Mijn persoonlijke verhaal

Datum review 23 oktober 2023

Ik heb bij Avans Hogeschool in Den Bosch de hbo-opleiding Bedrijfseconomie gevolgd. Daarna ging ik aan de slag bij Deloitte in Eindhoven. In mijn zoektocht naar een goede accountancy-opleiding kwam ik terecht bij Avans+. Mijn werkgever heeft daar veel contact mee, ik had zelf al goede ervaringen met de hogeschool en Avans+ was de enige aanbieder met precies de juiste opleiding voor mij.

Omdat de opleiding Bedrijfseconomie niet precies aansluit op de opleiding Accountancy, volgde ik eerst een schakelprogramma om de ontbrekende kennis en vaardigheden op te doen. Terwijl ik daarmee bezig was, werd de opleiding Accountancy opnieuw ingericht. Gelukkig hield Avans+ ons goed op de hoogte van alle ontwikkelingen. Ik ben bijvoorbeeld naar meerdere voorlichtingsavonden geweest.

De nieuwe opzet van de opleiding past beter bij deze tijd en spreekt me meer aan. Op aanraden van Avans+ heb ik wel gewacht met het volgen van de praktijkopleiding totdat die wat verder was uitgewerkt. Bij de theorieopleiding waren we immers ook al de eersten om de nieuwe opzet uit te proberen. Gelukkig waren de docenten en de opleidingsmanager altijd bereid om mee te denken als een deadline bijvoorbeeld niet haalbaar bleek te zijn. Zij moesten zelf immers ook wennen aan de nieuwe opzet.

Ik zou deze opleiding zeker aanraden aan collega’s. Sterker nog, er zijn er onlangs weer een aantal gestart. Wat ik zo sterk vind aan Avans+, is dat ze werken met docenten uit de praktijk. Daardoor sluiten de opdrachten steeds aan op de praktijkopleiding en doe je als deelnemer geen dubbel werk. Verder sturen ze ons steeds relevante informatie, bijvoorbeeld over het referaat waarmee je de opleiding afsluit. Erg handig!

Lees meer