Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Masterclass Pipeline Technology – Pijpleidingtransport II (MPT)

5
1 review
 • niveau Masterclass
 • duur 3 maanden
 • studiebelasting 75 uur
 • studiekosten 2.090,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 27-09-2024 Bosschenhoofd
Download brochure
Download brochure
pijpleidingtransport
Iets voor jou?
 • Je bent in het bezit van een bachelorgraad en werkzaam in een organisatie betrokken bij ondergronds transport.
 • Het is jouw ambitie om je verder te ontwikkelen in diverse aspecten rond pijpleidingtransport.
 • Je wilt je zicht op het vakgebied van ondergronds leidingtransport verbreden om een beter professional te worden binnen het vakgebied.    
   

Verdieping in en visieontwikkeling op de maatschappelijke functie en verdere ontwikkeling van ondergrondse transport- en distributie-infra is de kerngedachte achter deze masterclass. Ondergrondse leidingsystemen worden als transportmodaliteit afgezet tegen de andere modaliteiten (weg-, water-, spoor- en luchtvervoer). Je leert waar de kantelpunten liggen voor de keuze tussen de ene of de andere modaliteit en dus bij welke vervoersbehoefte een pijpleiding de gunstigste keuze is. 
Speciale aandacht is er voor de complexe ondergrondse leidingeninfrastructuur en verdere ontwikkeling daarvan in havengebieden en chemieclusters. Andere en innovatieve leidingsystemen gaan nodig zijn om de toenemende behoefte aan alternatieve energiedragers, energiesystemen en energieopslag handen en voeten te geven. In deze masterclass wordt daaraan ruim aandacht besteed, in samenhang met duurzaamheid en circulariteit van leidingsystemen en een kijk op de vertaling van overheidsbeleid naar de praktijk. Ook  is er nog kort aandacht voor offshore leidingsystemen.
 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent werkzaam bij een organisatie die betrokken is bij ondergronds transport. Bijvoorbeeld een overheidsinstantie die zich bezighoud met regelgeving, een pijpleidingbeheerorganisatie verantwoordelijk voor de continuïteit en de veiligheid van pijpleidingtransportsystemen, een ingenieursbureau dat pijpleidingsystemen ontwerpt, een aannemingsbedrijf, een dienstverlenend bedrijf of een toeleverancier van materialen.

  Jij wilt meer visie ontwikkelen op logistieke aspecten en verdere doorontwikkeling van ondergronds transport vanuit zijn maatschappelijke functie. Daardoor begrijp je de onderlinge samenhang en ben je in staat om op een strategisch niveau met alle bij ondergrondse leidingen betrokken stakeholders hierover te communiceren.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uniek aan de masterclasses van de Master of Pipeline Technology (MPT) is de multidisciplinaire insteek. Je ontwikkelt affiniteit met alle disciplines die samen de pijpleidingketen vormen. Dit gebeurt doordat je in kleine groepjes werkt die bestaan uit deelnemers met allemaal een andere rol in het totale pijpleidingenproces. 

  Als afsluiting van de module ga je in gesprek met je eigen boegbeeld in de leidingenbranche om diens visie op de ontwikkelingen te doorgronden en naast je eigen zich ontwikkelende visie te leggen.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De totale studieduur bedraagt 3 maanden, verdeeld over 1 jaar met een studielast van 3,5 EC’s (= 98 studiebelastingsuren). 

  Deze opleiding bestaat uit 2 bijeenkomsten van 2 dagen inclusief hotelovernachting. Daarnaast is er 1 bijeenkomst op vrijdag of zaterdag.

  De masterclass is onderdeel van de geaccrediteerde MSc-opleiding Master of Pipeline Technology. Door in te schrijven voor deze masterclass doe je dus kennis op over aspecten rond ondergronds leidingtransport op geaccrediteerd masterniveau. 

  Je sluit aan bij de deelnemers die de hele opleiding volgen. Maaltijden zijn inbegrepen en er is voorzien in twee hotelovernachtingen.   

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan. 

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze masterclass zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.090,- 
  • Arrangementskosten: € 490,- (dit is inclusief 2 hotelovernachtingen à € 100,-)

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Avans+ is erkend dienstverlener van de KMO-portefeuille, voor de Vlaamse deelnemers. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van deze module ontvang je een certificaat. Dit certificaat is een bewijs dat je een deel van de masteropleiding succesvol hebt afgerond en geeft daarmee vrijstelling voor het geval je deel wilt nemen aan de gehele opleiding Master of Pipeline Technology.

  Resultaat

  Resultaat

  Je hebt na het volgen van deze module inzicht in en een visie op de nieuwste mogelijkheden van de totale transportketen. Je past de verworven kennis en inzichten toe op strategisch niveau. Als professioneel leider geef je richting aan de verdere ontwikkeling van jouw organisatie en van de branche.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  • Transportmodaliteiten en pijpleidingtransport in het bijzonder; afweging weg/water/spoor/buis
  • Havengebieden en chemieclusters in relatie tot pijpleidingtransport
  • Toekomstige energiesystemen
  • Positionering van nieuwe pijpleidinginitiatieven (lobby)
  • Strategie voor energie-innovatie, systeemintegratie, energieopslag
  • Duurzaamheid en circulariteit in relatie tot pijpleidingtransport
  • Offshore leidingen
  • Energietransitie, van beleid naar praktijk
  • Visies van branche-boegbeelden

  ‘Voor meer informatie over het programma download de brochure.

  Programma Masterclass Pipeline Technology – Pijpleidingtransport II (MPT)
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  5
  1 review
  Download brochure Inscrijven