Skip to main content

Soft controls

Soft controls
iets voor u?
 • U bent auditor, accountant, controller of toezichthouder.
 • U heeft relevante werkervaring.
 • U wilt meer weten over soft control en gedrag in organisaties.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 6 maanden
 • studiebelasting 8 uur per week
 • studiekosten 4.995,-
 • startdata
  • 12-03-2019 Apeldoorn
  • 12-03-2019 Breda
  • 12-03-2019 Utrecht
Bekijk alle startdata en locaties
Soft controls avansplus breda

Soft controls

Meer en meer auditors en controllers zijn zich ervan bewust dat het gedrag van mensen een grote rol speelt bij het ‘in control’ zijn van de organisatie ofwel het realiseren van de organisatiedoelen. Maar de vraag die bij velen leeft is: “Hoe lever ik een goede bijdrage in het onderzoeken van gedrag? Waar kijk ik dan naar en hoe interpreteer ik het gedrag dat ik heb waargenomen?”. De postbacheloropleiding Soft controls (ontwikkeld in samenwerking met Ferocia Behaviour B.V) stelt u in staat om op een hoog niveau uw bijdrage te leveren in het waarnemen en onderzoeken van gedrag en het adviseren van het management om tot het gewenste gedrag in de organisatie te komen.

praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent auditor (financial, operational of IT), accountant (accountant in business, interne accountant, overheidsaccountant), controller, toezichthouder of onderzoeker. U heeft enige relevante werkervaring en wilt meer weten over gedrag in organisaties, en hoe u bij hardnekkige problemen het management kunt begeleiden in een oorzaakanalyse op houding & gedrag en welke passende interventies u kunt adviseren.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Het programma is zo gekozen, dat u stap voor stap wordt meegenomen in het waarnemen in en de totstandkoming van gedrag, en uiteindelijk in staat bent om op het diepste niveau uw waarneming te kunnen doen en uw advies te kunnen geven. Interactieve colleges, cases, spelvormen, leeropdrachten en reflectie op en presentatie van uw eigen opdrachten zijn de basis van deze opleiding. U brengt uw eigen praktijksituaties in en deelt uw kennis en ervaring met andere deelnemers.

  Het afsluiten van de opleiding Soft controls

  U rondt de opleiding Soft controls af met een verdediging en discussie ten overstaande van uw medestudenten en docenten, over de bijdrage die u tot nu toe hebt geleverd in de begeleiding van een oorzaakanalyse op houding en gedrag, in uw organisatie.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Soft controls telt 9 bijeenkomsten en 1 examendag. Deze bijeenkomsten vinden eens per 2 weken plaats. Naast de bijeenkomsten dient u ongeveer 4 uur per week voor zelfstudie te reserveren.

  Studiekosten

  Studiekosten

  Dit zijn de kosten van de opleiding Soft controls:

  • Opleidingskosten: € 4.995,- (vrij van btw)
  • Boeken: circa € 45,- (exclusief 6% btw). Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 500,- (exclusief 6% btw)

  U ontvangt voor aanvang van de opleiding een factuur.

  De opleiding Soft control betalen in termijnen

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 4 termijnen van €1.260,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Diploma

  Diploma

  logo-peAls u de opleiding Soft controls succesvol heeft afgerond ontvangt u het postbachelordiploma Soft controls. Bent u controller, auditor of accountant? Dan ontvangt u 55 PE-uren.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de opleiding Soft control kunt u het management op hoog niveau inzicht verschaffen over het gedrag in de organisatie. U kunt gedrag objectief waarnemen en begeleiding aanbieden in de oorzaakanalyse op houding & gedrag en passende interventies adviseren en begeleiden om zo tot het gewenste gedrag in de organisatie te komen.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 01.

  Programma
  Intro

  Tijdens de intro wordt de koppeling geïntroduceerd tussen het controleproces en de begeleiding in de dieperliggende oorzaakanalyse op houding & gedrag, door auditor en controller. Het controleproces wordt besproken en er wordt inzicht gegeven in bewuste en onbewuste processen die leiden tot de uiteindelijke resultaten in organisaties.

  programma Soft controls blok 1
  Verbinding

  Om een manager en zijn team of organisatie te kunnen en mogen helpen in het onderzoeken van gedrag, zal er eerst een verbinding of band tot stand moeten komen tussen de controller/auditor enerzijds en de manager en zijn team anderzijds. Er zal vertrouwen tot stand moeten komen, een sfeer waarin het onderzoek en de begeleiding naar de oorzaken die onder het gedrag liggen wordt toegestaan. Hiervoor is het niet alleen noodzakelijk dat de interactie juist is afgestemd, maar is het ook relevant te weten hoe je de veranderbereidheid van een team beïnvloedt. Middels theorie en oefening wordt u hierin stap voor stap meegenomen.

  programma Soft controls module
  Begeleiding in de oorzaakanalyse op houding & gedrag

  Er is vastgesteld dat het gedrag dat in de organisatie wordt vertoond niet bijdraagt aan het realiseren van de organisatiedoelen. Er is bijgestuurd, maar dit heeft helaas niet geholpen. Om de bijsturing van het gedrag op het ‘juiste niveau’ te kunnen doen en het nieuwe gedrag te borgen, zal er onderzoek dienen plaats te vinden naar de manier waarop het gedrag tot stand komt. De manager vraagt hiertoe de begeleiding van de auditor of controller. Door de geboden lesstof kunt u op hoog niveau begeleiding bieden in de oorzaakanalyse op houding & gedrag.

  programma Soft controls blok 3
  Werkvormen die bijdragen aan het gewenste gedrag

  Na het volgen van deze lesdag is de auditor en controller zelfstandig in staat om een advies te geven of een team te begeleiden in de verschillende werkvormen die bijdragen aan het tot stand brengen van het gewenste gedrag in de organisatie.

  programma Soft controls blok 4
  • Avans+ helpt professionals om beter te presteren. Onder ‘beter dan voorheen’ verstaan wij: in staat zijn dit resultaat te behalen in termen van snelheid en efficiency.

   testimonial-finance-moniquevanwinkel
   Monique van Winkel
   Projectmanager
  • Het persoonlijk contact met de deelnemers, docenten en de projectleider vind ik erg belangrijk. Door elkaar feedback te geven, kom je uiteindelijk ook tot betere resultaten.

   testimonial-finance-berrymaanders
   Berry Maanders
   Docent Avans+
  • Deze opleiding heeft mij ook geleerd om op een andere wijze te kijken naar control aspecten binnen een onderneming.

   testimonial-finance-dilmabrito
   Dilma Brito
   Ouddeelnemer Avans+
  Bekijk alle referenties
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven