Skip to main content

Postbachelor Chemisch analist

5
1 review
 • niveau Postbachelor
 • duur maatwerk
 • studiebelasting 6-10 uur per week
 • studiekosten
Download brochure
Laboratoriumtechniek opleiding - Postbachelor Chemisch analist
Iets voor jou?
 • Je bent laboratoriummedewerker op minimaal mbo-niveau.
 • Je wilt je verder ontwikkelen in analytische chemie.
 • Je wilt een opleiding volgen die is afgestemd op je doelen.

Ben je een ambitieuze mbo-analist en wil je graag een postbacheloropleiding in deeltijd volgen? Maar kun je dit praktisch niet inrichten? Avans+ heeft hiervoor een prima oplossing. De Postbachelor Chemisch analist is een flexibel ontwikkeltraject in analytische chemie, om analisten met mbo-niveau 3 en 4 voor een deel op bachelorniveau (niveau 6) te brengen. Samen met jou stellen we een opleiding op maat samen, waarbij we gebruikmaken van ons standaardpakket aan cursussen. Het grote voordeel van dit traject is dat je je eigen tempo kunt aanhouden en heel gericht de voor jou belangrijke kennis opdoet.

Ben je geïnteresseerd in een postbacheloropleiding geheel samengesteld naar jouw wensen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.er.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent laboratoriummedewerker op minimaal mbo-niveau. Je hebt enige jaren ervaring met het werken in een laboratorium. Je hebt de ambitie om je verder te ontwikkelen in analytische chemie. Je kiest daarbij niet voor losse cursussen of een uitgebreide deeltijdopleiding, maar voor efficiency. Een op jouw werk toegesneden ontwikkeltraject waarin je intensief begeleid en gecoacht wordt.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Er wordt gestart met een intakegesprek met jou en je leidinggevende. Je leerwensen en aanvangsniveau worden daarin vastgesteld. Daarbij nemen wij eerder opgedane kennis en vaardigheden ook in beschouwing. Op basis daarvan stellen we een scholingstraject samen. De door jou gekozen cursussen vormen de modules van de opleiding, waarover je ook toetsen dient af te leggen. De kennis en vaardigheden die je opdoet in de verschillende modules ga je vervolgens toepassen met een praktijkopdracht op jouw werk. Zo laat je zien dat je de nieuwe vaardigheden beheerst. Een studiecoach begeleidt je ontwikkeling en voortgang gedurende het gehele scholingstraject.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De studiebelasting hangt af van de gekozen samenstelling van de opleiding. Je kunt de opleiding afronden binnen 1 jaar of spreiden over 2 jaar. De meeste trajecten hebben een totale studiebelasting (cursussen, zelfstudie en praktijkproject) van 400 uur. Dit komt overeen met een studielast van 6 tot 10 uur per week. Bij de planning houden we rekening met jouw werk of privé-activiteiten. De praktijkopdracht tijdens de interne stage voer je uit in overleg met je leidinggevende, bij voorkeur in de periodes dat je geen modules volgt. Zo wordt een gelijkmatige studieplanning gerealiseerd.

  Bekijk HIER het overzicht van de betreffende dagen voor deze opleiding. 

  Studiekosten

  Studiekosten

  De studiekosten voor deze opleiding worden bepaald aan de hand van het gekozen traject.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de Postbachelor Chemisch analist ontvang je een diploma.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van dit maatwerktraject ben je theoretisch en praktisch beter onderlegd in de door jou gekozen onderwerpen op het gebied van analytische chemie. Daarmee kun je je dagelijkse werk efficiënter verrichten. Je kunt meer verantwoordelijkheid op je nemen, zoals het beheer van apparatuur en het begeleiden van collega’s. Op onderdelen functioneer je op bachelorniveau.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met opleidingsmanager Helga Walters via hwalters@avansplus.nl, of via 0765258895.

  Programma

  Voortraject

  Het voorprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Intakegesprek samen met je leidinggevende
  • Opstellen persoonlijk ontwikkeladvies
  • Samenstellen van de opleiding op maat

  Opleidingstraject

  De opleiding bestaat o.a. uit de volgende onderdelen:

  • Het volgen van de geselecteerde modules
  • Afleggen toetsing
  • Uitvoeren van de praktijkopdracht
  • Opstellen van een rapport en presentatie van de praktijkopdracht

  Programma Postbachelor chemisch analist
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  5
  1 review
  Download brochure Inscrijven