Skip to main content

Kom zaterdag 13 april naar de open dag in Breda. Meld je hier aan!

Versnelde masteropleiding Geriatric Physical Therapy (MGPT)

 • niveau Master
 • duur 1.5 of 2 jaar
 • studiebelasting Zie onder
 • studiekosten 20.950,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 05-09-2024 Breda
Download brochure
Versnelde master geriatriefysiotherapie
Iets voor jou?
 • Je wilt met een opleiding jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten.
 • Je wilt een maximaal en duurzaam effect van jouw behandelingen bereiken bij je patiënten.
 • Je wilt echt beter worden in je dagelijkse werk.

Meekijkdag geriatriefysiotherapie

Heb je de ambitie om je master Geriatriefysiotherapie te halen en wil je eens een dagje meekijken bij de opleiding? Dan ben je van harte welkom. Lees meer en geef je op. 

Versnelde Master Geriatriefysiotherapie

Dat we in Nederland te maken hebben met toenemende vergrijzing is inmiddels bekend. Binnen het streven om ouderen zolang mogelijk zelfstandig te kunnen laten functioneren heeft de Master Geriatriefysiotherapie deze mensen steeds meer te bieden. Uit steeds meer onderzoeken blijken positieve effecten van functioneel oefenen en trainen bij diverse ziektebeelden en bij diverse medische behandelingen. Tijdens de master geriatriefysiotherapie word je opgeleid om ouderen met meer complexe problematiek écht iets bieden.

Versnelde opleiding geriatriefysiotherapie

Bij Avans+ is het mogelijk om je per jaar in te schrijven voor de geriatriefysiotherapie masteropleiding. Je kiest zelf of en wanneer je verder wilt als je maar rekening houdt met de maximale doorlooptijd van 5 jaar om je te specialiseren als geriatrisch fysiotherapeut.

Meerwaarde van de master geriatriefysiotherapie voor jouw praktijk

Wil je de meerwaarde van onze masters fysiotherapie ook bij jouw leidinggevende of praktijkeigenaar kenbaar maken? Download dan onze factsheet met een duidelijk overzicht van de voordelen van jouw masteropleiding voor jouw leidinggevende. 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent gediplomeerd fysiotherapeut en wilt je specialiseren in fysiotherapeutische zorg voor ouderen. Je werkt al met deze doelgroep in de 1e of 2e lijn of wilt dit gaan doen met gespecialiseerde geriatrische fysiotherapie. 

  Direct bij de start van de anderhalf jarige variant  en de tweejarige variant van de opleiding is er een werkeis van 12 uur per week. Bij de 2 jarige variant van de opleiding is deze werkeis er na het eerste half jaar van de opleiding. Concreet houdt de werkeis in dat je zelf organiseert dat je 12 uur per week als gespecialiseerd fysiotherapeut i.o. met de doelgroep werkt. Het taakgericht oefenen en trainen als geriatriefysiotherapeut staat hier centraal.

  Ontdek welke master je kunt doen met jouw opleidingsniveau in de infographic.

  Heb je een al master of heb je relevante werkervaring meld je dan bij de opleidingsmanager om samen te kijken naar het meest efficiënte ontwikkeltraject voor jou.

  Wil je meer weten over de incompany of maatwerk mogelijkheden voor jullie praktijk, klik dan hier.

  Meerwaarde van de master geriatriefysiotherapie voor jouw praktijk

  Wil je de meerwaarde van onze masters fysiotherapie ook bij jouw leidinggevende of praktijkeigenaar kenbaar maken? Download dan onze factsheet met een duidelijk overzicht van de voordelen van jouw masteropleiding voor jouw leidinggevende. Of lees ons blog en ontdek waarom je je als fysiotherapeut zou moeten specialiseren.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De Master Geriatriefysiotherapie wordt in een vernieuwde Blended learning onderwijsvorm aangeboden. Dit houdt voor jou in dat je tijdens deze geriatriefysiotherapeut opleiding minder klassikale bijeenkomsten hebt, dus minder reiskosten hoeft te maken en tijd hoeft te plannen om te reizen. Er is gekozen voor een vernieuwde vorm van Blended learning met een mix van didactische vormen waardoor je in staat wordt gesteld effectiever en efficiënter het traject te doorlopen. Tevens zal je gedurende de opleiding nog meer dan voorheen leren in en van de praktijk.

  Ben je benieuwd wat het verschil is tussen Blended learning en andere onderwijsvormen? Bekijk onze Blended learning informatiepagina met alle informatie over onze vernieuwde vorm. In onze vernieuwde onderwijsvorm wisselen werkkleren, intervisie, supervisie, online learning, coaching en interactieve colleges elkaar op een prettige manier af.

  Intake gesprek

  Voor de start van het traject zal er een individueel gesprek plaatsvinden met de opleidingsmanager om samen te kijken of de geriatriefysiotherapie master bij je past en of wederzijdse verwachtingen op elkaar aansluiten.

  Toetsing

  Ook de toetsing sluit aan bij de praktijk. Dit betekent geen kennistoetsen, maar opdrachten uitwerken aan de hand van casuïstiek en tijdens jouw werk patiënten volgen en daar opdrachten over maken. Daarbij leer je ook van het meekijken bij een collega-deelnemer en geef je elkaar feedback. Je bespaart met deze aanpak essentiële tijd die je in de praktijk aan patiënten kan besteden.

  Incompany

  Ook is het mogelijk om deze opleiding als een incompanytraject te volgen. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  In totaal kan je de masteropleiding in 1,5 jaar, 2 jaar of 3 jaar doorlopen. De totale studielast is voor alle varianten 60 EC, oftewel 1680 uur. Bij de 1.5 jaar durende variant van de masteropleiding is er een gemiddelde studiebelasting van 28 uur per week (uitgaande van 40 studieweken per jaar). Bij de 2 jaar durende variant van de masteropleiding is er een gemiddelde studiebelasting in het eerste jaar van 14 uur per week en in het tweede jaar van 28 uur per week (uitgaande van 40 studieweken per jaar). Het is, naast de lesdagen,  grotendeels aan jezelf wanneer je deze uren maakt. Naast de klassikale bijeenkomsten, werk je in groepen in jouw eigen regio.

  Het rooster voor deze opleiding is maatwerk door het versnelde traject. We kunnen dus niet vooraf zeggen op welke dag je les hebt. Valt de bijeenkomst op maandag t/m donderdag dan zijn de lestijden tussen 13.30-20.30. Valt de lesdag op een vrijdag dan zijn de lestijden van 9.30 - 16.30.

  Bijeenkomsten anderhalf jarige variant

  Als je in februari start met de 1.5 jaar durende variant van de opleiding vinden de bijeenkomsten plaats in Breda (77% van de bijeenkomsten) en Utrecht (23% van de bijeenkomsten).
  Als je in september start met deze 1.5 jaar durende variant van de opleiding vinden de bijeenkomsten plaats in Utrecht (72% van de bijeenkomsten) en Breda (28% van de bijeenkomsten).
  Per 10 weken zijn er bij de 1.5 jarige variant 4 á 5 bijeenkomsten.

  Bijeenkomsten twee jarige variant

  Als je in februari start met de 2 jaar durende variant van de opleiding vinden de bijeenkomsten plaats in Utrecht (86% van de bijeenkomsten) en Breda (14% van de bijeenkomsten).
  Als je in september start met deze 2 jaar durende variant van de opleiding vinden alle  bijeenkomsten plaats in Breda (100% van de bijeenkomsten).
  Per 10 weken zijn er bij de twee jarige variant 2 tot 4 bijeenkomsten.


  De start van de studie begint zowel voor de 1.5 jarige als de 2 jarige variant met een introductiedag. Deze introductiedag neemt één dagdeel in beslag. Je ontvangt hiervoor  apart een uitnodiging.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten van de gehele Master Geriatriefysiotherapie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 20.950,-. (Dit is de prijs die je betaalt voor de gehele opleiding. Tussentijdse prijsverhogingen worden niet aan jou doorberekent.)
  • Boeken: circa € 750,-. Deze schaf je zelf aan.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Versnelde Master Geriatriefysiotherapie in termijnen betalen?

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal of per jaar met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Als je deze Master Geriatriefysiotherapie succesvol hebt afgerond, ontvang je het getuigschrift Master Specialized Physical Therapy (MSPT). Aan jou wordt dan de graad Master of Science Geriatric Physical Therapy toegekend. De MSPT is geaccrediteerd door de NVAO. Na het behalen van deze mastergraad kun je je inschrijven in het betreffende deelregister van het Kwaliteits Register Fysiotherapie (KRF-NL). Bekijk voor het puntenbeleid t.a.v. je registratie de site van het KNGF.

  Ben je al master fysiotherapeut?

  Heb je al een fysiotherapie masteropleiding behaald, maar wil je verder ontwikkelen met een tweede gespecialiseerde master? Bekijk dan ons unieke verkorte master na master traject waarmee je in slechts 1,5 jaar een tweede master kunt behalen.

  Vervolgopleidingen:

  Resultaat

  Resultaat

  Na de masteropleiding Geriatriefysiotherapie kun je op basis van klinisch redeneren voor en met jouw patiënt onderbouwde keuzes maken. Je werkt altijd volgens Evidence Based Practice (EBP): binnen de driehoek wetenschappelijk bewijs, patient values en eigen expertise.

  Veel gestelde vragen

  Veel gestelde vragen

  Heb je nog vragen? Lees hier de antwoorden op onze meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  test
  ‘De MGPT maakte mij een betere professional’
  Ik ben gegroeid als persoon en als professional, waardoor ik betere zorg kan leveren.
  Lees de blog
  test
  Maatwerk en incompany
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  1,5 jarige variant:

  • Persoonlijk leiderschap.
  • Evidence Based Practice.
  • Visie, modellen & doelgroep
  • Screening & diagnostiek
  • Interventie & evaluatie
  • Projectplan
  • Afstudeerproject

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  1,5 jarige variant 

  Het eerste half jaar van de opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Persoonlijk leiderschap: Ontwikkel zelfregie, zelfstandigheid, pro-activiteit en blijven leren.
  • Evidence Based Practice: Het wetenschappelijk onderbouwen van de keuzes voor meetinstrumenten en interventies voor het kind staat centraal.
  • Visie, Modellen & Doelgroep : Welke visie en modellen liggen er ten grondslag aan jouw handelen binnen het kinderfysiotherapeutisch proces? Diverse ziektebeelden vragen om diverse behandelingen. Wat betekenen deze voor de kinderfysiotherapiepraktijk? In hoeverre houd jij rekening met de ontwikkelingsfase van een kind en hoe ga je daar als kinderfysiotherapeut mee om?

  1,5 jarige variant 

  Het volgende deel van de opleiding duurt 1 jaar en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Screening & Diagnostiek: Je volgt een kind met complexe problematiek en past het geleerde toe in de praktijk. Je koppelt vragen en ervaringen terug naar de opleiding. Een collega deelnemer kijkt mee. Je volgt ook een ander kind bij een collega deelnemer. Je voorziet elkaar van feedback. In dit half jaar ligt de nadruk op Screening en Diagnostiek. Je wordt begeleidt door docenten met de nodige praktijkervaring.
  • Interventie & Evaluatie: Je volgt een kind met complexe problematiek uit een andere doelgroep en past het geleerde toe in de praktijk. Je koppelt vragen en ervaringen terug naar de opleiding. Een collega deelnemer kijkt mee. Je volgt weer een ander kind bij een collega deelnemer. Je voorziet elkaar van feedback. In dit half jaar ligt de nadruk op Interventie en Evaluatie. Je wordt begeleidt door docenten met de nodige praktijkervaring.

  1,5 jarige variant 

  • Projectplan: Je kiest een onderwerp waarop je wil afstuderen en schrijft daarvoor een plan. Aansluiten bij academisch onderzoek of een zelfstandig project behoren tot de mogelijkheden. De link tussen wetenschap en praktijk staat centraal.
  • Afstudeerproject: Je voert het eerder geschreven plan uit. Het kan een stukje onderzoek zijn, maar ook implementatieprojecten zijn welkom. Altijd moet er een duidelijke vernieuwing en betekenis voor de praktijk zijn. Alle projecten samen brengen het vak fysiotherapie op een hoger plan.

  Programma versnelde masteropleiding Geriatric Physical Therapy (MPPT)
   

  2 jarige variant:

  • Persoonlijk leiderschap.
  • Evidence Based Practice.
  • Visie, modellen & doelgroep
  • Screening & diagnostiek
  • Interventie & evaluatie
  • Projectplan
  • Afstudeerproject

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  2 jarige variant 

  Het eerste jaar van de 2 jarige opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Persoonlijk leiderschap: Ontwikkel zelfregie, zelfstandigheid, pro-activiteit en blijven leren.
  • Evidence Based Practice : Het wetenschappelijk onderbouwen van de keuzes voor meetinstrumenten en interventies voor het kind staat centraal.
  • Visie, Modellen & Doelgroep : Welke visie en modellen liggen er ten grondslag aan jouw handelen binnen het kinderfysiotherapeutisch proces? Diverse ziektebeelden vragen om diverse behandelingen. Wat betekenen deze voor de kinderfysiotherapiepraktijk? In hoeverre houd jij rekening met de ontwikkelingsfase van een kind en hoe ga je daar als kinderfysiotherapeut mee om?

  2 jarige variant 

  Jaar 2 van de 2 jarige opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Screening & Diagnostiek: Je volgt een kind met complexe problematiek en past het geleerde toe in de praktijk. Je koppelt vragen en ervaringen terug naar de opleiding. Een collega deelnemer kijkt mee. Je volgt ook een ander kind bij een collega deelnemer. Je voorziet elkaar van feedback. In dit half jaar ligt de nadruk op Screening en Diagnostiek. Je wordt begeleidt door docenten met de nodige praktijkervaring.
  • Interventie & Evaluatie: Je volgt een kind met complexe problematiek uit een andere doelgroep en past het geleerde toe in de praktijk. Je koppelt vragen en ervaringen terug naar de opleiding. Een collega deelnemer kijkt mee. Je volgt weer een ander kind bij een collega deelnemer. Je voorziet elkaar van feedback. In dit half jaar ligt de nadruk op Interventie en Evaluatie. Je wordt begeleidt door docenten met de nodige praktijkervaring.

  2 jarige variant 

  • Projectplan: Je kiest een onderwerp waarop je wil afstuderen en schrijft daarvoor een plan. Aansluiten bij academisch onderzoek of een zelfstandig project behoren tot de mogelijkheden. De link tussen wetenschap en praktijk staat centraal.
  • Afstudeerproject: Je voert het eerder geschreven plan uit. Het kan een stukje onderzoek zijn, maar ook implementatieprojecten zijn welkom. Altijd moet er een duidelijke vernieuwing en betekenis voor de praktijk zijn. Alle projecten samen brengen het vak fysiotherapie op een hoger plan.

  Programma versnelde masteropleiding Geriatric Physical Therapy (MPPT)
   
  De meerwaarde van onze masters Fysiotherapie?

  Benieuwd naar de meerwaarde van onze masters fysiotherapie voor je leidinggevende of praktijkeigenaar?

  Download onze factsheet
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • ‘De docenten waren duidelijk ervaren professionals uit het werkveld. Zij kwamen met goede voorbeelden waar we veel aan hadden.’

   Anne van der Wolf
   Fysiotherapeut
  • ‘De insteek van Avans+ vind ik goed: deelnemers aan het denken zetten en zelf met relevante casuïstiek laten komen. Dan gaat het toch meer leven dan wanneer de docent onderwerpen aandraagt.’

   Kiki Pijnenburg
   Fysiotherapeut
  Download brochure Inscrijven