Skip to main content

RCDI PE bijeenkomst 1 - Grote levensgebeurtenissen en duurzame inzetbaarheid

 • niveau Postbachelor
 • duur 3 uur
 • studiebelasting 3 PE punten
 • studiekosten 345,-
pe rcdi 1
Iets voor jou?
 • Je wilt bij blijven in actuele (wetenschappelijke) ontwikkelingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid.  
 • Je wilt jouw registratie bij het RCDI®  behouden door minimaal 2 Permanente Educatie bijeenkomsten bij te wonen.   
 • Je ontmoet enthousiaste mede collega's, deelt ervaringen, leert van elkaar en breidt daarnaast je netwerk uit.   

Het RCDI®  bevat ongeveer 225 leden. Zij hebben allemaal de opleiding Register Adviseur duurzame inzetbaarheid gevolgd. Avans+ biedt ieder jaar de mogelijkheid tot Permanente Educatie binnen het HRM vakgebied duurzame inzetbaarheid zodat je up-to-date blijft van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied. In het kader van het register dien je minimaal 2 bijeenkomsten per (school)jaar te volgen. Zelf kun je kiezen op welke thema’s je meer zou willen verdiepen zodat dit aansluit bij jouw huidige behoeften en praktijk.  

Let op, je schrijft je in per bijeenkomst die je wilt bijwonen. Het volledige aanbod van de bijeenkomsten vind je hier.

PE- bijeenkomst: Grote levensgebeurtenissen en duurzame inzetbaarheid  

Waar de een bij een grote levensgebeurtenis vrolijk doorwerkt, kan de ander door een zelfde gebeurtenis (tijdelijk) zijn of haar werk niet goed meer uitvoeren of besluiten om zijn of haar loopbaan om te gooien. In deze sessie gaan we kijken onder welke omstandigheden grote levensgebeurtenissen nadelig kunnen zijn voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers en gaan we bespreken wat organisaties en medewerkers kunnen doen om de negatieve gevolgen van grote levensgebeurtenissen te beperken en er in sommige gevallen voor te zorgen dat deze de duurzame inzetbaarheid juist vergroten. Dit doen we door op onze eigen ervaringen te reflecteren en dit aan wetenschappelijk onderzoek en theorieën te koppelen.  

Spreker: Dr. Karen Pak

Dr. Karen Pak is universitair docent aan de Universiteit van Tilburg waar zij onderzoek doet naar ouder worden op het werk, duurzame inzetbaarheid en grote levensgebeurtenissen. In 2020 ronde zij haar proefschrift Human Resource Management en langer doorwerken cum laude af.  

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De PE RCDI bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle alumni van de opleiding Register Adviseur duurzame inzetbaarheid of een van zijn voorlopers.  

  Werkvorm

  Werkvorm

  Deze bijeenkomst vindt plaats in zowel Utrecht en Breda van 09:30-12:30 uur. Aansluitend vindt er een andere PE bijeenkomst plaats (zie programma), het is dus mogelijk om 2 bijeenkomsten op 1 dag te volgen.  

  Bij deelname aan de bijeenkomst is het mogelijk aansluitend gebruik te maken van de lunch (inbegrepen).  

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  • Iedere bijeenkomst duurt 3 uur.

  • Voor sommige bijeenkomsten zal je ter voorbereiding artikelen moeten doorlezen.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De investering bedraagt €345,- per bijeenkomst. De totale investering voor 2 bijeenkomsten bedraagt €690,-  

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je 2 of meer bijenkomsten volgt, wordt jouw registratie binnen het RCDI®  behouden en bijgewerkt. Na het volgen van iedere bijeenkomst ontvang je een digitaal bewijs van deelname.

  Resultaat

  Resultaat

  Je hebt rondom een specifiek thema op het gebied van duurzame inzetbaarheid je kennis verbreed en verdiept. Daarnaast heb je inzichten opgedaan en gedeeld met andere professionals omtrent dit thema. 

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-909 80 00. 

  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven