Skip to main content

PE RAB – Cash Flow risico’s: Beheersing en Bedrijfswaardering

 • niveau Postbachelor
 • duur 1 dag
 • studiebelasting 2 uur per week
 • studiekosten 645,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 05-11-2024 Arnhem
PE RAB – Cash Flow risico’s: Beheersing en Bedrijfswaardering
Iets voor jou?
 • Je bent RAB'er en je hebt te maken met opvolgings- en/of waarderingsvraagstukken;
 • Je hebt in je functie te maken met Cash Flow risico’s; 
 • Je wilt graag praktische kennis opdoen van beheersing- en bedrijfswaarderingsvraagstukken. 
   

De vermogenskostenvoet bij een bedrijfswaardering wordt doorgaans bepaald door het waarderingsobject te vergelijken met gelijksoortige beursgenoteerde ondernemingen en de data van deze ondernemingen te gebruiken. Het ander alternatief is dat op een nogal subjectieve wijze een vermogenskostenvoet wordt ingeschat. De hoogte van de vermogenskostenvoet is afhankelijk van het risicoprofiel van de onderneming. Dit risicoprofiel kan worden afgeleid uit de gevoeligheid van de ingeschatte geldstromen. Een hogere gevoeligheid betekent doorgaans een hogere vermogenskostenvoet en een lagere ondernemingswaarde.

Inzicht krijgen in de componenten van de geldstroomgevoeligheid kan bijdragen aan een beter begrip omtrent de vaststelling van de vermogenskostenvoet. Door kennis van deze componenten te hebben kan met actief beleid de waardeontwikkeling van een onderneming positief worden beïnvloed, dit wordt ook wel “Value Based Management” genoemd. Tijdens de bijeenkomst wordt nader ingegaan op het begrip geldstroomgevoeligheid en de bepalende componenten om de waardeontwikkeling positief te kunnen ontwikkelen. 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent werkzaam als fusie- en overnamespecialist, intermediair, relatiebeheerder, financieel (bedrijfs)adviseur, accountant, financieel planner, controller, waarderingsdeskundige/valuator of belastingadviseur en je houdt je bezig met bedrijfsadvisering en waarderingsvraagstukken.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Je volgt een interactieve bijeenkomst van 6 uur. Tijdens de bijeenkomst is er veel ruimte voor het stellen van vragen.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Na het succesvol afronden van de PE RAB - Cash Flow risico’s: Beheersing en Bedrijfswaardering ontvang je een bewijs van deelname. Ben je geregistreerd in het RAB-register? Dan vermelden wij jouw PE-activiteit in het register.

  De PE RAB – Cash Flow risico’s: Beheersing en Bedrijfswaardering is een bijeenkomst van 1 dag. De voorbereidingstijd bedraagt 1 tot 2 uur.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten van de PE RAB – Cash Flow risico’s: Beheersing en Bedrijfswaardering zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 645,- 
  • Leermiddelen: € 25,- 
  • Arrangementskosten € 35,- 

  Sta je in het RAB-register? Dan ontvang je 10% korting op de opleidingskosten. 

  Je ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de PE RAB – Cash Flow risico’s: Beheersing en Bedrijfswaardering ontvang je een bewijs van deelname. Ben je geregistreerd in het RAB-register? Dan vermelden wij jouw PE-activiteit in het register.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het bijwonen van deze bijeenkomst moet de deelnemer in staat zijn om de geldstroomgevoeligheid te kunnen bepalen en deze te vertalen naar de waardeontwikkeling van de onderneming. Ook zal de deelnemer in staat moeten zijn om op hoofdlijnen deze gevoeligheid te vertalen naar een vermogenskostenvoet ten behoeve van de bedrijfswaardering. 

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-909 80 00.

  Programma

  Tijdens de bijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat zijn de bepalende geldstroomgevoeligheid componenten en hoe kunnen ze positief worden beïnvloed?
  • Wat zijn de verschillen tussen Intrinsic Business Risk, Operational Leverage en Investeringsrisico en welk effect hebben ze op de geldstroomgevoeligheid?
  • Wat is de relatie tussen de geldstroomgevoeligheid en de vermogenskostenvoet, en hoe zo met de kennis van de geldstroomgevoeligheid de vermogenskostenvoet kunnen worden vastgesteld?
  • Hoe krijg je meer inzicht in de gevoeligheid van de omzet c.q. opbrengsten en de brutomarge?
  • Wat is de relatie tussen de geldstroomgevoeligheid en de financieringsstructuur?
  • Hoe kan met actief beleid de geldstroomgevoeligheid worden verminderd en daarmee de waardeontwikkeling positief worden beïnvloed?
  • Welke rol speelt de beheersing van de geldstroomgevoeligheid bij Value Based Management?
    

  Programma PE RAB – Cash Flow risico’s: Beheersing en Bedrijfswaardering
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven