Skip to main content

 I.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen verzorgen we t/m 9 februari alleen online lessen. Bij vragen kun je contact met ons opnemen.

Master Geriatric Physical Therapy (MGPT)

 • niveau Master
 • duur 3 jaar
 • studiebelasting 140 uur per kwartaal
 • studiekosten 18.250,-
 • Startmomenten September en februari
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 10-02-2021 Breda
  • 10-02-2021 Leiden
  • 10-02-2021 Utrecht
  • 10-02-2021 Zwolle
  • 07-09-2021 Leiden
  • 07-09-2021 Zwolle
  • 09-09-2021 Breda
Inschrijven
Master Geriatric Physical Therapy (MGPT) - master geriatriefysiotherapie
Iets voor jou?
 • Je wilt met een opleiding jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten.
 • Je wilt een maximaal en duurzaam effect van jouw behandelingen bereiken bij je patiënten.
 • Je wilt echt beter worden in je dagelijkse werk.

Dat we in Nederland te maken hebben met toenemende vergrijzing is inmiddels bekend. Binnen het streven om ouderen zolang mogelijk zelfstandig te kunnen laten functioneren heeft de master geriatriefysiotherapie deze mensen steeds meer te bieden. Uit steeds meer onderzoeken blijken positieve effecten van functioneel oefenen en trainen bij diverse ziektebeelden en bij diverse medische behandelingen. Tijdens de master geriatriefysiotherapie word je opgeleid om ouderen met meer complexe problematiek écht iets bieden.

Vanaf het najaar 2017 is het mogelijk om je per jaar in te schrijven voor de geriatriefysiotherapie masteropleiding. Je kiest zelf of en wanneer je verder wilt als je maar rekening houdt met de maximale doorlooptijd van 5 jaar om je te specialiseren als geriatrisch fysiotherapeut.

Meerwaarde van de master geriatriefysiotherapie voor jouw praktijk

Wil je de meerwaarde van onze masters fysiotherapie ook bij jouw leidinggevende of praktijkeigenaar kenbaar maken? Download dan onze factsheet met een duidelijk overzicht van de voordelen van jouw masteropleiding voor jouw leidinggevende. 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent gediplomeerd fysiotherapeut en wilt je specialiseren in fysiotherapeutische zorg voor ouderen. Je werkt al met deze doelgroep in de 1e of 2e lijn of wilt dit gaan doen met gespecialiseerde geriatrische fysiotherapie. Tijdens het 2e jaar van de geriatriefysiotherapie opleiding is werken met de doelgroep een vereiste. Het taakgericht oefenen en trainen als geriatriefysiotherapeut staat hier centraal.

  Ben je al master of heb je relevante werkervaring meld je dan bij de opleidingsmanager om samen te kijken naar het meest efficiënte ontwikkeltraject voor jou.

  Meerwaarde van de master geriatriefysiotherapie voor jouw praktijk

  Wil je de meerwaarde van onze masters fysiotherapie ook bij jouw leidinggevende of praktijkeigenaar kenbaar maken? Download dan onze factsheet met een duidelijk overzicht van de voordelen van jouw masteropleiding voor jouw leidinggevende. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  De master geriatriefysiotherapie wordt in een vernieuwde Blended learning onderwijsvorm aangeboden. Dit houdt voor jou in dat je tijdens deze geriatriefysiotherapeut opleiding minder klassikale bijeenkomsten hebt, dus minder reiskosten hoeft te maken en tijd hoeft te plannen om te reizen. Er is gekozen voor een vernieuwde vorm van blended learning met een mix van didactische vormen waardoor je in staat wordt gesteld effectiever en efficiënter het traject te doorlopen. Tevens zal je gedurende de opleiding nog meer dan voorheen leren in en van de praktijk.

  Ben je benieuwd wat het verschil is tussen blended learning en andere onderwijsvormen? Bekijk onze Blended learning informatiepagina met alle informatie over onze vernieuwde vorm. In onze vernieuwde onderwijsvorm wisselen werkkleren, intervisie, supervisie, online learning, coaching en interactieve colleges elkaar op een prettige manier af.

  Intake gesprek

  Voor de start van het traject zal er een individueel gesprek plaatsvinden met de opleidingsmanager om samen te kijken of de geriatrie fysiotherapie master bij je past en of wederzijdse verwachtingen op elkaar aansluiten.

  Toetsing

  Ook de toetsing sluit aan bij de praktijk. Dit betekent geen kennistoetsen, maar opdrachten uitwerken aan de hand van casuïstiek en tijdens jouw werk patiënten volgen en daar opdrachten over maken. Daarbij leer je ook van het meekijken bij een collega-deelnemer en geef je elkaar feedback. Je bespaart met deze aanpak essentiële tijd die je in de praktijk aan patiënten kan besteden.

   

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De master geriatriefysiotherapie duurt 3 jaar. De totale studielast is 60 EC oftewel 1680 uur. De opleiding geriatric physical therapy is ingedeeld in gelijke kwartalen van ieder 140 uur. Het is grotendeels aan jezelf wanneer je deze uren maakt. Ongeveer 1 maal per maand zal er een klassikale bijeenkomst zijn. Daarnaast wordt er gewerkt met en in groepen in jouw eigen regio.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de master Geriatriefysiotherapie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 18.250,-.
  • Boeken: circa € 750,-. Deze schaf je zelf aan.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Master geriatriefysiotherapie betalen in termijnen

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 3 jaarlijkse termijnen van €  6.300,- of in 30 maandelijkse termijnen van € 640,-

  Het is ook mogelijk om je per jaar in te schrijven. Voor het studiejaar 2019-2020 bedragen de kosten € 6.400,-

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Subsidie

  Jouw werkgever komt op basis van deze opleiding mogelijk in aanmerking voor subsidie praktijkleren (SPL). Dat is een vergoeding van maximaal € 2.700,- per persoon per jaar, gedurende de looptijd van de regeling. Zie de website van de RvO voor meer informatie.

  Diploma

  Diploma

  Als je deze masteropleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het getuigschrift Master Specialized Physical Therapy (MSPT). Aan jou wordt dan de graad Master of Science Geriatric Physical Therapy toegekend. De MSPT is geaccrediteerd door de NVAO en leidt tot registratie bij het CKR en het Keurmerk Fysiotherapie.

  Deze masteropleiding leidt tot registratie in het specialistenregister en geeft vrijstelling voor het behalen van registratiepunten in het register Algemeen Fysiotherapeut. Dit is van toepassing op de registratieperiode waarin de opleiding wordt gevolgd, met een maximum van twee registratieperiodes.

  Ben je al master fysiotherapeut?

  Heb je al een fysiotherapie masteropleiding behaald, maar wil je verder ontwikkelen met een tweede gespecialiseerde master? Bekijk dan ons unieke verkorte master na master traject waarmee je in slechts 1,5 jaar een tweede master kunt behalen.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de masteropleiding geriatriefysiotherapie kun je op basis van klinisch redeneren voor en met jouw patiënt onderbouwde keuzes maken. Je werkt altijd volgens Evidence Based Practice (EBP): binnen de driehoek wetenschappelijk bewijs, patient values en eigen expertise.

  Bijeenkomsten

  Bijeenkomsten

  In onderstaand overzicht vind je per locatie op welke dagen de introductie en bijeenkomsten plaatsvinden.

  Utrecht:

  In Utrecht vinden de bijeenkomsten op de volgende dagen plaats:

     Dag  Tijden  Locatie
   Introductie  10 februari 2021  13:30 - 20:30  Utrecht
   Bijeenkomsten  Woensdag  13:30 - 20:30  Utrecht

  Er zijn 2 á 3 bijeenkomsten per 10 weken.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande van de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  test
  Blog
  Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Lees meer op onze blog!
  Lees meer
  test
  Maatwerk
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Module 1: Persoonlijk leiderschap

  Word master; ook in zelfregie, zelfstandigheid, pro-activiteit en blijven leren.

  Bekijk jaar 1

  Module 2: Evidence Based Practice

  Het wetenschappelijk onderbouwen van de keuzes voor meetinstrumenten en interventies voor de oudere staat centraal.

  Bekijk jaar 1

  Module 3: Geriatric Physical Therapy 1

  Welke visie en modellen liggen er ten grondslag aan uw handelen binnen het geriatrie fysiotherapeutisch proces?

  Bekijk jaar 1

  Module 4: Geriatric Physical Therapy 2

  Diverse ziektebeelden vragen om diverse medische behandelingen. Wat betekenen deze voor de geriatriefysiotherapie praktijk? In hoeverre houd je rekening met de effecten van veroudering en hoe ga je daar als geriatriefysiotherapeut mee om?

  Bekijk jaar 1
  programma Master Geriatric Physical Therapy (MGPT) jaar 1
   

  Module 5: Geriatric Physical therapy 3

  Dit kwartaal ga je een patiënt volgen en het klinisch redeneren toepassen. De meeste aandacht wordt besteedt aan screening.

  Bekijk jaar 2

  Module 6: Geriatric Physical Therapy 3

  Je volgt een nieuwe patiënt met een andere meer complexe problematiek. De nadruk in dit kwartaal ligt op diagnosticeren.

  Bekijk jaar 2

  Module 7: Geriatric Physical Therapy 3

  De problematiek van de patiënt die je gaat volgen neemt nog verder toe in complexiteit. De nadruk ligt nu op het behandelplan.

  Bekijk jaar 2

  Module 8: Geriatric Physical Therapy 3

  Je behandelt de patiënt uit kwartaal 3 daadwerkelijk en evalueert en stelt bij waar nodig.

  Bekijk jaar 2
  Jaar 2 - mgpt
   

  Module 9: Projectplan

  Je kiest een onderwerp waarop je wilt afstuderen en schrijft daarvoor een plan. Aansluiten bij academisch onderzoek of een zelfstandig project behoren tot de mogelijkheden. De link tussen wetenschap en praktijk staat centraal.

  Module 10, 11 en 12: Project

  Je voert het eerder geschreven plan uit. Het kan een stukje onderzoek zijn, maar ook implementatieprojecten zijn welkom. Altijd moet er een duidelijke vernieuwing en betekenis voor de praktijk zijn. Alle projecten samen brengen het vak fysiotherapie op een hoger plan.

  Jaar 3 - programma - MGPT
   
  De meerwaarde van onze masters Fysiotherapie?

  Benieuwd naar de meerwaarde van onze masters fysiotherapie voor uw leidinggevende of praktijkeigenaar?

  Download onze factsheet
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • ‘De docenten waren duidelijk ervaren professionals uit het werkveld. Zij kwamen met goede voorbeelden waar we veel aan hadden.’

   Anne van der Wolf
   Fysiotherapeut
  • ‘De insteek van Avans+ vind ik goed: deelnemers aan het denken zetten en zelf met relevante casuïstiek laten komen. Dan gaat het toch meer leven dan wanneer de docent onderwerpen aandraagt.’

   Kiki Pijnenburg
   Fysiotherapeut
  • Tijdens deze opleiding dien je de opdrachten en presentaties van je collega studenten te beoordelen en daarna kritische vragen te stellen. Die manier van werken pas ik nu ook toe in de praktijk.

   Guillaume van de Nieuwenhof
   Geriatriefysiotherapeut
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven