Skip to main content

Spectrometrie

Download brochure
Laboratoriumtechniek - Laboratoriumtechniek - Spectrometrie
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties

Atomaire emissiespectrometrie met ICP

Niveau Post-mbo
Duur 3 dagen
Studiekosten € 2350,-
Bekijk opleiding Download brochure

FT-IR Spectrometrie

Niveau Postbachelor
Duur 3 dagen
Studiekosten € 2195,-
Bekijk opleiding Download brochure

ICP-MS spectrometrie

Niveau Post-mbo
Duur 3 dagen
Studiekosten € 2350,-
Bekijk opleiding Download brochure
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
Keurmerken en accreditaties. Opleidingen met kwaliteit.

Ben je geïnteresseerd in de ontwikkelingen op het gebied van spectrometrie? Ben je werkzaam in een van de specialistische functies van dit vakgebied? Houd jouw kennis en vaardigheden up-to-date! Kies voor een van de opleidingen Spectrometrie van Avans+.

Spectrometrie: welke specialisatie past bij jou?

Bij Avans+ kun je up-to-date bachelor en postbachelor cursussen Spectometrie volgen. Laboratoriummedewerkers van allerlei niveaus kunnen een spectometrieopleiding bij Avans+ volgen. Wil je alles weten over de hedendaagse praktijk van atomaire absorptiespectrometrie? Meld je dan aan voor de bacheloropleiding Atomaire absorptiespectrometrie (AAS). Ben je werkzaam als chemisch analist en wil je uitgebreid kennismaken met de Mid Infra Rood (MIR) spectrometrie? Kies dan voor onze opleiding FT-IR spectrometrie.

In samenwerking met de Universiteit Gent bieden wij een cursus ICP-MS aan. Hierin leer je over de relatief nieuwe en complexe techniek voor elementanalyse op (zeer) lage concentratieniveaus. Ben je benieuwd welke specialisatie bij jou past? Naast deze cursus bieden wij nog diverse andere opleidingen aan op het gebied van Spectrometrie.

Actueel en praktijkgerichte opleidingen

In onze opleidingen en cursussen krijg je uiteraard altijd les van een vakbekwaam docent met een ruime praktijkervaring. Zo leer je de fijne kneepjes van het specialistische vakgebied spectrometrie. Tijdens de les is er voldoende ruimte voor het stellen van jouw persoonlijke vragen en vindt interactie met docent en mededeelnemers plaats. Er wordt gebruikgemaakt van praktijkcases waardoor je de stof snel eigen maakt en het geleerde direct in je eigen praktijk kunt toepassen.

Lees wat andere deelnemers van onze cursussen vinden

Ander deelnemers typeren de sfeer tijdens onze cursussen als open. Vragen kunnen altijd gesteld worden tijdens de les. Alle antwoorden die je krijgt, zijn bruikbaar in je eigen praktijk. Er is een breed aanbod aan cursussen in diverse vakgebieden. De toegevoegde waarde hiervan is dat die ook op elkaar aan kunnen sluiten. Er is bij Avans+ voldoende aanbod om je te blijven ontwikkelen. Dit wordt als zeer positief ervaren. Lees meer over de ervaringen van eerdere deelnemers en ontdek wat zij van de opleiding vinden.

Kunnen wij je helpen?

Ben je ook op zoek naar een cursus of opleiding in dit vakgebied? Of zoek je een vervolgcursus op een van onze spectrometrie opleidingen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met een vrijblijvend en persoonlijk advies.

Lees meer