Verkorte hbo-v en CZO-opleiding in één

Op 9, 10 en 11 mei heeft Avans+ samen met Erasmus MC Academie, Maastricht UMC+ Academie en LUMC een online bijeenkomst* georganiseerd over de mogelijkheden om CZO-erkende specialistische EPA-opleidingstrajecten te combineren met de verkorte hbo-v opleiding van 1,5 jaar via Avans+.

De meeste CZO-erkende verpleegkundige vervolgopleidingen (VVO) zijn erkend op NLQF-niveau 6, welk niveau overeen komt met het bachelorniveau. Dat maakt deze VVO’s echter nog geen volledige hbo-v. Veel verpleegkundigen met een mbo-opleiding volgen daarom voor of na hun specialisatie alsnog een opleiding hbo-v. Door flexibilisering kan nu, in een gepersonaliseerd traject, gelijktijdig aan twee opleidingstrajecten gewerkt worden. Zo ontstaan mogelijkheden voor mbo- en inservice-opgeleide verpleegkundigen om hun VVO via de UMC-zorgopleiders aan te vullen met de verkorte hbo-v opleiding via Avans+.

Lees hier het uitgebreide interview over dit opleidingstraject met Bea van Asselt, adviseur leren en innovatie bij het UMC Maastricht, en Carole van de Logt, opleidingsmanager Verpleegkunde bij Avans+.

*De bijeenkomsten vonden plaats onder leiding van:

  • Madelon Panman, manager Erasmus MC Academie
  • Brigit Zwartendijk, hoofd zorgopleidingen LUMC
  • Michel van Zandvoort, directeur Maastricht UMC+ Academie
  • Carole van de Logt, opleidingsmanager Verpleegkunde Avans+

Veelgestelde vragen

Naar aanleiding van de vragen die gesteld zijn tijdens de online bijeenkomsten hebben we een FAQ samengesteld.

Presentatie

Bekijk hier de presentatie nog een terug.