Over het webinar

We leven in een wereld die lijkt te draaien om alsmaar beter en meer. De druk om goed te presteren en succesvol te zijn, is hoog. Het stimuleert ons om in beweging te blijven en resultaten te bereiken, maar de keerzijde is dat de hoge lat die we onszelf opleggen ook tot (onnodig) veel stress kan leiden. Ongeveer 70% van de mensen ervaart ooit in zijn leven gevoelens van ‘niet goed genoeg’. Het percentage neemt toe wanneer het opleidingsniveau stijgt en neemt niet af zodra de werkervaring toeneemt. 

Wanneer prestatiedruk langdurig is kan de werkstress flink oplopen, met als risico ongewenst vertrek van medewerkers, verminderde inzetbaarheid of zelfs volledige uitval. In 2022 gaf 1 op de 5 medewerkers aan burn-outklachten te ervaren en onder jonge medewerkers is dat aantal zelfs nog hoger (NEA,2022). 

In het webinar willen we bewustwording creëren over deze thematiek en bieden we concrete handvatten voor wat jij hierin kan betekenen. Organisaties kunnen hierin het verschil maken. Tijdens dit webinar staan we stil bij:
-    Kenmerken van medewerkers die de lat hoog leggen met achterliggende drijfveren; 
-    Organisatieaspecten die dit patroon in stand houden en suggesties voor verbeteracties;
-    Concrete handvatten voor leidinggevenden in het optimaal begeleiden van deze medewerkers. 

Praktische informatie

  • Wanneer: 15 mei van 12.00 tot 13.00 uur
  • Locatie: online via Zoom
  • Kosten: gratis

Over de sprekers: Jorien Schrijvers-Kruse en Margon de Molenaar-Backx

Jorien heeft een achtergrond in de psychologie en werkte in uiteenlopende HR-functies bij onder andere Corus Steel en TNO. Ook heeft ze jarenlange ervaring als opleider van coachopleidingen. Ze werkt inmiddels vanuit haar eigen praktijk voor diverse (non)-profit organisaties: “Ieder mens is het waard om echt gezien te worden en ik gun iedereen de regie in zijn leven.” 

Margon is van origine Bedrijfseconoom en is haar carrière gestart bij Danone. Haar passie vond ze in het begeleiden van mensen waardoor ze de overstap maakte naar Avans Hogeschool. Ze miste het bedrijfsleven en startte haar eigen praktijk. “Als coach blijf ik ambitieus. Ik daag anderen uit om ook volledig in hun kracht te gaan staan, omdat ik geloof dat ieder individu vanuit die plek echt van betekenis kan zijn”. Binnen Avans+ is Margon Persoonlijk Leiderschapscoach van de Bedrijfskundige Mastersopleidingen. 

webinar

Inschrijven voor dit webinar

Wil jij jezelf direct inschrijven voor dit webinar? Dat kan via het formulier op onze Alumni pagina.