Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Interne auditor kwaliteit voor laboratoria

 • niveau Post-mbo
 • duur 2 dagen
 • studiebelasting n.v.t.
 • studiekosten 1.195,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 10-10-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Interne auditor kwaliteit voor laboratoria
Iets voor jou?
 • Je bent werkzaam als kwaliteits- of laboratoriummedewerker.
 • Je gaat binnenkort werken als interne auditor.
 • Het is jouw doel alle aspecten van interne audits te beheersen.

Bij een interne audit ter verbetering van het kwaliteitssysteem is communicatie essentieel. Daarom is er in deze cursus veel aandacht voor communicatieve vaardigheden. Daarnaast komen alle andere aspecten van het interne auditproces aan de orde. Onderdeel van deze cursus is ook het opstellen van een auditprogramma en het rapporteren en beoordelen van corrigerende maatregelen. De cursus wordt verzorgd door onze partner Lab-QAcademy.

Inhoud Interne Auditor opleiding

In deze 2-daagse opleiding ga je aan de slag met het interne audit proces in blok 1 en het thema auditvaardigheden in blok 2. Na afronding kun je zelfstandig audits effectief voorbereiden en uitvoeren. 

Inschrijven Interne Auditor opleiding

Deze opleiding start op basis van inschrijvingen. Zijn er voldoende aanmeldingen, dan plannen we een datum. Heb je interesse in deze opleiding? Stuur een e-mail naar laboratorium@avansplus.nl naar met daarin je naam, e-mail en telefoonnummer. We nemen dan contact met je op. 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent kwaliteits- of laboratoriummedewerker in een medisch, test-, farmaceutisch of kalibratielaboratorium en gaat werken als interne auditor. Het laboratorium waar je werkt, beschikt over een kwaliteitssysteem of is bezig dat op te zetten. Ben je leidinggevende en wil je meer inzicht in de procesmatige kant van het kwaliteitssysteem en de wijze waarop dit beoordeeld moet worden, dan kun je je met deze cursus uitstekend voorbereiden op een beoordeling door een certificerende dan wel accrediterende organisatie.

  Je bent goed bekend met de algemene kwaliteitsprincipes en de voor jou relevante norm. Deze 2-daagse training is ook geschikt voor mensen die werken bij bedrijven die ISO 9001 gecertificeerd zijn en hun interne auditproces willen verbeteren. Enige normkennis (bijvoorbeeld ISO/IEC 17025, ISO 15189, ISO/IEC 17020, ISO 9001, GMP/GLP of NIAZ) is gewenst.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De praktijk staat centraal in deze cursus. Je oefent veel belangrijke facetten van het auditen met praktijkcasussen en rollenspelen. Onze trainers zijn al jaren (lead)auditors en hebben veel organisaties doorgelicht. Daardoor kunnen zij jou met concrete, praktische voorbeelden op weg helpen. Ten aanzien van corrigerende maatregelen krijg je inzicht in de 4O- systematiek. Theorie en praktijk wisselen elkaar voortdurend af met onder andere rollenspellen. Hierdoor kun je dit ook direct toepassen in jouw dagelijkse werkzaamheden.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De cursus Interne auditor kwaliteit voor laboratoria duurt 2 aaneengesloten dagen. De bijeenkomsten zijn op beide dagen van 9.00-17.00 uur.

  Bekijk HIER het overzicht van de betreffende dagen voor deze opleiding. De opleiding gaat van start op basis van aanmeldingen. Mail laboratorium@avansplus.nl om je interesse aan te geven. De opleidingsmanager neemt contact met je op als er voldoende aanmeldingen zijn om de opleiding te laten starten. 

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Interne auditor kwaliteit voor laboratoria zijn als volgt:

  • Opleidingskosten € 1.195,-

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding van deze cursus kun je zelfstandig audits effectief voorbereiden en uitvoeren. Je kunt een degelijk rapport schrijven met een advies voor continue verbetering op basis van jouw bevindingen. Je hebt praktijkervaring met het uitvoeren van interne audits en je kunt een efficiënt auditsysteem opzetten. Hierdoor ben je beter in staat om verbeteringen in je bedrijfsvoering te herkennen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Het interne audit proces

  In dit onderdeel worden behandeld:

  • Planning, auditorvaardigheden
  • Voorbereiding, opening, steekproeven nemen
  • Correctieve acties en 4-O systematiek

  programma Interne auditor kwaliteit voor laboratoria dag 1
   

  Centrale thema: Auditvaardigheden

  In dit onderdeel komen de volgende aspecten aan bod:

  • Communicatieve vaardigheden theorie
  • Interviewtechnieken
  • Communicatieve vaardigheden praktijk
  • Rollenspellen en oefeningen met een communicatietrainster en trainingsactrice

  programma Interne auditor kwaliteit voor laboratoria dag 2
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Bij Avans+ hangt een gastvrije en open sfeer. Alle vragen zijn welkom en antwoorden zijn bruikbaar. Ze zijn bereid om je hier later over in te lichten of een connectie met je te delen.

   Lars Geurink
   Analytical scientist
  • Met mijn nieuw opgedane kennis kan ik nu nog beter bijdragen aan de betrouwbaarheid van het productieproces.

   Laurens Kossen
   Radiochemisch analist
  • Door het bespreken van goede en minder goede ervaringen van medecursisten, kom je er achter dat iedereen wel eens iets heeft meegemaakt dat net wel, of niet goed is gegaan.

   Paulien de Bruine-Mulder
   KAM adviseur
  Download brochure Inscrijven