Het aanleggen van ondergrondse leidingen in de openbare ruimte is een complex proces. Steeds meer projecten spelen immers in en rond stedelijk of industrieel gebied, waar de werkruimte beperkt is en de ondergrond al drukbezet en waar omgevingsoverlast een duidelijk risico vormt. Ook krijgen speciale aanlegtechnieken, met name sleufloos, een steeds prominentere rol. Talrijke stakeholders, milieu, duurzaamheid, etc. eisen hun aandacht op bij de leidingaanleg.
Doelgroep
Je bent werkzaam bij een organisatie die betrokken is bij ondergronds transport. Bijvoorbeeld een overheidsinstantie die zich bezighoudt met regelgeving, een pijpleidingbeheerorganisatie verantwoordelijk voor de continuïteit en de veiligheid van pijpleidingtransportsystemen, een ingenieursbureau dat pijpleidingsystemen ontwerpt, een aannemingsbedrijf, een dienstverlenend bedrijf of een toeleverancier van materialen.
Jij wilt kennis van en inzicht krijgen in de aspecten rond aanleg van ondergronds transport en de onderlinge samenhang ervan gaan begrijpen om op een strategisch niveau met alle bij pijpleidingtransport betrokken stakeholders hierover te kunnen praten.
Werkvorm
Uniek aan de masterclass van de Master of Pipeline Technology (MPT) is de multidisciplinaire insteek. Je ontwikkelt affiniteit met alle disciplines die samen de pijpleidingketen vormen. Dit gebeurt doordat je in kleine groepjes werkt die bestaan uit deelnemers met allemaal een andere rol in het totale pijpleidingenproces.
Als toets pas je al deze kennisgebieden, onder begeleiding van de kerndocent, toe in een uit te werken casus: het opstellen van een ‘plan van aanpak leidingaanleg’. Dat doe je niet alleen, maar binnen een klein groepje van 3 tot 5 personen, allen met verschillende achtergronden (ingenieursbureau, aannemer, leidingeigenaar, .. ). Je ervaart daarbij meerwaarde van het benutten van elkaars kennis, visie, ervaring en netwerk en hoe je dat doet. Zo krijgt je professionele ontwikkeling een stevige boost.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Tijdsinvestering
De totale studieduur bedraagt 4 maanden met een studielast van 4 EC’s (= 120 studiebelastingsuren).
Deze opleiding bestaat uit 3 maandelijkse 1- en 2-daagse bijeenkomsten op vrijdag en/of zaterdag inclusief hotelovernachting. Daarnaast is er een projectbezoek van 1 dag op locatie.
De masterclass is onderdeel van de opleiding Master of Pipeline Technology (MPT). Door in te schrijven voor een losse masterclass hoef je dus niet meteen te beslissen of je de hele Master of Pipeline Technology (MPT) wilt doorlopen. Je sluit aan bij de deelnemers die de hele opleiding volgen.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Studiekosten
De kosten voor deze masterclass zijn als volgt:
Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.
Indien je gebruik wil maken van de overnachtingsmogelijkheden betaal je hiervoor € 100 per nacht.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.
Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Avans+ is erkend dienstverlener van de KMO-portefeuille, voor de Vlaamse deelnemers. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.
Diploma
Na afronding van deze masterclass ontvang je een certificaat. Dit certificaat geeft vrijstelling voor het geval je deel wilt nemen aan de gehele opleiding Master of Pipeline Technology.
Resultaat
Je hebt na het volgen van deze masterclass inzicht in alle aspecten rond aanleg van ondergrondse leidingen. Je past de verworven kennis en inzichten toe op strategisch niveau. Als professioneel leider geef je richting aan de verdere ontwikkeling van jouw organisatie en van de branche.
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.