Skip to main content

Master Geriatric Physical Therapy (MGPT)

Master Geriatric Physical Therapy (MGPT) - master geriatriefysiotherapie
iets voor u?
 • U wilt met een opleiding uw kansen op de arbeidsmarkt vergroten.
 • U wilt een zo maximaal mogelijk en duurzaam effect van uw behandelingen bereiken bij uw patiënten.
 • U wilt echt beter worden in uw dagelijkse werk.
In het kort
 • niveau Master
 • duur 3 jaar
 • studiebelasting 140 uur per kwartaal
 • studiekosten 17.995,-
 • startdata
  • 14-02-2019 Breda Studiebijeenkomst zie studiebelasting
  • 14-02-2019 Leiden Studiebijeenkomst zie studiebelasting
  • 14-02-2019 Zwolle Studiebijeenkomst zie studiebelasting
Bekijk alle startdata en locaties

Master Geriatric Physical Therapy (MGPT)

Dat we in Nederland te maken hebben met toenemende vergrijzing is inmiddels bekend. Binnen het streven om ouderen zolang mogelijk zelfstandig te kunnen laten functioneren heeft de master geriatrie fysiotherapie deze mensen steeds meer te bieden. Uit steeds meer onderzoeken blijken positieve effecten van functioneel oefenen en trainen bij diverse ziektebeelden en bij diverse medische behandelingen. De master geriatriefysiotherapie wordt opgeleid om ouderen met meer complexe problematiek echt iets bieden.

Vanaf het najaar 2017 is het mogelijk om u per jaar in te schrijven. U kiest zelf of en wanneer u verder wilt als u maar rekening houdt met de maximale doorlooptijd van 5 jaar.

Waarom de master geriartriefysiotherapie?

Bent u benieuwd wat de meerwaarde is van een master opleiding geriatriefysiotherapie? In onderstaande video vertelt Guillaume van de Nieuwenhof (Zorgboog in Balans) waarom hij heeft gekozen voor de Master Geriatriefysiotherapie bij Avans+ en over het resultaat van deze opleiding.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent gediplomeerd fysiotherapeut en wilt zich specialiseren in fysiotherapeutische zorg voor ouderen. U werkt al met deze doelgroep in de 1e of 2e lijn of wilt dit gaan doen. Tijdens het 2e jaar van de opleiding is werken met de doelgroep een vereiste. Het taakgericht oefenen en trainen staat hier centraal.

  Bent u al master of heeft u relevante werkervaring meld u dan bij de opleidingsmanager om samen te kijken naar het meest efficiënte ontwikkeltraject voor u.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De master geriatriefysiotherapie wordt in het najaar van 2017 in een vernieuwde vorm aangeboden. Dit houdt voor u in dat u minder klassikale bijeenkomsten heeft, dus minder reiskosten hoeft te maken en tijd hoeft te plannen om te reizen. Er is gekozen voor Blended learning met een mix van didactische vormen waardoor u in staat wordt gesteld effectiever en efficiënter het traject te doorlopen. Tevens zult u nog meer dan voorheen leren in en van de praktijk.

  Werkplekleren, intervisie, supervisie, online learning, coaching en interactieve colleges wisselen elkaar op een prettige manier af.

  Intake gesprek

  Voor de start van het traject zal er een individueel gesprek plaatsvinden met de opleidingsmanager om samen te kijken of de geriatrie fysiotherapie master bij u past en of  wederzijdse verwachtingen op elkaar aansluiten.

  Toetsing

  Ook de toetsing sluit aan bij de praktijk. Dit betekent geen kennistoetsen, maar opdrachten uitwerken aan de hand van casuïstiek en tijdens uw werk patiënten volgen en daar opdrachten over maken. Daarbij leert u ook van het meekijken bij een collega-deelnemer en geeft u elkaar feedback. U bespaart met deze aanpak essentiële tijd die u in de praktijk aan patiënten kan besteden. 

   

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De master geriatriefysiotherapie duurt 3 jaar. De totale studielast is 60 EC oftewel 1680 uur. De opleiding is ingedeeld in gelijke kwartalen van ieder 140 uur. Het is grotendeels aan uzelf wanneer u deze uren maakt. Ongeveer 1 maal per maand zal er een klassikale bijeenkomst zijn. Daarnaast wordt er gewerkt met en in groepen in uw eigen regio.

  De bijeenkomsten in Breda vinden plaats op donderdag, die in Leiden op dinsdag en in Zwolle op maandag. De bijeenkomsten zijn van 13.30 uur tot 20.30 uur. 

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de master Geriatriefysiotherapie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 17.995,-.
  • Boeken: circa € 750,-. Deze schaft u zelf aan.

  U ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Master geriatriefysiotherapie betalen in termijnen

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 3 jaarlijkse termijnen van €  6.200,- of in 30 maandelijkse termijnen van € 640,-

  Het is ook mogelijk om u per jaar in te schrijven. Voor het studiejaar 2019-2020 bedragen de kosten € 6.600,-

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Als u deze masteropleiding succesvol heeft afgerond, ontvangt u het getuigschrift Master Specialized Physical Therapy (MSPT). Aan u wordt dan de graad Master of Science Geriatric Physical Therapy toegekend. De MSPT is geaccrediteerd door de NVAO en leidt tot registratie bij het CKR en het Keurmerk Fysiotherapie.

  Deze masteropleiding leidt tot registratie in het specialistenregister en geeft vrijstelling voor het behalen van registratiepunten in het register Algemeen Fysiotherapeut. Dit is van toepassing op de registratieperiode waarin de opleiding wordt gevolgd, met een maximum van twee registratieperiodes.
   

  Resultaat

  Resultaat

  Na de masteropleiding geriatriefysiotherapie kunt u op basis van klinisch redeneren voor en met uw patiënt onderbouwde keuzes maken. U werkt altijd binnen de driehoek Evidence based practise, Patient Values en eigen Expertise.

  Contact

  Contact

  Meer weten over deze opleiding of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Programma
  Module 1: Evidence Based Practice

  Het wetenschappelijk onderbouwen van de keuzes voor meetinstrumenten en interventies voor de oudere staat centraal.

  Bekijk jaar 1
  Module 2: Geriatric Physical Therapy 1

  Welke visie en modellen liggen er ten grondslag aan uw handelen binnen het geriatrie fysiotherapeutisch proces?

  Bekijk jaar 1
  Module 3: Geriatric Physical Therapy 2

  Diverse ziektebeelden vragen om diverse medische behandelingen. Wat betekenen deze voor de geriatriefysiotherapie praktijk? In hoeverre houdt u rekening met de effecten van veroudering en hoe gaat u daar als geriatriefysiotherapeut mee om?

  Bekijk jaar 1
  Module 4: Persoonlijk leiderschap

  Word master; ook in zelfregie, zelfstandigheid, pro-activiteit en blijven leren.

  Bekijk jaar 1
  programma Master Geriatric Physical Therapy (MGPT) jaar 1
  Module 5: Geriatric Physical therapy 3

  Dit kwartaal gaat u een patiënt volgen en het klinisch redeneren toepassen. De meeste aandacht wordt besteedt aan screening.

  Bekijk jaar 2
  Module 6: Geriatric Physical Therapy 3

  U volgt een nieuwe patiënt met een andere meer complexe problematiek. De nadruk in dit kwartaal ligt op diagnosticeren.

  Bekijk jaar 2
  Module 7: Geriatric Physical Therapy 3

  De problematiek van de patiënt die u gaat volgen neemt nog verder toe in complexiteit. De nadruk ligt nu op het behandelplan.

  Bekijk jaar 2
  Module 8: Geriatric Physical Therapy 3

  U behandelt de patiënt uit kwartaal 3 daadwerkelijk en evalueert en stelt bij waar nodig.

  Bekijk jaar 2
  Jaar 2 - mgpt
  Module 9: Projectplan

  U kiest een onderwerp waarop u wilt afstuderen en schrijft daarvoor een plan. Aansluiten bij academisch onderzoek of een zelfstandig project behoren tot de mogelijkheden. De link tussen wetenschap en praktijk staat centraal.

  Module 10, 11 en 12: Project

  U voert het eerder geschreven plan uit. Het kan een stukje onderzoek zijn, maar ook implementatieprojecten zijn welkom. Altijd moet er een duidelijke vernieuwing en betekenis voor de praktijk zijn. Alle projecten samen brengen het vak fysiotherapie op een hoger plan.

  Jaar 3 - programma - MGPT
  • Het is belangrijk om een beetje uit je comfortzone te komen. De spanning van een presentatie of het inleveren van een product houdt je vak en je werk leuk. 

   testimonial-fysio-gerbenhinte
   Gerben Hinte
   Fysiotherapeut en onderzoeker
  • De organisatie binnen Avans+ is helder en er is altijd de mogelijkheid tot snel contact!

   testimonial-fysio-estherdevries
   Esther de Vries
   Fysiotherapeut
  • Tijdens deze opleiding dien je de opdrachten en presentaties van je collega studenten te beoordelen en daarna kritische vragen te stellen. Die manier van werken pas ik nu ook toe in de praktijk.

   Guillaume van den nieuwenhof
   Guillaume van de Nieuwenhof
   Geriatriefysiotherapeut
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven