Skip to main content

Nascholing fysiotherapie

 • niveau Masterclass
 • duur 4 weken
 • studiebelasting 10 uur
 • studiekosten 295,-
Nascholing fysiotherapie
Iets voor jou?
 • Je hebt ervaring of affiniteit met de oncologie- en geriatriefysiotherapie.
 • Je hebt behoefte aan nascholing op dit gebied.
 • Je verdiept je graag in het raakvlak tussen oncologie en geriatrie.

Nascholing fysiotherapie

De toenemende vergrijzing gecombineerd met de hoge incidentie van kanker maakt dat er steeds meer geriatrische cliënten zijn met oncologische problematiek. Vanwege het laagdrempelige contact heeft de fysiotherapeut bij deze populatie een enorme meerwaarde. Door daarbij kennis van verouderingsprocessen en geriatrische ziektebeelden te combineren met de impact van medisch oncologische behandeltrajecten kan jij je cliënt optimaal begeleiden op het gebied van bewegend functioneren. Precies op dat raakvlak richt deze masterclass zich, met de meest recente ontwikkelingen op deze gebieden.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent minimaal bachelor fysiotherapeut en wilt je verdiepen op het raakvlak van de geriatrie- en oncologiefysiotherapie. Wanneer je al geregistreerd bent als geriatrie- of oncologiefysiotherapeut zal je praktische handvatten krijgen die direct toepasbaar zijn in de praktijk.  

  Werkvorm

  Werkvorm

  De masterclass vindt geheel online plaats, in bijeenkomsten van 1,5 uur. Middels een voorbereidingsopdracht van 1 uur bereid je je voor op elke online bijeenkomst. Zo is het leereffect groter en ben je beter in staat tot het stellen van (verdiepende) vragen. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De totale studiebelasting is 10 uur. Het gaat hierbij om 4 online bijeenkomsten van 1,5 uur met elk een voorbereidingsopdracht van 1 uur. 

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten van deze masterclass bedragen €295. Ben je alumnus van een masteropleiding bij Avans+ dan geldt voor jou een korting van €50. 


  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van de masterclass ontvang je een bewijs van deelname. Accreditatie wordt aangevraagd voor de registers algemeen, oncologiefysiotherapie en geriatriefysiotherapie. Mocht je hier vragen over hebben neem dan contact met ons op. 

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze masterclass heb je meer kennis over het raakvlak tussen oncologie- en geriatriefysiotherapie. Als je al geregistreerd oncologie- of geriatriefysiotherapeut bent zul je handvatten krijgen voor je dagelijks werk in de praktijk. Is dit nog niet het geval? Dan krijg je een goed beeld van de doelgroep van deze specialisaties en kan het je helpen in het kiezen voor een master op deze gebieden. 

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-909 80 00.

  Programma

  Het programma bestaat uit 4 online bijeenkomsten met elk een voorbereidingsopdracht. De inhoud van de 4 bijeenkomsten is als volgt:

  • Basiskennis van de oncologie en medische behandelingen gericht op de geriatrische cliënt
  • Geriatrische problematiek om rekening mee te houden tijdens medisch oncologische behandelingen
  • Fysieke fitheid van de geriatrische cliënt met oncologische problematiek
  • Putting it all together: casuïstiek en samenwerking tussen de oncologie- en geriatriefysiotherapeut

  Programma nascholing fysiotherapie
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven