Skip to main content

Masterclass HRM 3.0 – Effectief Leiderschap

 • niveau Postbachelor
 • duur 1 dag
 • studiebelasting 6 uur
 • studiekosten 445,-
Masterclass HRM voor RVI en RM 3.0 – Het afscheid van de medewerker
Iets voor jou?
 • Deze Masterclass is geschikt voor professionals die zich in de dagelijkse praktijk bezighouden met verzuim- en risicomanagementvraagstukken. 
 • Je wilt met jouw HR-kennis ondernemers nog verder helpen om het verzuim en het risicobeleid te optimaliseren.
 • Als intermediair wil je ondernemers graag helpen met het realiseren van zijn of haar ambities.

Waarom de Masterclass HRM 3.0 – Effectief leiderschap?

Effectief leiderschap is het inspireren en het motiveren van de individu om gezamenlijke doelen te bereiken, gebaseerd op visie, vertrouwen en empathie. Het omvat het nemen van weloverwogen beslissingen, duidelijke communicatie en het tonen van integriteit. Een effectieve leider past zich aan veranderende omstandigheden aan en bevordert teamwork en samenwerking binnen het team.

Als verzuim- en/of risicomanagement professional ben je het eerste aanspreekpunt voor MKB-ondernemingen. De hectiek waarin een MKB-ondernemer op dit moment moet opereren vraagt om een professional die in staat is te zien en de kennis over te brengen over hoe cruciaal effectief leiderschap is voor het succes van de ondernemer. Het falen van effectief leiderschap kan serieuze gevolgen hebben voor het regie op verzuim en inkomen. Als intermediair kunnen we met de kennis van Effectief Leiderschap MKB-ondernemers nog beter helpen met hun organisatie en hun organisatiestrategieën. 

Wat leer je tijdens de Masterclass HRM 3.0 – Effectief leiderschap?

Tijdens deze Masterclass leer je dat effectief leiderschap een combinatie vereist van soft skills, zoals empathie en communicatie, en hard skills, zoals besluitvorming en strategische planning. Door voortdurend aan deze vaardigheden te werken en te streven naar zelfverbetering, kunnen leiders bijdragen aan het succes van de organisatie en het welzijn van de medewerkers. Het bevorderen van goed leiderschap vereist ook een organisatiecultuur die deze waarden ondersteunt en een omgeving die continue leren en ontwikkeling aanmoedigt. Als verzuim- en/of risicomanagement professional kan jij na de Masterclass de ondernemer adviseren over hoe o.a. leiderschapstraining, mentorprogramma's en regelmatige feedback vragen helpt om de vaardigheden te ontwikkelen en te verfijnen.

Wat zijn de mogelijkheden na deze Masterclass?

Deze dag kan worden opgevolgd door de Masterclass HRM 4.0 – Adviesrapport HRM. Op de krappe arbeidsmarkt is het behoud van het huidige personeel cruciaal. Als verzuim- en risicomanagement professional leer je dat het doel van Effectief leiderschap is om ervoor te zorgen dat een onderneming altijd beschikt over de vaardigheden en expertise die nodig is om te concurreren en te slagen in een steeds veranderende omgeving. Het totaaladvies wordt hiermee nog waardevoller.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze masterclass is geschikt voor jou als je verdieping van jouw kennis wilt verwerven op het gebied van HRM en als je wilt leren hoe je een professioneel adviesrapport kunt opzetten en uitvoeren. Deze masterclass Effectief leiderschap is een mooie toevoeging aan je RVI/VVI of GRMC-diploma.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Tijdens de bijeenkomst wordt college afgewisseld met het groepsgewijs werken aan opdrachten. Het resultaat van deze opdrachten zijn nuttige tools die na de bijeenkomst in de eigen praktijk kunnen worden gebruikt.

  Na deelname aan de bijeenkomst ontvang je een bewijs van deelname. Ben je geregistreerd in ons Register Verzuim- en Inkomensmanagement en/of het Register Risicomanagement, dan vermelden wij je deelname in dit register. Deelname aan de Masterclass levert je 6 PE punten op. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze opleiding bestaat uit 1 bijeenkomst van 9.00 - 18.00 uur of van 12.00 - 21.00 uur.
  De voorbereiding vergt ongeveer 2 uur per lesdag.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de bijeenkomst zijn als volgt:

  • Opleidingskosten € 445,-
  • Arrangementskosten: € 35,
  • Leermiddelen: € 50,-

  Sta je in één van onze registers? Dan ontvang je 10% korting op de opleidingskosten .

  Je ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering
  Deelnemers van deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina

  Diploma

  Diploma

  Na de bijeenkomst ontvang je een bewijs van deelname en worden je PE uren bijgeschreven in het register.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop heb je inzicht in:  

  • Hoe Effectief leiderschap een essentieel aspect is van organisatorische groei, werknemerstevredenheid en algehele productiviteit; 
  • Effectief leiderschap gaat niet alleen over het hebben van de juiste vaardigheden, maar ook over het tonen van de juiste houding en het bouwen aan vertrouwensrelaties binnen het team;
  • Hoe je leert dat effectief leiderschap een combinatie vereist van soft skills, zoals empathie en communicatie, en hard skills, zoals besluitvorming en strategische planning.
  • Hoe je als verzuim- en/of risicomanagement professional na deze Masterclass de ondernemer kan adviseren over hoe o.a. leiderschapstraining, mentorprogramma's en regelmatige feedback vragen helpt om de vaardigheden van een leider te ontwikkelen en te verfijnen.
    

  Vervolgopleiding

  Vervolgopleiding

  Deze dag kan worden opgevolgd door de Masterclasses HRM 4.0. Wanneer je alle 4 de dagen hebt doorlopen en dag 4 hebt afgesloten met een voldoende rapport, dan ontvang je het postbachelor diploma Leergang HRM voor de Verzuim- en Risicomanagement Consultant (Basis).

  Programma

  Tijdens deze PE-dag komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  Effectief leiderschap:

  • Effectief leiderschap is een essentieel aspect van organisatorische groei, werknemerstevredenheid en algehele productiviteit;
  • Effectief leiderschap gaat niet alleen over het hebben van de juiste vaardigheden, maar ook over het tonen van de juiste houding en het bouwen aan vertrouwensrelaties binnen het team;
  • Je leert dat effectief leiderschap een combinatie vereist van soft skills, zoals empathie en communicatie, en hard skills, zoals besluitvorming en strategische planning;
  • Hoe je als verzuim- en/of risicomanagement professional jouw kennis overbrengt. Dit is de volgende stap t.b.v. een passend advies (4.0).
    

  Masterclass HRM voor RVI en RM 3.0 – Het afscheid van de medewerker
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven