Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Extended Scope beweegspecialist huisartsenzorg

 • niveau Post-master
 • duur 20 weken
 • studiebelasting 14 uur per week
 • studiekosten 3.595,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 02-09-2024 Breda
  • 10-02-2025 Breda
Download brochure
Download brochure
Opleiding beweegspecialist huisartsenzorg
Iets voor jou?
 • Wil je echt samenwerken in de zorg?
 • Wil je meer afwisseling in je werk?
 • Wil je de MSPT een plek geven die deze verdient?

Meekijkdag Extended Scope beweegspecialist huisartsenzorg

Heb je de ambitie om je master Extended Scope beweegspecialist huisartsenzorg te halen en wil je eens een dagje meekijken bij de opleiding? Dan ben je van harte welkom. Lees meer en geef je op. 

Opleiding Extended Scope beweegspecialist huisartsenzorg

De druk op de huisartsen is enorm. Onder andere vanuit de zorgverzekeraars wordt gekeken hoe de huisartsen ontlast kunnen worden en de zorg behapbaar kan blijven. Master geschoolde fysiotherapeuten kunnen hierin een rol spelen.

Post-master Extended Scope beweegspecialist huisartsenzorg

Een master geschoolde fysiotherapeut is opgeleid om complexe problematiek in het fysiek functioneren te onderzoeken, diagnosticeren en de problematiek te prioriteren. Daarbij zou een master geschoolde fysiotherapeut met enige nascholing de rol van de huisarts kunnen overnemen bij klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Het is de bedoeling dat deze fysiotherapeut de patiënt als een huisarts consulteert. We zoeken hierbij innovatief ingestelde mensen die voorop willen lopen in verbeteringen in de zorg. Mastergeschoolde fysiotherapeuten die een compleet nieuwe rol in het zorglandschap willen creëren.

FAQ over de opleiding beweegspecialist huisartsenzorg lees je hier

Een compleet nieuwe positie is voor de fysiotherapeut. Eentje die recht doet de kwaliteiten en het opleidingsniveau van de gespecialiseerde master.  

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  We zijn op zoek naar de gespecialiseerde masterfysiotherapeuten die met ons samen dit maatschappelijke probleem willen aanpakken en een lans willen breken voor de positionering van de master geschoolde fysiotherapeut naast de huisarts. We zoeken hierbij innovatief ingestelde mensen die voorop willen lopen in verbeteringen in de zorg. Mastergeschoolde fysiotherapeuten die een compleet nieuwe rol in het zorglandschap willen creëren.
   
  Doel van de opleiding is het ontlasten van de huisarts door het draaien van een eigen spreekuur voor patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat. Dit kan naast je werk als MSPT.

  Benodigde vooropleiding: een gespecialiseerde master fysiotherapie opleiding.

  Ontdek welke master je kunt doen met jouw opleidingsniveau in de infographic.

  Werkvorm

  Werkvorm

  We maken gebruik van blended learning: een mix van diverse didactische vormen waardoor je in staat bent om effectiever en efficiënter het traject te doorlopen, dus minder klassikale bijeenkomsten en minder reiskosten en reistijd.

  Ben je benieuwd wat het verschil is tussen blended learning en andere onderwijsvormen? Bekijk onze Blended learning informatiepagina met alle informatie over onze vernieuwde vorm.

  Wij vinden het erg belangrijk dat je tijdens deze opleiding zowel in als van de praktijk leert. Daarom gaan we aan de slag met onderwijsvormen als werkplekleren, intervisie, supervisie, online learning, en interactieve colleges. Heb je al goede contacten met een huisarts en kun je samen invulling geven aan het zelfstandig gaan draaien van een spreekuur dan zou dat mooi zijn. Tijdens deze opleiding heb je wel een stageplek nodig van 4 uur per week in een huisartsenpraktijk.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

   

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  In totaal duurt de opleiding Extended Scope beweegspecialist huisartsenzorg 20 weken. De totale studielast is 10 EC, oftewel 280 uur en deze opleiding is ingedeeld in 2 kwartalen van ieder 140 uur. Het is in principe aan jezelf wanneer je deze uren maakt, want er vindt maar ongeveer eenmaal per maand een fysieke bijeenkomst plaats.

  Tijdens deze opleiding heb je een stageplek nodig van 4 uur per week in een huisartsenpraktijk.

  De weekdag waarop de eerste bijeenkomst plaatsvindt, blijft gedurende de opleiding de dag waarop de bijeenkomsten plaatsvinden. Dit is altijd op een maandag t/m donderdag de lestijden zijn dan tussen 14.30-19.30.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten van de opleiding zijn als volgt:

  Opleidingskosten: € 3.595,-.
  Boeken: Deze schaf je zelf aan, indien gewenst.
  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Als je deze post-masteropleiding Extended Scope beweegspecialist huisartsenzorg succesvol hebt afgerond ontvang je het certificaat Extended Scope beweegspecialist huisartsenzorg.

  Vervolgopleidingen:

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze opleiding Extended Scope beweegspecialist huisartsenzorg kun je op basis van klinisch redeneren voor en met jouw patiënt onderbouwde keuzes maken en de patiënt adviseren en/of doorverwijzen naar de juiste plek in het zorglandschap. Je werkt altijd volgens Evidence Based Medicine (EBM): binnen de driehoek wetenschappelijk bewijs, patiënt values en eigen expertise.

  Veel gestelde vragen

  Veel gestelde vragen

  Heb je nog vragen? Lees hier de antwoorden op onze meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze fysiotherapie opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  In het programma worden de volgende onderdelen behandeld:

  • Gedegen kennis NHG standaarden/geldende richtlijnen
  • Van behandelaar naar verwijzer
  • Inzicht in mogelijkheden in het zorglandschap
  • Veel casuïstiek
  • Verslaglegging in de huisartsenpraktijk (HIS)

   Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Programma Beweegspecialist huisartsenzorg
   
  test
  FAQ Extended Scope beweegspecialist huisartsenzorg
  "Een totaal nieuwe rol brengt ook veel vragen en uitdagingen met zich mee", vertelt opleidingsmanager Thijs Janssen.
  Lees de blog
  test
  Maatwerk en incompany
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • ‘Het voordeel van blended learning is dat je veel flexibeler bent. Je hebt minder bijeenkomsten en kunt meer zelf bepalen waar en wanneer je leert.’

   Liv van den Berge
   Kinderfysiotherapeut
  • ‘We hebben veel van en met elkaar geleerd, onder meer door behandelingen te filmen en via de online leeromgeving met elkaar te bespreken. Daarbij krijg je waardevolle feedback die je direct in je werk kunt inzetten.’

   Yannick Kerstens
   Kinderfysiotherapeut
  Download brochure Inscrijven