Skip to main content
Momenteel ondervinden wij een telefoonstoring op ons algemene telefoonnummer. Wil je toch graag contact? Bel ons dan via 076 - 525 88 03 of mail naar info@avansplus.nl.

Soft controls

Inschrijven
Soft controls
Iets voor jou?
 • Je bent auditor, accountant, controller of toezichthouder.
 • Je hebt relevante werkervaring.
 • Je wilt meer weten over soft control en gedrag in organisaties.

Meer en meer auditors en controllers zijn zich ervan bewust dat het gedrag van mensen een grote rol speelt bij het ‘in control’ zijn van de organisatie ofwel het realiseren van de organisatiedoelen. Maar de vraag die bij velen leeft is: hoe lever ik een goede bijdrage in het onderzoeken van gedrag? Waar kijk ik dan naar en hoe interpreteer ik het gedrag dat ik heb waargenomen? De postbacheloropleiding Soft controls (ontwikkeld in samenwerking met Ferocia Behaviour B.V) stelt je in staat om op een hoog niveau jouw bijdrage te leveren in het waarnemen en onderzoeken van gedrag en het adviseren van het management om tot het gewenste gedrag in de organisatie te komen.

praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent auditor (financial, operational of IT), accountant (accountant in business, interne accountant, overheidsaccountant), controller, toezichthouder of onderzoeker. Je hebt enige relevante werkervaring en wilt meer weten over gedrag in organisaties, en hoe je bij hardnekkige problemen het management kunt begeleiden in een oorzaakanalyse op houding & gedrag en welke passende interventies je kunt adviseren.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Het programma van de opleiding Soft controls is zo gekozen, dat je stap voor stap wordt meegenomen in het waarnemen in en de totstandkoming van gedrag, en uiteindelijk in staat bent om op het diepste niveau jouw waarneming te kunnen doen en jouw advies te kunnen geven. Interactieve colleges, cases, spelvormen, leeropdrachten en reflectie op en presentatie van jouw eigen opdrachten zijn de basis van deze opleiding. Je brengt jouw eigen praktijksituaties in en deelt jouw kennis en ervaring met andere deelnemers.

  Het afsluiten van de opleiding Soft controls

  Je rondt de opleiding Soft controls af met een verdediging en discussie ten overstaande van je medestudenten en docenten, over de bijdrage die jij tot nu toe hebt geleverd in de begeleiding van een oorzaakanalyse op houding en gedrag, in jouw organisatie.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Soft controls telt 9 bijeenkomsten en 1 examendag. Deze bijeenkomsten vinden eens per 2 weken plaats. Naast de bijeenkomsten dien je ongeveer 4 uur per week voor zelfstudie te reserveren.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Soft controls zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 4.995,-.
  • Boeken: circa € 45,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 500,-.

  Je ontvangt voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  De opleiding Soft control betalen in termijnen

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 4 termijnen van €1.260,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Diploma

  Diploma

  logo-peAls je de opleiding Soft controls succesvol hebt afgerond ontvang je het postbachelordiploma Soft controls. Ben je controller, auditor of accountant? Dan ontvang je 55 PE-uren.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de opleiding Soft control kun je het management op hoog niveau inzicht verschaffen over het gedrag in de organisatie. Je kunt gedrag objectief waarnemen en begeleiding aanbieden in de oorzaakanalyse op houding & gedrag en passende interventies adviseren en begeleiden om zo tot het gewenste gedrag in de organisatie te komen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  test
  Blog
  Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
  Lees meer
  test
  Maatwerk
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Intro

  Tijdens de intro wordt de koppeling geïntroduceerd tussen het controleproces en de begeleiding in de dieperliggende oorzaakanalyse op houding & gedrag, door auditor en controller. Het controleproces wordt besproken en er wordt inzicht gegeven in bewuste en onbewuste processen die leiden tot de uiteindelijke resultaten in organisaties.

  programma Soft controls blok 1
   

  Verbinding

  Om een manager en zijn team of organisatie te kunnen en mogen helpen in het onderzoeken van gedrag, zal er eerst een verbinding of band tot stand moeten komen tussen de controller/auditor enerzijds en de manager en zijn team anderzijds. Er zal vertrouwen tot stand moeten komen, een sfeer waarin het onderzoek en de begeleiding naar de oorzaken die onder het gedrag liggen wordt toegestaan. Hiervoor is het niet alleen noodzakelijk dat de interactie juist is afgestemd, maar is het ook relevant te weten hoe je de veranderbereidheid van een team beïnvloedt. Middels theorie en oefening wordt je hierin stap voor stap meegenomen.

  programma Soft controls module
   

  Begeleiding in de oorzaakanalyse op houding & gedrag

  Er is vastgesteld dat het gedrag dat in de organisatie wordt vertoond niet bijdraagt aan het realiseren van de organisatiedoelen. Er is bijgestuurd, maar dit heeft helaas niet geholpen. Om de bijsturing van het gedrag op het ‘juiste niveau’ te kunnen doen en het nieuwe gedrag te borgen, zal er onderzoek dienen plaats te vinden naar de manier waarop het gedrag tot stand komt. De manager vraagt hiertoe de begeleiding van de auditor of controller. Door de geboden lesstof kun je op hoog niveau begeleiding bieden in de oorzaakanalyse op houding & gedrag.

  programma Soft controls blok 3
   

  Werkvormen die bijdragen aan het gewenste gedrag

  Na het volgen van deze lesdag is de auditor en controller zelfstandig in staat om een advies te geven of een team te begeleiden in de verschillende werkvormen die bijdragen aan het tot stand brengen van het gewenste gedrag in de organisatie.

  programma Soft controls blok 4
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Avans+ helpt professionals om beter te presteren. Onder ‘beter dan voorheen’ verstaan wij: in staat zijn dit resultaat te behalen in termen van snelheid en efficiency.

   Monique van Winkel
   Projectmanager
  • Het persoonlijk contact met de deelnemers, docenten en de projectleider vind ik erg belangrijk. Door elkaar feedback te geven, kom je uiteindelijk ook tot betere resultaten.

   Berry Maanders
   Docent Avans+
  • Deze opleiding heeft mij ook geleerd om op een andere wijze te kijken naar control aspecten binnen een onderneming.

   Dilma Brito
   Ouddeelnemer Avans+
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven