Skip to main content

Praktijkondersteuner huisarts beweegzorg (POH Beweegzorg)

Inschrijven
POH Beweegzorg
Iets voor jou?
 • Wil je echt samenwerken in de zorg?
 • Wil je meer afwisseling in je werk?
 • Wil je de MSPT een plek geven die deze verdiend?

De druk op de huisartsen is enorm. O.a. vanuit CZ wordt gekeken hoe de huisartsen ontlast kunnen worden en de zorg behapbaar kan blijven. Master geschoolde fysiotherapeuten kunnen hierin een rol spelen.

POH Beweegzorg

Een master geschoolde fysiotherapeut is opgeleid om complexe problematiek in het fysiek functioneren te onderzoeken, diagnosticeren en problematiek te prioriteren. Daarbij zou een master geschoolde fysiotherapeut met enige nascholing de rol van de huisarts kunnen overnemen bij klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Het is daarbij de bedoeling dat deze persoon de patiënt als een huisarts consulteert.

Je kunt je nog niet inschrijven voor deze opleiding maar we bespreken de mogelijkheden graag met je. Neem dan contact met ons op.  

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  We zijn op zoek naar de gespecialiseerde masterfysiotherapeuten die met ons samen dit maatschappelijke probleem willen aanpakken en een lans willen breken voor de positionering van de master geschoolde fysiotherapeut naast de huisarts.
   
  Doel van de opleiding is het ontlasten van de huisarts door het draaien van een eigen spreekuur voor patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat. Dit kan naast je werk als MSPT.
   

  Werkvorm

  Werkvorm

  We maken gebruik van Blended learning: een mix van diverse didactische vormen waardoor je in staat bent om effectiever en efficiënter het traject te doorlopen, dus minder klassikale bijeenkomsten en minder reiskosten en reistijd.

  Ben je benieuwd wat het verschil is tussen blended learning en andere onderwijsvormen? Bekijk onze Blended learning informatiepagina met alle informatie over onze vernieuwde vorm.

  Wij vinden het erg belangrijk dat je tijdens deze opleiding zowel in als van de praktijk leert. Daarom gaan we aan de slag met onderwijsvormen als werkplekleren, intervisie, supervisie, online learning, en interactieve colleges. Heb je al goede contacten met een huisarts en kun je samen invulling geven aan het zelfstandig gaan draaien van een spreekuur dan zou dat mooi zijn.
   

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  In totaal duurt de POH Beweegzorg 20 weken. De totale studielast is 10 EC, oftewel 280 uur en deze POH Beweegzorg is ingedeeld in 2 kwartalen van ieder 140 uur. Het is in principe aan jezelf wanneer je deze uren maakt, want er vindt maar ongeveer eenmaal per maand een fysieke bijeenkomst plaats.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten van de opleiding zijn als volgt:

  Opleidingskosten: € 3.595,-.
  Boeken: Deze schaf je zelf aan, indien gewenst.
  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Als je deze post-masteropleiding POH Beweegzorg succesvol hebt afgerond ontvang je het certificaat POH Beweegzorg.

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze opleiding POH Beweegzorg kun je op basis van klinisch redeneren voor en met jouw patiënt onderbouwde keuzes maken en de patiënt adviseren en/of doorverwijzen naar de juiste plek in het zorglandschap. Je werkt altijd volgens Evidence Based Practice (EBP): binnen de driehoek wetenschappelijk bewijs, patient values en eigen expertise.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze fysiotherapie opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  In het programma worden de volgende onderdelen behandeld:

  • Gedegen kennis NHG standaarden/geldende richtlijnen
  • Van behandelaar naar verwijzer
  • Inzicht in mogelijkheden in het zorglandschap
  • Veel casuïstiek
  • Verslaglegging in de huisartsenpraktijk (HIS)

  Programma POH Beweegzorg
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • ‘Het voordeel van blended learning is dat je veel flexibeler bent. Je hebt minder bijeenkomsten en kunt meer zelf bepalen waar en wanneer je leert.’

   Liv van den Berge
   Kinderfysiotherapeut
  • ‘We hebben veel van en met elkaar geleerd, onder meer door behandelingen te filmen en via de online leeromgeving met elkaar te bespreken. Daarbij krijg je waardevolle feedback die je direct in je werk kunt inzetten.’

   Yannick Kerstens
   Kinderfysiotherapeut
  Download brochure Inscrijven