Wil je jezelf uitdagen om te groeien op een manier zoals je nog nooit hebt gedaan? Heb je de wil om te groeien en neem je geen genoegen met de status quo? Dan is ons unieke programma precies wat je nodig hebt! Je gaat met je eigen leervragen aan de slag. Niet in het klaslokaal maar door te ervaren. Het programma biedt jou de unieke kans om te leren, te reflecteren en te groeien in uitdagende, dynamische en interactieve ervaringen. Met als uiteindelijk doel; groeien als persoon én als professional.

Waarom ervaringsleren?

Ervaringsleren is bewezen effectief. Het koppelt leren aan echte ervaringen. Met onze ervaringsgerichte aanpak, speciaal gecreëerd voor jou als professional, creëer je een voorsprong op anderen. Door de begeleiding van deskundigen trek je leren naar een ander niveau.

Het programma bestaat uit de 3 onderdelen.

1. Intake

Er is durf en inzet nodig om deel te kunnen nemen aan dit programma. Je staat ervoor open om weerstanden te doorbreken. En je hebt het vermogen om naar jezelf te kijken voor meer zelfinzicht en -reflectie. We willen dat je het maximale uit dit programma haalt. Voordat we starten willen we ervoor zorgen dat dit programma echt geschikt is voor jou. Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw doelen en verwachtingen om ervoor te zorgen dat dit programma aansluit op jouw persoonlijke uitdagingen.

2. Deep dive

Jouw leervraag staat centraal tijdens de deep dive. We gaan vanuit verschillende perspectieven de vraag belichten door te ervaren. Al bij het begin van het programma gaan we meteen de diepte in en staan drie doelen centraal.

 • Inzicht in comfort vs. discomfort
 • Groepsbinding
 • Het vinden van jouw potentieel

De ‘Deep dive’ is een cruciaal onderdeel van het programma. Je krijgt meer inzicht en bewustwording van persoonlijke patronen. Deze waardevolle inzichten neem je mee in de rest van het traject.

 

3. Ervaringsleren

Het aangaan van jouw persoonlijke uitdagingen staat centraal in ons programma waarbij 4 ervaringsleren worden ingezet. Met de ervaringsleren zul je bewust je eigen weerstanden opzoeken en inzicht krijgen in de belemmeringen die je ervan weerhouden om je volledige potentieel te benutten. Dit proces van zelfontdekking en groei vormt een essentieel onderdeel van ons programma en zal je helpen om effectiever om te gaan met de obstakels die je in het dagelijks leven tegenkomt.

Ervaringsleer 1: Fysieke training van Special forces. Met als doel om weerstanden te zien en jouw rol binnen een groep te kunnen ontdekken als de druk toeneemt.


Ervaringsleer 2: Inzicht in stress. We gaan op expeditie om inzicht te krijgen in onze stressfactoren.

Ervaringsleer 3: Omgaan met stress. De focus ligt op beheersing van je ademhaling, met als ultieme uitdaging een ijsbad.

 

Ervaringsleer 4: Na voorgaande ervaringen is het tijd om te verstillen. Richt je aandacht naar binnen en ontdek de kracht van stilte.

Persoonlijke coaching

Iedere deelnemer heeft unieke behoeften en doelen. Daarom is persoonlijke coaching een essentieel onderdeel van het traject. Deze een-op-een sessies met ervaren coaches stellen je in staat om dieper in te gaan op specifieke uitdagingen en kansen die voor jou relevant zijn. Of het nu gaat om het overwinnen van weerstanden, of doorbreken van patronen die tijdens de activiteiten zichtbaar worden. Onze coaches staan klaar om jou te ondersteunen. Het is jouw persoonlijke reis en we zijn er om je te begeleiden bij iedere stap.

Waarom dit programma?

 • Uniek traject: Avans+ is de eerste opleider in Nederland die dit traject aanbiedt.
 • Persoonlijke groei: door jouw persoonlijke weerstanden aan te pakken ga je excelleren als persoon en maak je een extra stap vooruit als professional.
 • No nonsens methode: je leert door te doen en past je nieuwe vaardigheden direct toe.
 • Levenslange vaardigheden: de unieke ervaringen zullen je altijd bijblijven en ondersteunen.
 • Ervaren deskundigen: we werken met de beste mensen. Ze zijn experts in ervaringsleren en coaches bieden begeleiding op maat.

Een investering in jezelf

Grijp deze kans om te investeren in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Leer op een manier die je nooit zult vergeten en neem waardevolle lessen mee voor het leven. Meld je vandaag nog aan voor ons programma ‘De kracht van ervaring’ en bereid je voor om te groeien.

Tijdsinvestering:

 • Het programma duurt 6 maanden;
 • Het gaat om 4 uur per maand;
 • Een volledige dag á 8 uur als aftrap.

Opleidingskosten

De kosten voor deelname zijn € 1.999,- per deelnemer. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW.

Startdatum

De eerstvolgende startdata zijn:

 • vrijdag 23 augustus
 • vrijdag 11 oktober