Skip to main content

Master Geriatric Physical Therapy (MGPT)

4.333335
3 reviews
 • niveau Master
 • duur 3 jaar
 • studiebelasting 11-14 uur per week
 • studiekosten 20.950,-
 • Startmomenten September en februari
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 05-09-2024 Breda
  • 05-09-2024 Leiden
  • 05-09-2024 Zwolle
  • 12-02-2025 Breda
  • 12-02-2025 Leiden
  • 12-02-2025 Zwolle
Download brochure
Download brochure
Master Geriatriefysiotherapie
Iets voor jou?
 • Je hebt liefde voor je vak en je wilt je verder ontwikkelen.
 • Je wilt ouderen écht helpen met hun complexe, multifactoriële problematiek.
 • Je wilt meer voldoening uit je werk halen door echt het verschil te maken voor iemand.

Meekijkdag geriatriefysiotherapie

Heb je de ambitie om je Master Geriatriefysiotherapie te halen en wil je eens een dagje meekijken bij de opleiding? Dan ben je van harte welkom. Lees meer en geef je op. 

Master Geriatriefysiotherapie

Dat we in Nederland te maken hebben met toenemende vergrijzing is inmiddels bekend. Binnen het streven om ouderen zolang mogelijk zelfstandig te kunnen laten functioneren heeft de Master Geriatriefysiotherapie deze mensen steeds meer te bieden. Uit onderzoeken blijkt dat er positieve effecten zijn van functioneel oefenen en trainen bij diverse ziektebeelden en bij diverse medische behandelingen. Tijdens de Master Geriatriefysiotherapie word je opgeleid om ouderen met meer complexe problematiek écht iets bieden.

Opleiding geriatriefysiotherapie

Voor deze Master Geriatriefysiotherapie is het ook mogelijk om je per jaar in te schrijven. Je mag zelf bepalen of en wanneer je verder wilt met de rest als je maar rekening houdt met een maximale doorlooptijd van 5 jaar.

Meerwaarde van de Master Geriatriefysiotherapie voor jouw praktijk

Wil je de meerwaarde van onze masters fysiotherapie ook bij jouw leidinggevende of praktijkeigenaar kenbaar maken? Download dan onze factsheet met een duidelijk overzicht van de voordelen van jouw masteropleiding voor jouw leidinggevende. 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent gediplomeerd fysiotherapeut en wilt je specialiseren in fysiotherapeutische zorg voor ouderen. Je werkt al met deze doelgroep in de 1e of 2e lijn of wilt dit gaan doen met gespecialiseerde geriatrische fysiotherapie. Tijdens het 2e jaar van de geriatriefysiotherapie opleiding is werken met de doelgroep een vereiste. Het taakgericht oefenen en trainen als geriatriefysiotherapeut staat hier centraal.

  Ontdek welke master je kunt doen met jouw opleidingsniveau in de infographic.

  Heb je al een master of heb je relevante werkervaring meld je dan bij de opleidingsmanager om samen te kijken naar het meest efficiënte ontwikkeltraject voor jou.

  Meerwaarde van de Master Geriatriefysiotherapie voor jouw praktijk

  Wil je de meerwaarde van onze masters fysiotherapie ook bij jouw leidinggevende of praktijkeigenaar kenbaar maken? Download dan onze factsheet met een duidelijk overzicht van de voordelen van jouw masteropleiding voor jouw leidinggevende. Of lees ons blog en ontdek waarom je je als fysiotherapeut zou moeten specialiseren.

  Wil je meer weten over de incompany of maatwerk mogelijkheden voor jullie praktijk, klik dan hier.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Deze Master Geriatriefysiotherapie wordt in een vorm aangeboden waarin je minder klassikale bijeenkomsten hebt. Dit zorgt er uiteraard voor dat je minder reiskosten en reistijd kwijt bent. We gebruiken in deze master namelijk blended learning. Dit is een mix van didactische vormen waardoor je in staat wordt gesteld veel effectiever en efficiënter het opleidingstraject van de opleiding geriatriefysiotherapie te doorlopen.

  Dankzij deze manier van werken leer je nog meer dan voorheen in en van de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan onderwijsvormen als werkleren, intervisie, supervisie, online learning, coaching en interactieve colleges.

  Ben je benieuwd wat het verschil is tussen blended learning en andere onderwijsvormen? Bekijk onze Blended learning informatiepagina met alle informatie over onze vernieuwde vorm.

  Intakegesprek

  Voordat je start met de opleiding geriatriefysiotherapie plannen we een individueel gesprek tussen jou en de opleidingsmanager om samen te kijken of de opleiding bij je past. Daarbij is het uiteraard belangrijk om af te stemmen of wederzijdse verwachtingen van de opleiding geriatriefysiotherapie op elkaar aansluiten.

  Toetsing Master Geriatriefysiotherapie

  Ook de toetsing sluit aan bij de praktijk. Dit betekent geen kennistoetsen, maar opdrachten uitwerken aan de hand van casuïstiek en tijdens je werk patiënten volgen en daar opdrachten over maken. Daarbij leer je ook van het meekijken bij een collega-deelnemer en geef je elkaar feedback. Je bespaart met deze aanpak essentiële tijd die je in de praktijk aan patiënten kan besteden.

  Incompany

  Ook is het mogelijk om deze opleiding als een incompanytraject te volgen. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding oncologiefysiotherapie? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  In totaal duurt de master geriatriefysiotherapie 3 jaar. De totale studielast is 60 EC, oftewel 1680 uur en deze master geriatriefysiotherapie is ingedeeld in kwartalen van ieder 140 uur. De studiebelasting per week ligt rond de 11-14 uur. Het is grotendeels aan jezelf wanneer je deze uren maakt, want er vindt maar eenmaal per 2 à 3 weken een klassikale bijeenkomst plaats. Naast de klassikale bijeenkomsten werk je in groepen in jouw regio.  

  De doordeweekse dag waarop de eerste bijeenkomst plaatsvindt, blijft gedurende de opleiding de dag waarop de bijeenkomsten plaatsvinden (met uitzondering van jaar 3). De lestijden liggen tussen 13.30 - 20.30, behalve als de lesdag op vrijdag valt. Dan zijn de lestijden tussen 9.30 - 16.30. 

  Vanaf 2023 bieden wij onze gespecialiseerde masters ook aan in een 1,5-jarige en een 2-jarige variant. Wil je hier meer over weten klik dan hier.

  Wil je meer weten over het programma van de Master Geriatriefysiotherapie? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten van de gehele Master Geriatriefysiotherapie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 20.950,-.(Dit is de prijs die je betaalt voor de gehele opleiding. Tussentijdse prijsverhogingen worden niet aan jou doorberekend.)
  • Boeken: circa € 750,-. Deze schaf je zelf aan.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. 

  Master Geriatriefysiotherapie in termijnen betalen?

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal of per jaar met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.  

  Diploma

  Diploma

  Als je deze Master Geriatriefysiotherapie succesvol hebt afgerond, ontvang je het getuigschrift Master Specialized Physical Therapy (MSPT). Aan jou wordt dan de graad Master of Science Geriatric Physical Therapy toegekend. De MSPT is geaccrediteerd door de NVAO. Na het behalen van deze mastergraad kun je je inschrijven in het betreffende deelregister van het Kwaliteits Register Fysiotherapie (KRF-NL). Bekijk voor het puntenbeleid t.a.v. je registratie de site van het KNGF.

  Heb je al een master fysiotherapie?

  Heb je al een fysiotherapie masteropleiding behaald, maar wil je verder ontwikkelen met een tweede gespecialiseerde master? Bekijk dan ons unieke verkorte master na master traject waarmee je in slechts 1,5 jaar een tweede master kunt behalen.

  Vervolgopleidingen:

  Resultaat

  Resultaat

  Na de masteropleiding geriatriefysiotherapie kun je op basis van klinisch redeneren voor en met jouw patiënt onderbouwde keuzes maken. Je werkt altijd volgens Evidence Based Practice (EBP): binnen de driehoek wetenschappelijk bewijs, patient values en eigen expertise.

  Veel gestelde vragen

  Veel gestelde vragen

  Heb je nog vragen? Lees hier de antwoorden op onze meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  test
  ‘De MGPT maakte mij een betere professional’
  Ik ben gegroeid als persoon en als professional, waardoor ik betere zorg kan leveren.
  Lees de blog
  test
  Maatwerk en incompany
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Het programma bestaat uit 3 jaar:

  • Jaar 1 staat in het teken van persoonlijk leiderschap, wetenschappelijk onderbouwen en visie op jouw doelgroep
  • Jaar 2 begeleidt jou om het geleerde toe te passen in de praktijk
  • Jaar 3 bevat het maken van jouw projectplan en afstudeerproject

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Jaar 1

   

  • Persoonlijk Leiderschap. Word master; ook in zelfregie, zelfstandigheid, proactiviteit, communicatie en blijven leren
  • Evidence Based Practice. Het wetenschappelijk onderbouwen van de keuzes voor meetinstrumenten en interventies voor jouw geriatrische patiënt staat centraal
  • Visie, Modellen & Doelgroep. Welke visie en modellen liggen er ten grondslag aan jouw handelen binnen het geriatriefysiotherapeutisch proces? Diverse ziektebeelden vragen om diverse behandelingen. Wat betekenen deze voor de geriatriefysiotherapiepraktijk? In hoeverre houd jij rekening met de effecten van veroudering en hoe ga je daar als geriatriefysiotherapeut mee om?

  Jaar 2

  • Screening & Diagnostiek. Je volgt een patiënt met complexe problematiek en past het geleerde toe in de praktijk. Een collega-deelnemer kijkt mee en je koppelt vragen en ervaringen terug naar de opleiding. Je volgt zelf ook een patiënt bij een collega-deelnemer. Je voorziet elkaar van feedback en je wordt begeleid door docenten vanuit de praktijk. 
  • Interventie & Evaluatie. Weer volg je zowel zelf als bij een collega-deelnemer een geriatrische patiënt met complexe problematiek en voorzie je elkaar van feedback. De patiënten die je ziet verschillen van die van de vorige module. De screening & diagnostiek moeten op orde zijn, maar de meeste aandacht gaat uit naar het behandelplan en de evaluatie daarvan. 

  Jaar 3

  • Projectplan: Je kiest een onderwerp waarop je wilt afstuderen en schrijft daarvoor een plan. Aansluiten bij academisch onderzoek of een zelfstandig project behoren tot de mogelijkheden. De link tussen wetenschap en praktijk staat centraal.
  • Afstudeerproject:Je voert het eerder geschreven plan uit. Het kan een stukje onderzoek zijn, maar ook implementatieprojecten zijn welkom. Altijd moet er een duidelijke vernieuwing en betekenis voor de praktijk zijn. Alle projecten samen brengen het vak fysiotherapie op een hoger plan.

  programma Master Geriatric Physical Therapy
   
  De meerwaarde van onze masters Fysiotherapie?

  Benieuwd naar de meerwaarde van onze masters fysiotherapie voor je leidinggevende of praktijkeigenaar?

  Download onze factsheet

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4.333335
  3 reviews
  Download brochure Inscrijven