Skip to main content

Geriatriefysiotherapie

(2 OPLEIDINGEN )
Geriatriefysiotherapie opleidingscluster
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

Meld u nu aan
 • Tijdens deze opleiding dien je de opdrachten en presentaties van je collega studenten te beoordelen en daarna kritische vragen te stellen. Die manier van werken pas ik nu ook toe in de praktijk.

  Guillaume van den nieuwenhof
  Guillaume van de Nieuwenhof
  Geriatriefysiotherapeut
 • Het is belangrijk om een beetje uit je comfortzone te komen. De spanning van een presentatie of het inleveren van een product houdt je vak en je werk leuk. 

  testimonial-fysio-gerbenhinte
  Gerben Hinte
  Fysiotherapeut en onderzoeker
 • De organisatie binnen Avans+ is helder en er is altijd de mogelijkheid tot snel contact!

  testimonial-fysio-estherdevries
  Esther de Vries
  Fysiotherapeut
Bekijk alle referenties
Opleidingen met kwaliteit

De Nederlandse bevolking wordt steeds ouder. Wilt u zich verder ontwikkelen in het behandelen van deze groeiende groep ouderen? Specialiseert u zich dan in geriatrische fysiotherapie zodat u deze doelgroep optimaal kunt bedienen.

De toegevoegde waarde van een geriatriefysiotherapeut

Oudere mensen bewegen vaak te weinig. Hierdoor kunnen problemen optreden op het gebied van functionaliteit en mobiliteit. Met geriatrische fysiotherapie kan de juiste begeleiding worden geboden. Als geriatriefysiotherapeut kunt u ouderen deskundig en effectief begeleiden bij functieherstel- en behoud.

Van training tot master opleiding geriatriefysiotherapie

Bij Avans+ bieden we u diverse praktijkgerichte trainingen en een opleiding geriatriefysiotherapie op postbachelor- en masterniveau. Op postbachelorniveau kunt u de training De fitte oudere kiezen. U ontwikkelt kennis en vaardigheden om een preventief en/of curatief programma op te stellen voor uw patiënt. Op masterniveau bieden we een 3-jarige opleiding Master Geriatric Physical Therapy. Deze geriatrie fysiotherapie opleiding reikt u de kennis en vaardigheden aan, om ouderen adequaat fysiotherapeutisch te onderzoeken en te behandelen. Wilt u liever eerst een losse masterclass volgen? Dat is ook mogelijk. De eerste masterclass Gerontologie van deze geriatrie fysiotherapie opleiding is los te volgen. Vervolgens heeft u altijd de mogelijkheid om alsnog door te stromen in de rest van de opleiding geriatriefysiotherapie.

Welke deelnemers treft u bij de geriatrie fysiotherapie opleiding?

Onze deelnemers hebben allen één ding gemeen: de passie voor het vak van gespecialiseerd geriatriefysiotherapeut. U ontmoet gediplomeerde fysiotherapeuten met ambitie om zich te specialiseren op het gebied van geriatrische fysiotherapie. Maar ook een geregistreerd geriatriefysiotherapeut kan bij ons een opleiding volgen. Bij de masterclasses en trainingen treft u enkel fysiotherapeuten en ergotherapeuten die affiniteit hebben met de doelgroep ouderen. Lees hoe deelnemers onze opleiding ervaren.

Meer informatie over onze geriatrische fysiotherapie opleidingen?

Twijfelt u welke geriatrie fysiotherapie opleiding het beste bij u past of heeft u behoefte aan meer informatie? Een vrijblijvend en persoonlijk adviesgesprek beantwoordt wellicht uw vragen. Neem contact op met de opleidingsmanager. Wij helpen u graag verder! Onze 

lees meer