Skip to main content

Contract­management  (JTF)

 • niveau Postbachelor
 • duur 8 dagdelen
 • studiebelasting 10 uur per week
 • studiekosten 2.200,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 15-10-2024 Utrecht
  • 15-10-2024 Breda
Download brochure
Download brochure
Opleiding Contractmanagement volgen bij Avans+
Iets voor jou?
 • Contractmanagement neemt voor jou een centrale rol in tijdens projecten.
 • Je wilt meer inzicht in de basisprincipes van goed contractmanagement.
 • Binnen jouw organisatie is er behoefte aan meer contract bewustzijn.
   

Woon of werk je in West Noord-Brabant? Volg deze opleiding dan met 50% subsidie. Lees meer over de mogelijkheden voor jou.

In de bouw draait het voor aannemers allang niet meer alleen om de techniek. Andere activiteiten worden steeds belangrijker, zoals bijvoorbeeld contractmanagement. Het zorgt voor een juiste toedeling van rechten en plichten van partijen. Wijzigingen in het beleid van de overheid en de toepassing van nieuwe contractvormen in de bouw leiden tot gewijzigde verhoudingen tussen de aannemer en de opdrachtgever.  
 
Zo eist een overheidsopdrachtgever door beperkingen in de financiële vrijheid voor elke uitgave verantwoording. De aannemer krijgt op zijn beurt steeds meer verantwoording in de realisatie van projecten en draagt meer risico. Allemaal aspecten waarvoor goed contractmanagement noodzakelijk is. 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De cursus contract management opleiding is interessant voor uitvoerende personen tijdens een project, zoals werkvoorbereiders, projectcoördinatoren, (hoofd)uitvoerders, projectleiders, contractmanagers in de bouw en installatietechniek.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Je sluit aan bij module 2 van de opleiding Hoger bouw projectmanagement. De lessen die je volgt beslaan 8 van de 12 dagdelen van de module wet- en regelgeving en juridisch contractmanagement.

  Na een korte theoretische inleiding over privaatrecht, publiekrecht en bouwrecht werk je voortdurend met eigen business- en praktijkcases. De bijeenkomsten zijn interactief en praktijk- en rendementsgericht. Je leert veel van elkaar. Je krijgt les van een deskundige met veel ervaring in contractmanagement in de bouwsector. Gedurende de opleiding cursus Contractmanagement ontvang je van deze deskundige onderbouwde feedback en begeleiding.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De bijeenkomsten worden gegeven volgens een vooraf opgesteld rooster tussen van 14.00-17.00 uur en/of van 18.00-21.00 uur.

  Naast de bijeenkomsten dien je in totaal circa 10 uur per week te reserveren voor zelfstudie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Contractmanagement zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.200,- 

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.
  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Subsidie

  Je komt in aanmerking voor deze overheidssubsidie als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

  • Je bent óf woonachtig óf werkzaam in de regio West-Noord-Brabant en kan dit ook aantonen. De regio bestaat uit de gemeenten: Breda, Bergen op Zoom, Etten-Leur, Hoogerheide, Made, Moerdijk, Oosterhout, Raamsdonksveer, Roosendaal, Sint Willebrord, Steenbergen, Zevenbergen en Zundert. 
  • Je bent meerderjarig maar hebt nog niet de wettelijke pensioengerechtigde leeftijd bereikt. 
  • Dit project is voor uitkeringsgerechtigden, niet-uitkeringsgerechtigden, ZZP’ers, flexwerkers en mensen in loondienst. 

  Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet kan je kosteloos deelnemen aan de trajecten : Intake en het Loopbaan oriëntatie traject. De opleidingstrajecten worden voor 50% vanuit de subsidie gefinancierd.  

  • Indien je werkt betaalt je huidige werkgever of jouw toekomstige werkgever de resterende 50% opleidingskosten.  
  • Indien je uitkeringsgerechtigd bent betaald de uitkeringsinstantie de resterende 50% opleidingskosten. 
  • Ben je ZZP’er? Dan betaal je zelf 50% van de opleidingskosten. 

    
  Meer informatie: Digipower 2023-2026 'Green Deal' | Avans+ (avansplus.nl) 

  Werkwijze  

  Wanneer je deze trajecten gesubsidieerd gaat volgen hebben wij persoonsgegevens en ingevulde formulieren van je nodig. Het CA-ICT heeft deze gegevens nodig om de ontvangen subsidies uit het subsidieprogramma Just Transition Fund te kunnen verstrekken aan opleiders ten behoeve van de uitvoering van scholingsactiviteiten van het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’. Het CA-ICT kan dat niet zonder deze gegevens, omdat via het inzien van deze gegevens gecontroleerd wordt of de gesubsidieerde activiteiten daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Dat neemt niet weg dat uw gegevens natuurlijk wel van vertrouwelijke aard zijn. Het CA-ICT ziet er daarom nauwkeurig op toe dat deze optimaal beschermd worden tegen onbevoegde ogen. Na aanmelding ontvang je van ons een mail met de benodigde gegevens en formulieren. Ook sturen wij een privacy statement van het CA-ICT, hierin staat precies wie welke gegevens over je mag inzien, op welke wijze en hoe lang de gegevens bewaard worden en hoe wordt voorkomen dat onbevoegde personen de gegevens kunnen lezen. 

  Diploma

  Diploma

  Na succesvolle afronding van de cursus contract management opleiding ontvang je het certificaat Contractmanagement.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de opleiding Contractmanagement heb je inzicht in de basisprincipes van goed contractmanagement. De cursus verhoogt niet alleen het contractbewustzijn, maar geeft ook enkele tools voor toepassing van contractmanagement binnen jouw organisatie. Je weet hoe je om dient te gaan met juridische aspecten rondom projecten. Dit resulteert uiteindelijk in een hoger rendement door betere onderbouwing en snellere afhandeling van discussies. Zo voorkom je ook makkelijker arbitrages.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088 - 9098000. 

  Programma

  In het eerste onderdeel leer je over de verschillende vormen van contracten en hoe een contract tot stand komt. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Contractvormen
  • Totstandkoming overeenkomst
  • Verantwoordelijkheden en verplichtingen

  In het tweede onderdeel wordt ingegaan op de fase nadat een contract is afgesloten. Welke risico’s loop je en hoe pak je het beheersen hiervan aan. Dit wordt behandeld aan de hand van de volgende onderwerpen:

  • Risicobeheersing
  • Proces- en projectmatige aanpak
  • Verschillende fasen

  programma Contractmanagement dag 1
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven