Skip to main content

Masterclass Risicodialoog

 • niveau Postbachelor
 • duur 1 dag
 • studiebelasting 6
 • studiekosten 395,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 18-09-2024 Breda
Masterclass_Risicodialoog
Iets voor jou?
 • Je bent risicoadviseur in bijvoorbeeld de financiële sector, de overheid, of een (MKB) bedrijf.
 • Je bezit al de nodige kennis over en ervaring met risicomanagement.
 • Je bent opzoek naar handvatten waarmee je op realistische wijze, binnen de uitdijende wet- en regelgeving kan adviseren. Dit zonder vast te lopen in een overdaad aan risicolijsten en bijbehorende rapportages.  
   

Waarom de Masterclass risicodialoog?

Risicoadviseurs staan voor stevige uitdagingen in een complexe, onzekere en veranderlijke wereld. Hoe kan je binnen de uitdijende wet- en regelgeving op een realistische wijze adviseren, zonder vast te lopen in een overdaad aan risicolijsten en bijbehorende rapportages? Dit kan starten met het voeren van een risicodialoog.

Wat leer je tijdens de Masterclass risicodialoog?

De risicodialoog is een inmiddels aantoonbaar effectieve gespreksvorm voor het Expliciet, Realistisch en Gestructureerd (ERG) omgaan met risico’s en kansen binnen allerlei soorten organisaties, van eenmanszaak tot multinational. De structuur van de risicodialoog bestaat uit de zogenoemde Doel-Onzeker-Doen aanpak, de meest compacte en laagdrempelige vorm van risicomanagement. Hoe kan je als risico-adviseur de risicodialoog effectief benutten bij jouw klanten? Als je benieuwd bent naar het concrete antwoord op deze vraag, dan is deze PE-dag geknipt voor jou.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent risicoadviseur, bijvoorbeeld in de financiële sector, de overheid, of een (MKB-) bedrijf. Je hebt de nodige kennis van en ervaring met risicomanagement, bijvoorbeeld als Gecertificeerd Risk Management Consultant (GRMC®). Je hebt de ambitie én ziet de noodzaak om je te verdiepen in de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied risicomanagement. Je wisselt graag je kennis en ervaring uit met mede-risicoadviseurs van andere organisaties. Samenvattend, je wilt je met jouw kennis van het risicomanagement blijvend onderscheiden, om zo (nog beter) te kunnen adviseren in het effectief en kostenefficiënt omgaan met risico’s.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Je volgt een interactieve en praktijkgerichte bijeenkomst van 6 uur. De theorie wordt interactief gepresenteerd en afgewisseld met vragen en praktijkoefeningen. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze PE-dag bestaat uit 1 bijeenkomst. De voorbereidingstijd bedraagt 1 tot 2 uur. 

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze masterclass zijn als volgt:

  •    Opleidingskosten: € 395,-.
  •    Leermiddelen: € 25,-.
  •    Arrangementskosten: € 35,-.

  Sta je ingeschreven in ons register? Dan ontvang je 10% korting op de cursuskosten.

  Je ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een factuur. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw. 

  Diploma

  Diploma

  Na deelname aan de bijeenkomst ontvang je een certificaat van Avans Hogeschool B.V. Ben je geregistreerd in ons RM-register, dan vermelden wij de deelname in dit register. Deelname aan dit programma levert je 6 PE-punten op voor het Risicomanagement register.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van deze PE-dag weten de deelnemers waarom en wanneer een risicodialoog noodzakelijk is, wat de kenmerken van een effectiever risicodialoog en hoe je die in de praktijk voert. Ook heeft de deelnemers praktijktips ontvangen voor het voeren en vastleggen van een risicodialoog.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-909 80 00. 

  Programma

  Op deze PE-dag Risicodialoog komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • Opening en voorstelrondje
  • Waarom en wanneer is een risicodialoog noodzakelijk?   
  • Wat is een risicodialoog met de DOD-aanpak?
  • Aan de slag met de DOD-aanpak: de casus ‘Op vakantie’
  • Hoe werkt de risicodialoog in de praktijk? 
  • Aan de slag met de risicodialoog, vanuit uw eigen praktijk 
  • Afsluitende tips & rondje bereikte resultaten 

  Docent

  Dr. ir. Martin van Staveren MBA staat voor anders omgaan met risico’s. Vanuit risicobureau VSRM adviseert hij allerlei soorten organisaties, in vele sectoren, over realistisch en vernieuwend risicomanagement. Voorbeelden daarvan zijn risicogestuurd werken en risicoleiderschap. Martin is ook kerndocent aan de Executive Masteropleiding Risicomanagement, Universiteit Twente, doceert aan Nyenrode Business Universiteit en doceert in de risicomanagementopleidingen van Avans+. Hij schreef de boeken Risicogestuurd werken in de praktijk (2015), Risicoleiderschap: doelgericht omgaan met onzekerheden (2018) en de #1 bestseller Iedereen risicoleider (2020). Zijn nieuwste boek is Risicodialoog (2023). Martin schrijft daarnaast frequent blogs en artikelen. Hij is tevens een veelgevraagd spreker.  

  programma_masterclass_risicodialoog
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven