Skip to main content

Masterclass Pipeline Technology - Ontwerp (MPT)

 • niveau Masterclass
 • duur 6 maanden
 • studiebelasting 224 uur
 • studiekosten 3.990,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 29-11-2024 Bosschenhoofd
Download brochure
Download brochure
Masterclass Ontwerp
Iets voor jou?
 • Je bent in het bezit van een bachelorgraad en werkzaam in een organisatie betrokken bij ondergronds transport
 • Het is jouw ambitie om je verder te ontwikkelen in diverse aspecten rond het ontwerp van ondergrondse leidingen 
 • Je wilt je zicht op het vakgebied van ondergronds leidingtransport verbreden om een beter professional te worden binnen het vakgebied.   

Het ontwerpen van een in de openbare ruimte geprojecteerd ondergronds leidingsysteem is een complex en specialistisch gebeuren. Een veelheid aan technische en aan de omgeving gerelateerde kennisgebieden komen er samen. Het basisontwerp dient ook nog eens optimaal afgestemd te zijn op de aanleg- en beheerfase en op maatschappelijke eisen.

Behalve de ontwerpers zelf hebben daarom ook professionals werkzaam bij aannemers, leidingeigenaren, vergunningverleners, toezichthouders, toeleveranciers etc. behoefte aan ontwerpkennis en zicht op het bijbehorende proces. En wanneer genoemde partijen daarnaast elkaars cultuur, visie en belangen niet alleen kennen, maar ook begrijpen en kunnen aanvoelen, zal dat bijdragen aan de onderlinge samenwerking en betere ontwerpen. Het leren werken en denken vanuit het gezamenlijke belang, is van grote professionele meerwaarde. 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent werkzaam bij een organisatie die betrokken is bij ondergronds transport. Bijvoorbeeld een overheidsinstantie die zich bezighoudt met regelgeving, een pijpleidingbeheerorganisatie verantwoordelijk voor de continuïteit en de veiligheid van pijpleidingtransportsystemen, een ingenieursbureau dat pijpleidingsystemen ontwerpt, een aannemingsbedrijf, een dienstverlenend bedrijf of een toeleverancier van materialen.

  Jij wilt kennis van en inzicht krijgen in de aspecten rond het ontwerpen van ondergrondse leidingen. Daardoor begrijp je de onderlinge samenhang en ben je in staat om op een strategisch niveau met alle bij ondergrondse leidingen betrokken stakeholders hierover te kunnen praten.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uniek aan de masterclasses van de Master of Pipeline Technology (MPT) is de multidisciplinaire insteek. Je ontwikkelt affiniteit met alle disciplines die samen de pijpleidingketen vormen. Dit gebeurt doordat je in kleine groepjes werkt die bestaan uit deelnemers met allemaal een andere rol in het totale pijpleidingenproces. 

  Als toets pas je al deze kennisgebieden, onder begeleiding van de kerndocent, toe in een uit te werken casus: het ontwerp van een transportleiding (bijvoorbeeld voor warmte) in een complex gebied. Dat doe je niet alleen, maar binnen een klein groepje van 3 tot 5 personen, allen met verschillende achtergronden (ingenieursbureau, aannemer, leidingeigenaar, .. ). Je ervaart daarbij meerwaarde van het benutten van elkaars kennis, visie, ervaring en netwerk en hoe je dat doet. Zo krijgt je professionele ontwikkeling een stevige boost.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De totale studieduur bedraagt 6 maanden met een studielast van 8 EC’s (= 224 studiebelastingsuren). 

  Deze opleiding bestaat uit een periode van 6 maanden met bijeenkomsten variërend van 1 dagdeel tot 2 dagen met tweemaal hotelovernachting van vrijdag op zaterdag.

  De masterclass is onderdeel van de geaccrediteerde MSc-opleiding Master of Pipeline Technology. Door in te schrijven voor deze masterclass doe je dus kennis op over de ontwerpaspecten rond ondergronds leidingtransport op geaccrediteerd masterniveau. 

  Je sluit aan bij de deelnemers die de hele opleiding volgen. In geval de lessen op een vrijdag en zaterdag zijn, zijn maaltijden inbegrepen en is er de mogelijkheid om een hotelovernachting op de les locatie te boeken.   

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze masterclass zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.990,-
  • Arrangementskosten: € 980,- (incl. 3 hotelovernachtingen):

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Indien je gebruik wil maken van extra overnachtingsmogelijkheden betaal je hiervoor € 100 per nacht.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten. 

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Avans+ is erkend dienstverlener van de KMO-portefeuille, voor de Vlaamse deelnemers. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van deze masterclass ontvang je een certificaat. Dit certificaat is een bewijs dat je een deel van de masteropleiding succesvol hebt afgerond en geeft daarmee vrijstelling voor het geval je deel wilt nemen aan de gehele opleiding Master of Pipeline Technology.

  Resultaat

  Resultaat

  Je hebt na het volgen van deze masterclass inzicht in de ontwerpaspecten van ondergrondse leidingen. Je past de verworven kennis en inzichten toe op strategisch niveau. Als professioneel leider geef je richting aan de verdere ontwikkeling van jouw organisatie en van de branche.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  • Tracékeuze en ondergrondse ordening in stedelijk gebied
  • Bemaling en milieuaspecten
  • Grondmechanica, basis en grondmechanische parameters
  • Sterkte- en stabiliteitsleer, materiaalkunde 
  • Bijzondere aspecten warmteleidingen
  • Leidinghydraulica: stroming, drukstoten, pompen
  • Bestekopbouw en ontwerpbegroting

  Voor meer informatie over het programma download de brochure.

  Programma Masterclass Ontwerp
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven