Skip to main content

Onze deuren zijn geopend en fysieke lessen zijn gedeeltelijk weer gestart! Kijk hier voor meer informatie.

Geriatrie­fysiotherapie

Geriatriefysiotherapie opleidingscluster
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties
Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
 • ‘De docenten waren duidelijk ervaren professionals uit het werkveld. Zij kwamen met goede voorbeelden waar we veel aan hadden.’

  Anne van der Wolf
  Fysiotherapeut
 • Tijdens deze opleiding dien je de opdrachten en presentaties van je collega studenten te beoordelen en daarna kritische vragen te stellen. Die manier van werken pas ik nu ook toe in de praktijk.

  Guillaume van de Nieuwenhof
  Geriatriefysiotherapeut
 • ‘De insteek van Avans+ vind ik goed: deelnemers aan het denken zetten en zelf met relevante casuïstiek laten komen. Dan gaat het toch meer leven dan wanneer de docent onderwerpen aandraagt.’

  Kiki Pijnenburg
  Fysiotherapeut
Bekijk alle referenties
Opleidingen met kwaliteit

De Nederlandse bevolking wordt steeds ouder. Wil je je verder ontwikkelen in het behandelen van deze groeiende groep ouderen? Specialiseer je je dan in geriatrische fysiotherapie zodat je deze doelgroep optimaal kunt bedienen.

De toegevoegde waarde van een geriatriefysiotherapeut

Oudere mensen bewegen vaak te weinig. Hierdoor kunnen problemen optreden op het gebied van functionaliteit en mobiliteit. Met geriatrische fysiotherapie kan de juiste begeleiding worden geboden. Als geriatriefysiotherapeut kun je ouderen deskundig en effectief begeleiden bij functieherstel- en behoud.

Van training tot master opleiding geriatriefysiotherapie

Bij Avans+ bieden we je diverse praktijkgerichte trainingen en een opleiding geriatriefysiotherapie op postbachelor- en masterniveau. Op postbachelorniveau kun je de training De fitte oudere kiezen. Je ontwikkelt kennis en vaardigheden om een preventief en/of curatief programma op te stellen voor je patiënt. Op masterniveau bieden we een 3-jarige opleiding Master Geriatric Physical Therapy. Deze geriatrie fysiotherapie opleiding reikt jou de kennis en vaardigheden aan, om ouderen adequaat fysiotherapeutisch te onderzoeken en te behandelen. Wil je liever eerst een losse masterclass volgen? Dat is ook mogelijk. De eerste masterclass Gerontologie van deze geriatrie fysiotherapie opleiding is los te volgen. Vervolgens heb je altijd de mogelijkheid om alsnog door te stromen in de rest van de opleiding geriatriefysiotherapie.

Welke deelnemers treft je bij de geriatrie fysiotherapie opleiding?

Onze deelnemers hebben allen één ding gemeen: de passie voor het vak van gespecialiseerd geriatriefysiotherapeut. Je ontmoet gediplomeerde fysiotherapeuten met ambitie om je te specialiseren op het gebied van geriatrische fysiotherapie. Maar ook een geregistreerd geriatriefysiotherapeut kan bij ons een opleiding volgen. Bij de masterclasses en trainingen tref je enkel fysiotherapeuten en ergotherapeuten die affiniteit hebben met de doelgroep ouderen. Lees hoe deelnemers onze opleiding ervaren.

Meer informatie over onze geriatrische fysiotherapie opleidingen?

Twijfel je welke geriatrie fysiotherapie opleiding het beste bij je past of heb je behoefte aan meer informatie? Een vrijblijvend en persoonlijk adviesgesprek beantwoordt wellicht jouw vragen. Neem contact op met de opleidingsmanager. Wij helpen je graag verder!

Lees meer