden je diploma POH-GGZ voor SPV behalen.
 • In je eigen spreekuur help je cliënten zelfstandig met hun GGZ problematiek.
 • Je wilt laagdrempelig ondersteuning geven aan cliënten met GGZ gerelateerde klachten.

Opleiding praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ voor SPV

De praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ) ondersteunt de huisarts in de eerstelijns geestelijke gezondheidszorg. Cliënten krijgen daardoor sneller de kwalitatieve zorg die ze nodig hebben. Je helpt de huisarts bovendien om zijn regie in de eerstelijns GGZ te vergroten. Na deze POH-opleiding zorg je voor een verbetering van de integrale gezondheidszorg. Je zorgt daarbij voor de nodige afstemming binnen de keten van zorg voor cliënten met psychische en psychiatrische problemen.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde opleiding Sociaal Psychiatrische Verpleegkundige (SPV) en je hebt al enkele jaren praktijkervaring. Tijdens deze POH-opleiding heb je een werk- of stageplek voor minimaal 4 uur per week nodig. Het gaat om een stageplaats als praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ in een huisartsenpraktijk, zorgnetwerk of een gelijkwaardige zorgomgeving.

  Ben je geen gediplomeerd SPV? Kijk dan bij de POH-GGZ opleiding.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De opleiding POH is waar mogelijk competentiegericht opgezet. We vinden het belangrijk dat jouw eigen werkervaring en die van de andere deelnemers zo veel mogelijk in het programma geïntegreerd wordt. We ondersteunen je in het leerproces met docenten uit de praktijk, persoonlijke coaching, intervisie en interactieve en innovatieve leermiddelen.

  Toetsing opleiding POH-GGZ voor SPV

  Je sluit diverse onderwerpen af met een toets of opdracht, zodat je kunt aantonen dat je de gewenste competenties hebt ontwikkeld. Je rondt de opleiding af met een eindopdracht waarbij je de verworven competenties in een gesimuleerde praktijksituatie demonstreert.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Tijdens onze POH-opleiding volg je alleen de lessen die voor jou relevant zijn binnen het opleidingstraject van 9 maanden. Wanneer we voldoende aanmeldingen ontvangen, starten we met het compacte traject voor SPV’ers zodat je de opleiding al binnen 4 maanden kunt afronden.

  Deze opleiding POH telt 9 bijeenkomsten, inclusief toetsing. De bijeenkomsten vinden afwisselend in de middag of avond plaats van 14.00-17.00 uur en van 18.00-21.00 uur. Daarnaast heb je minimaal 3 intervisiebijeenkomsten met medestudenten. De gemiddelde studiebelasting is 8 uur per week, exclusief de bijeenkomsten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Praktijkondersteuner Huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ) voor SPV zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.550,-
  • Arrangementskosten: € 175,-
  • Boeken: circa € 110,- Deze schaf je zelf aan.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van deze POH-opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Toelatingsassement POH-opleiding

  Indien je niet over de juiste vooropleiding beschikt, kan het zijn dat je een toelatingsassessment dient af te leggen. Deze toets brengt aanvullende kosten met zich mee.

  Avans+ vindt het belangrijk dat POH-GGZ zich blijven ontwikkelen. Daarom bieden wij 1 daagse nascholingen aan. Deze nascholingen zijn voor alumni van de POH-GGZ van Avans+ gratis. Kijk hier welke nascholing je na de opleiding gratis kunt volgen. De nascholingen zijn geaccrediteerd bij de Landelijke Vereniging POH GGZ. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.  

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je deze opleiding POH succesvol hebt afgerond, ontvang je het postbachelordiploma Praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ voor SPV (certificaat POH-GGZ). Deze opleiding is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister van de beroepsorganisatie V&VN en het registerplein (voorheen BAMw).

   

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze POH-opleiding herken je de meest voorkomende stoornissen in de eerste lijn en kun je zelf cliënten begeleiden. Je kunt op de juiste manier het gesprek aangaan binnen een consult, een relatie met de cliënt opbouwen en individuele en groepsvoorlichting geven. Met jouw actuele kennis over wetgeving, beleid en kwaliteitszorg lever je een bijdrage aan de inhoudelijke ontwikkeling van jouw functie. Je kunt bovendien beter netwerken en neemt de verantwoordelijkheid voor jouw professioneel handelen. Kortom, je kunt succesvol en professioneel invulling geven aan jouw functie als praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ.

  Veelgestelde vragen

  Veelgestelde vragen

  Heb je nog vragen? Lees hier de antwoorden op onze meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ) voor SPV

  Als POH-GGZ zorg je voor een verbetering van de integrale geestelijke gezondheidszorg door afstemming binnen de keten. Je leert jouw kwaliteiten als SPV optimaal in te zetten in de huisartsenpraktijk. De opleiding start met een persoonlijk intakegesprek. Jouw kennis en ervaring en het competentieprofiel van de POH-GGZ geven je inzicht in jouw persoonlijke leerdoelen tijdens de opleiding.

  • Triage en kortdurende begeleiding en casemanagement
  • Gesprekstechnieken en intervisie
  • Netwerken, kwaliteitsbewaking en innovatie
  • Preventie

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  programma Praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ) voor SPV
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven