Chemicaliën zoals grondstoffen, gassen, (aangebroken) werkvoorraad, oplossingen, reactieproducten en afval staan vaak her en der op het laboratorium opgeslagen. Wat zijn de regels, de vergunningen en hoe moet de PGS 15-norm geïnterpreteerd worden voor opslag in een laboratorium? Nog belangrijker is de vraag hoe een incident of ongeval met deze chemicaliën kan worden voorkomen.
Deze cursus helpt je bij het op een verantwoorde wijze opslaan van chemicaliën. We informeren je over de geldende wetgeving en normeringen en hoe deze in de dagelijkse praktijk in een laboratorium kan worden gebracht. De cursus geeft je inzicht waar de opslag aan moet voldoen en praktische tools om de kennis in de praktijk toe te passen.
Doelgroep
Afhankelijk van de hoeveelheid chemicaliën die aanwezig is op een laboratorium, moet er op basis van normering en vergunning een daartoe opgeleid persoon aanwezig zijn. Als je deze cursus hebt afgerond, voldoe je aan deze kwalificatie. De inhoud van de cursus richt zich dan ook op de medewerker die verantwoordelijk is voor opslag en beheer van chemicaliën. Maar gezien de verantwoordelijkheid die elke laborant draagt, is deze cursus relevant voor iedereen die werkt met chemicaliën op een laboratorium. Je denkt en werkt op minimaal mbo-niveau en hebt enige kennis over en ervaring met opslag en beheer van gevaarlijke stoffen.
Werkvorm
Deze cursus is praktisch van opzet. Je krijgt alle onderwerpen toegelicht met behulp van praktijksituaties en discussies met de overige deelnemers. Je gaat aan de slag met het beoordelen van een aantal praktijksituaties en leert met een stappenplan de opslag binnen jouw organisatie te beoordelen en te verbeteren. Je behaalt het beste resultaat wanneer je je voor het begin van deze cursus goed voorbereid met het vooraf beschikbare lesmateriaal. Je leert hiermee op een praktische manier de theorie direct in de praktijk te brengen.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Tijdsinvestering
De cursus Opslag gevaarlijke stoffen op het laboratorium duurt 1 dag. De bijeenkomst is van 9.30-16.30 uur.
Bekijk HIER het overzicht van de betreffende dagen voor deze opleiding.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Studiekosten
De kosten voor de cursus Opslag gevaarlijke stoffen op het laboratorium zijn als volgt:
Hiervoor ontvang je voor aanvang van de cursus een factuur.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
Diploma
Wanneer je deze cursus succesvol heeft afgerond, ontvang je een bewijs van deelname.
Resultaat
Na afronding van deze cursus:
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.